Foto fran Anna Betlehem copy

Visa alla inlägg skrivna oktober 2016

Då som nu för alltid

Skrivet av Anna Betlehem 30.10.2016

DSC 7234

Igårkväll var vi på Kents sista konsert i Finland, avskedsturne'n, som också rätt många andra Vasabor. Inte haft sittplats på så många konserter förr men var verkligen skönt. Konserten var jättebra och jag satt och tänkte, 'Det är här jag ska vara en lördagkväll, varje lördagkväll. På konsert'. Kunde filma och fota mycket, på samma gång som jag ändå njöt av konserten. Att fota konserter är ju de bästa jag vet, så man får ju passa på. Slängde in några Kent-citat jag tycker om mellan bilderna här nere också! 

DSC 7260

DSC 7250

DSC 7236

DSC 7265

'Det finns de som säger att kärlek är så enkelt, antingen har man den eller så har man inte

och plötsligt står du där övergiven i regnet, en fot i graven bland syrener och studenter'

DSC 7305l

DSC 7307l

DSC 7273

DSC 7270

DSC 7279

'Visst känns det som att kärleken väntar'

DSC 7282

DSC 7289

'Hur långt man än kommit är det alltid längre kvar'

DSC 7329r

DSC 7335d

DSC 7330

DSC 7333

'Jag är dom första kalla regnen. Jag är frosten där inget växer
Jag är halvåret av mörker i landet som Gud glömde'

DSC 7317

DSC 7325fr

'Nu är hat okej om det riktas åt rätt håll. Inget slår hårt som vänstervåld.'

DSC 7355

DSC 7375

DSC 7383

'Jag är livrädd för att leva. Jag är dödsrädd för att dö'

DSC 7393

DSC 7401

DSC 7407

'Så snurra min jord igen. Radion spelar vår sång'

DSC 7431

DSC 7432

DSC 7437

'Vi ska leva leva livet. Vi tar allt ja allt för givet. Vi ska aldrig bli som ni'

DSC 7445

'Jag kan inte lura mig hjärta. Hur gärna jag än vill, kan jag inte lura mitt hjärta'

DSC 7447

DSC 7460

Då som nu för alltid. 

Hejdå Kent. 


Vi ska leva leva livet

Skrivet av Anna Betlehem 29.10.2016

DSC 6931fEn bild på min nya skrivhörna. Ni ska få se mera inom kort! 

Vaknade upp rätt sent med Emilia och Hanna idag. Vi fortsatte vårt seriemaraton som vi påbörjade igårkväll. 

Nu ska jag klä på mig nått vitt och dra på Kent-konsert med Jessica. En första och sista gång. Är ju trots allt en avskedskonsert. 


Got that sunshine in my pocket, got that good soul in my feet

Skrivet av Anna Betlehem 28.10.2016

Äntligen fredag och äntligen helg! Sitter just nu hemma och lyssnar på Seinabo Sey blandat med regnet som faller utanför. Perfekt nedvarvning efter den här veckan.

DSC 2916ff

Imorse hämtade jag ut min finska registerplåt och sedan var det skola till klockan 3. I slutet av dan var vi med Samhällsläran på Wasa Teater och lyssnade på en som tvingats fly från sitt hemland för ett par år sedan och hade en hel del otäcka historier att berätta. Det var jätteintressant och rörande. 

Att höra på folk som pratar i siffror och berättar att det finns så och så många miljoner människor på flykt i världen påverkar inte så mycket eftersom det är så svårt att ta in och förstå. En människa däremot, som själv varit med om allting och berättar om konkreta specifika händelser berör påriktigt. Det är sånt man behöver höra. Men nog om det.

DSC 2936d

Om någon timme ska jag packa ihop min väska och köra till Hanna där jag ska sova inatt tillsammans med Emilia. Vi har inte haft en sleepover på allt för länge så nu var det dags. Mysigt med en sån fredag!

Hoppas ni får en bra helg! här är lite fredagsfeelis i musikform:


Jag ramlar dåliga gatan fram

Skrivet av Anna Betlehem 27.10.2016 | 2 kommentar(er)

DSC 7048

DSC 7052

Idag har det varit en dag då jag bara sprungit mellan olika ställen. Vaknade imorse samma tid som min första och enda lektion började. Var ändå på plats i skolan några minuter senare, behöver nämligen väldigt lite tid på mig om morgnarna (Att klä på sig, äta frukost, borsta tänder, fixa hår, packa väska och gå till bilen tar högst 10 minuter + välja musik att höra på i bilen som tar kanske 3 minuter. Har jag riktigt bråttom klarar jag mig på 5)

DSC 7152

DSC 7165kl

 Efter timmen for jag och tog lite bilder med Josefin i stan. Det var regnigt och äckligt och kallt men ändå kul. Med roligt sällskap är en sån sak som dåligt väder en värdslig sak. Och inte var sällskapet bara väldigt roligt, det var jäkligt stiligt också! Josefin måste nog va' en av mina bäst klädda vänner!

DSC 7174 b

DSC 7134

 På grund av brådskan imorse hann jag inte ta nå andra kläder än dessa mörka ni ser på bilderna. Kappan har jag haft sen åttan. Väskan köpte jag på Zara i Åbo för några veckor sen. Har använt den en hel del sedan dess och gillar den.

DSC 7205

DSC 7198cv

Var ju tvungen att testa Josefins snygga sjömansmössa också. Har sökt en sån snygg hur länge som helst. Ni vet ju hur mycket jag gillar sjömansstil och allt som har med det att göra. Dessvärre har jag ännu inte hittat någon som passat riktigt perfekt på mitt huvud. Inte ens Hilfigers sjömanskollektion hade en jag tyckte om. Får bara söka vidare..

Vi gick sedan hem till Josefin och satt där och fikade, samt kollade på bilderna vi hade tagit. När jag kom hem till Josefin sa jag 'Man vet det är ett fint hem när man möts av vimplar i dörren'

DSC 7211

 Här satt vi i någon timma. Det var verkligen mysigt. Så här skulle jag borda spendera alla håltimmar!

DSC 7214Lite efter 12 var jag tvungen att rusa tillbaka till skolan för ett möte. Vi skulle nämligen planera halloween-sitzen som äger rum nästa vecka. Ska bli så kul! Efter att äntligen kommit upp på tredje våningen helt andfådd i skolan slog det mig att jag glömt att flytta på min bil vid kaserntorget (fick alltså böter för nån vecka sen så hade veerkligen inte lust för en till!!) så då var det bara att tokspringa hela esplanaden tillbaka och checka (hade tur!) och sen tillbaka till skolan igen och upp för trapporna. Huujdå. Det slog mig då, att det finns två slags människor i den här världen:

1. De som springer på gym och 2. De som springer när de har bråttom, endast.

Jag är tvåan. och det har blivit en hel del springande på siståne om man säger så. Skulle jag bo högt upp i ett höghus utan hiss skulle jag inte nånsin behöva träna utöver de gånger när jag har bråttom (och på samma gång bär Dr Martens). Faktiskt.

DSC 7216Orkade knappt köra hem för var så trött idag och ännu typ tre timmar efter att jag kommit hem var jag heelt slut i benen, men nu börjar det ordna upp sig! Nästan lite skrattretande ändå. Nu skulle man behöva de där regelbundna fotisträningarna, och avsaknad av egen bil.

Hoppas ni haft en bra torsdag! imorgon är det äntligen helg, och jag har en hel del roliga saker inplanerade! (Rubriken från en av världens i särklass mest energiska låtar, beskriver en sån här dag bra! )


Lugnande fototurer på villan

Skrivet av Anna Betlehem 26.10.2016

DSC 6736

DSC 6922

DSC 6923

DSC 6745

DSC 6749

DSC 6772

DSC 6795

DSC 6796

DSC 6811

DSC 6813

DSC 6829

DSC 6831

DSC 6834

DSC 6845

DSC 6848

DSC 6849

DSC 6870

DSC 6857

DSC 6865

DSC 6869

DSC 6875

DSC 6895

DSC 6876

DSC 6738

DSC 6914En drös med naturfoton tagna på villan förra veckan. Att gå runt där och knäppa bilder på allt man ser och bara lyssna på tystnaden är det bästa jag vet. Har det hänt nånting dåligt, eller om man annars inte är så superglad är det här ett jättebra sätt att underlätta lite. Man blir lugn av det.

 

Idag har jag varit i skolan från 8 till halv 4. Så lång dag har jag inte haft på väldigt väldigt länge. Första året hade vi nästan alltid sådana dagar, men nu har man vant sig vid lite konstigare kortare dagar. De kom från Helsingfors och berättade lite om studierna där, sånt som man behöver bekanta sig med nu. Var minst sagt ganska trött i huvudet när jag for hem, knappt så man orkade hålla ögonen på vägen..

Nu ska jag byta kläder, hoppa i bilen och köra över till Jessica. Hoppas ni haft en bra dag! Kramar - A


Back to Basics

Skrivet av Anna Betlehem 24.10.2016

 Så var det höstlovet över. 

Egentligen har det här höstlovet känts som vilken annan vecka som helst, mycket eftersom jag har ganska lite kurser i skolan överlag och är ofta ledig. En resa till Jenna blev det ju, någon natt på villan, ett jobbskift och sedan mys hemma bara. Har svängt dygnet ganska ordentligt. Skrivit massor, redigerat, klippt och pysslat om kvällarna och sovit länge på morgnarna.  

DSC 4066tyrtgfset2

 

DSC 4066tyrtyrty2

I helgen tittade jag på första avsnittet av "Så mycket bättre" som verkligen var bra. Har varit så dålig på att se på tv och följa några program på siståne så det var kul att se. Misstänker att jag inte kommer ha så många myskvällar där hemma framöver på lördagarna nu heller, för det är ju alltid något, men man kan ju se i efterhand. Sista höstlovskvällen spenderade jag sedan igår med Hanna och Emilia. Var kul att vara med dem efter att inte ha sett dem på vad som kändes som länge, men som egentligen bara var någon vecka. 

Hoppas ni får en fin vecka!

 


Vad som hände i somras

Skrivet av Anna Betlehem 23.10.2016

Jag älskar sammanfattningar och resume'r. Hela året när jag filmar tänker jag bara på hur klippen ska göra sig i resume'rna. Förra året klippte jag sommarvideon i flera veckor tills jag blev nöjd. Iår har jag tänkt på det ganska mycket men inte kommit mig för att göra den, sen klippte jag den över en natt. Jag började fredagkväll och på morgonen var jag klar. Blev kanske inte bästa övergångarna osv men är ändå glad att den är gjord. Låten "Ayahuasca" av Veronica Maggio hör till den här sommaren.

Som ni säkert förstår spenderade vi mycket av sommaren på sjön, men ändå inte så mycket som det verkar. Det är bara det, att det oftast är då vi filmar. Har alltså mest film-material från Axels och mina båtturer. SÅHÄR såg det ut förra året.


Fredagskänslan

Skrivet av Anna Betlehem 21.10.2016 | 1 kommentar(er)

Hejsan och gla' fredag på er! 

DSC 10

DSC 5704

Igårmorse hann jag bara stiga upp så for vi iväg till villan för att spendera en natt där. Vi lagade god mat, kollade på film och myste i höstmörkret. Var också ut och tog lite foton, och målade en del. 

DSC 12

 Idag körde jag sedan hem lite tidigare än resten av familjen och låg i badet en stund med bra musik på. Resten av eftermiddagen har jag sedan varit supertrött så har mest sett på Vampire dairies, och ingenting annat. 

Nu på kvällen började jag, i väntan på idol, skriva en lista på musik som jag kommer förknippa med året 2016, vilket var så kul så glömde helt bort idol. Missade dock bara någon kvart, men har knappt sett på det alls i år. 

DSC 15

DSC 14

Bilderna är från Josefin och min fototur för ett tag sen. Måste ju börja publicera dessa nu medan det ännu är höst! 

Något mer har jag inte på hjärtat just nu. Ville bara dokumentera lite vad jag haft för mig.
Hoppas ni får en mysig helg! Kramar - Anna 

När man ser tillbaka ser man ju bara glädjen

Skrivet av Anna Betlehem 20.10.2016 | 1 kommentar(er)

Taggar:

vi passa aldrig på att fota sorgerna längs vägen

dsc 0605 521a68359606ee26ea12767e2

 

 

dsc 6541 53dee78b2a6b221248e2img 4998 51e3b5e9ddf2b35fbbd09eb2dsc 0119 521f8efaddf2b3421a7e2

img 5854 51e72eb8ddf2b361e37025a2

dsc 0384 51a508e4e087c30876d24fb2dsc 6724 53ecc20e2a6b225761756c1c2

dsc 0183 52a0c00088e59d8e90265c2dsc 8020 51817022e087c31980f93866x


När man går igenom gamla glada bilder.
Fyra på natten.
Då glömmer man hur allt blivit sen
Man glömmer hur alla har blivit sen 
Allt som hänt sen
Allt man känt sen
Man romantiserar alla
Man går tillbaka till gamla tankegångar och mönster
Man bygger upp den raserade drömvärlden en gång till
Där alla är perfekta, där allt är precis så som man vill att det ska va
Man glömmer bort allt dåligt man känt
Man blir nostalgisk och sentimental
Man minns bara allt bra
Och man lurar sig själv
För det stämmer inte
Man blir som blind 
Och man kan inte tänka klart alls. 

 

 

Man är så dum, och man kanske inser det själv,
men ändå kan man inte låta bli att forsätta skrolla i arkivet. 
År efter år, månad efter månad.. 
och tänka "those were the days" som om det vore sämre nu. 
 
 

fina hus, bilar och kusin

Skrivet av Anna Betlehem 18.10.2016

Kategorier:

IMG 8490

IMG 8491IMG 8293IMG 8290IMG 8486

IMG 8303IMG 8371IMG 8485IMG 8499

IMG 8291IMG 8369IMG 8502IMG 8493

IMG 8409Några bilder från helgen ännu. 

Idag vaknade jag väldigt sent. Var vaken ganska länge igår och kollade på en massa youtubevideor och lyssnade på musik. Då mamma kom hem i eftermiddag for vi till stan en sväng och sedan for jag vidare på bio tillsammans med Matilda, Amanda och Heidi. Vi såg den där Bridget Jones filmen som var jätterolig! vi skrattade verkligen mycket åt den. Hade inte haft några som helst förväntingar så tyckte verkligen om den! och gillade all musik som var med i filmen! 

Egentligen var det här inlägget skrivet i futurum (heter det så?) men nu blev det imperfekt för glömde att publicera det imorse pga brist på rubriksinspiration. Så är ofta fallet. Hejdå på er!