Foto fran Anna Betlehem copy

Visa alla inlägg skrivna 2017

ÅRET 2017

Skrivet av Anna Betlehem 31.12.2017

Min traditionella årsvideo kommer här. Videon börjar vid 1:45 och före det kommer ett intro innehållande några klipp med originalljud.

Jag har aldrig tidigare levt genom ett år som varit ens nära likt 2017. Jag vet att den här videon får det att se ut som att mitt år bara varit lätt, härligt och roligt, men det är inte sant. Det ligger så mycket bakom varje klipp som inte syns. Det har hänt massor som jag inte filmat. De saker, människor, ställen, händelser och stunder som definierat mitt år mest finns inte med på film, och de klipp som här är så blåa och härliga kändes kanske ganska gråa egentligen.

Det har varit ett förändrande, händelserikt, viktigt och tungt år. Jag vet inte hur jag har klarat allting men jag har  gjort det och jag är så stolt. Jag är så tacksam för de människor som jag haft med mig på vägen, som kommit in i mitt liv precis när de behövdes, som om det var förbestämt. Det har även hänt så mycket bra saker. Viktiga händelser. Roliga minnen. Jag har kommit nära människor vars personligheter jag alltid tidigare i mitt liv sökt i människor. Jag är lärt mig så mycket om mig själv och om andra, och jag är så olik den jag var när det här året började.

Jag är så lättad över att det här året är över, men jag kommer aldrig glömma det. Året 2018 handlar om att hela. Det handlar om att vara trygg. Leva och göra saker som känns rätt. Vistas med människor som tycker om en, stöder en och får det att kännas bra i hjärtat. Njuta av roliga händelser. Vara glad och bekymmerslös.

Jag har en del saker jag ska ta itu med nästa år. Det kommer hända flera roliga grejer som jag ser framemot och jag hoppas de kommande trehundrasextiofem dagarna innehåller mycket kul jag inte ens kan föreställa mig nu.

Hejdå tjugohundrasjutton och allt jag lämnar kvar i det året. Nu välkomnar jag tjugohundraarton med allt gott jag tar med mig dit. och ja, man måste verkligen dö några gånger innan man kan leva.


Julfeier

Skrivet av Anna Betlehem 18.12.2017

BZPQ0235

I fredags var vi på julfest vilket var riktigt roligt. Vi hade varit en sväng till en retrobutik plus Verkkokauppa för ett ärende på eftermiddagen så blev sedan plötsligt ganska bråttom. Jag tog första bästa klänning, packade väskan och fixade sminket medan killen strök sin skjorta på två sekunder och sedan skyndade vi oss.

IMG 9531

På plats var Jenna och Sannah så dem hängde vi med, och så hälsade vi på bekanta både från Vasa och Helsingfors. Det var skoj.

IMG 9532

Vi åt också lite god mat. Spelade lite spel. Drack en massa glögg. Hängde i fönstret och andades in frisk luft emellanåt. Dansade gjorde vi förstås också. Jenna skötte musiken så vi hjälpte henne analysera människorna på plats och vad de ville höra.

IMG 9533

två härlia gullia ljuvlia rolia typer. älskarrr.

IMG 9530

Efter några timmar bar det sedan av vidare. Vi slog oss ihop med några bekanta som kom från ett annat håll och så dansade vi några timmar med dem.  Vi for sedan hem och var mycket nöjda med kvällen. En bekymmersfri, enkel, helt igenom rolig festkväll.


En sommarvisa med sol och blomdoft i melodin

Skrivet av Anna Betlehem 16.12.2017

Kategorier:

DSC 2378 kopia

DSC 2712 kopia

DSC 3045 kopia

DSC 1545 kopia

DSC 3777 kopia

Hinner knappt stiga upp ur sängen innan det är mörkt igen. Då kan man sitta och redigera grönblåa somriga bilder och längta efter ljus. Passar förvånansvärt bra att lyssna på Feliz Navidad när man går igenom bilder från juli, som igår när vi julfestade till Sommaren är kort.

Idag är det lördag men känns som söndag, andra veckan i rad. Läser på tent, bildstorlekar och liknande. Kan inte ens förstå att det fanns en tid då man hade t.ex kemi och fysikprov. Saknar inte känslan av meningslöshet jag alltid kände då. Att investera sin energi på någontig man inte skulle få ut något av.


vecka femtio

Skrivet av Anna Betlehem 15.12.2017

OQXC4890

Hej. Jag tänkte dokumentera lite vad som hänt nu i veckan.

FFXQ2

VNOQ2

Vi har spenderat två dagar i klipp. Har lärt mig mycket av det, haft skoj med min grupp och klurat ut olika problem. Att klippa film när man är decembertrött är dock lite tungt när man ska koncentrera sig på detaljer, men filmen blev klar och allt gick fint så jag är nöjd.

LVSH2

CBEJ2

Det har också snöat en del, och regnat, och snöat, och regnat. Nu snöar det igen, ser jag. Det är mysigt, bara snön skulle hålla sig på marken. En dag när jag gick från spårvagnen hamnade jag att lägga min stackars fot ner i en stor pöl för att komma över gatan..

I onsdags var det lucia så då mötte vi upp Corinne och Linnea i stan för att se på det.  Det ser ni på första och sista bilden. Vi fikade sedan och umgicks lite. Idag har jag sovit länge och julhandlat.


Good things happen love is real we will be okay

Skrivet av Anna Betlehem 12.12.2017

Kategorier:

DSC 4604j

DSC 4615

Tisdagen den tolfte idag och jag har varit i skolan första gången på vad som känns som två veckor, kanske det är mer till och med. Härligt att se vänner man bara sett whatsapps från under denna lelle tid iallafall. Var dock lite farligt trött hela dagen idag.

Vi kollade 'Mamma mia' och skrollade bilder på stiliga katter igår så det hann bli lite sent, men det var värt det. Tidigare igår hämtade jag också ut mina analoga foton vilket var kul och så åt vi på stan och sprang på lite andra ärenden.


Juridik-kläder

Skrivet av Anna Betlehem 11.12.2017 | 1 kommentar(er)

DSC 3616h

DSC 3934fff

DSC 3865oo

DSC 3946xff

DSC 4152ee

DSC 4178aaa

Jag gick igenom min hårddisk och kom över några foton som jag tagit tidigare i år.

I början av det här året fotograferade jag Sara för tidningen Ex nunc. Artikeln som vi fotade till handlar om moderna men stiliga kläder som passar för människor som arbetar med juridik. I den här tidningen finns artikeln. Jag minns att vi fotade flera olika outfits på flera ställen och kom hem med hundratals bilder. Här är iallafall ett litet plock av dem.


en fototur

Skrivet av Anna Betlehem 10.12.2017

DSC 91

En eftermiddag ganska nyligen så var jag och Henkka ute och knäppte lite foton som vi tenderar göra. Vi tog både analoga och digitala kort och kämpade mot ljuset som försvann i snabb takt.

DSC 93

DSC 92

Till de analoga porträtten vi tog använde vi ficklampan från telefon som ljus. Funkade superbra. Henkka såg ut som en fotograf från förr som höll kameran i en hand och blixten ovanför sig, typ såhär, det tyckte vi var himla kul.

DSC 88

Sen plötsligt, efter vad som kändes som typ tio tagna foton, så var det mörkt ute. Då begav vi oss hem igen.

DSC 90

DSC 89

pöss - Anna


om du vill titta snett, ställ dig på diagonalen

Skrivet av Anna Betlehem 10.12.2017

WYFZ5493

I onsdags for vi tillbaka till Helsingfors efter lite festligheter i Vasa. Jessica kom med oss så vi fick umgås några dagar. Jag mådde verkligen bra av att ha henne här. Vi köpte julklappar, pratade, åkte karusell och hade det mysigt. Det är inge kul att vara ifrån varandra såhär mycket och bo på olika håll, men så skönt då man ses.

XDTN4329

Igår sydde vi snabbt några märken och invigde våra halare på werket. Hade inte varit dit på ett tag pga känner mig otrygg på såna ställen, men hade känt mig lite fridfull dagarna innan så då hade jag styrkan att fara. Hade tre människor jag litar på med mig som stöttade, kramade, pussade mig på kinden när det kändes blä och dansade som vildar när det kändes bra. 

RKUX9662

QATM3249

 

Pöss - Anna


Du, jag slänger ner en nyckel ifrån fönstret i köket

Skrivet av Anna Betlehem 26.11.2017

bnbnbnbf

DSC 8084ddd

ddddd

linneaskor

DSC 8030

KDNP9073

WAKO5258

 

En lördag för några veckor sedan styrde vi upp lite festligheter med ett skönt gäng. Vi spelade Beer Pong, lekte olika lekar, lyssnade på go musik, pratade och hade roligt. Vid tolvsnåret styrde vi vidare ut i jakt på dans och musik men hamnade på Vasa Nation och ångrade att vi inte hade fortsatt festen hemma. Har varit lite så de senaste gångerna nu. Tror det är så när man har en lyckad fest med ett bra schack så känns det synd att bryta det och byta ställe. Nå iallafall dansade vi några minuter, sjöng med till Hela huset och filmade lite roliga klipp.

Gick sen hem i sällskap av Linnea, Lasse och Daniel. 

 

 

 

 


fredag tionde november

Skrivet av Anna Betlehem 10.11.2017

Kategorier:

7S0A9636

7S0A9631

7S0A9644

7S0A9651

Foto: Matilda Saarinen

Häjj. Här är lite fler bilder som Matilda tog på mig för ett tag sedan, när det fortfarande var sådär finhöstigt ute. Idag är det äntligen fredag och jag har lite mindre skola än tidigare dagar denna vecka vilket är så skönt. Att det är helg igen känns verkligen bra och jag ser framemot denna, men innan det är helg påriktigt har jag någon timma mediehistoria.