annasfoto

Far ända in i baljan med dig Trump

Skrivet av Anna Betlehem 09.11.2016 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Kalifornien Juni 2015. resizedimage8001200 flagga

Mitt instagram-flöde översvämmades idag av bilder på snö, förlorad framtidstro och Trump/Hillary-memes. Alla lika arga och ledsna och besvikna. Jag kände mig mest tom och hjälplös. Pessimisten i mig hade nog förberett inför detta. Åhåja sigodadå, blev precis som jag trodde. Jag gick igenom lite Astrid Lindgren texter när jag kom hem idag, det brukar funka när man är less på världen. Hon hade en så fin syn på allting, och jag tror inte hon hade tyckt om det här. Skulle också vilja veta vad faffa hade tyckt.

Nu vill ju jag inte skriva så mycket om politik eftersom jag helt enkelt inte vågar. Men det vet jag. Ska vi få en bra värld där alla har lika rättigheter, döms utifrån karaktär, personlighet - inget annat. En värld där sånt som kvinnofötryck, övergrepp, rasism och annat otrevlit inte existerar. En värld där alla har samma förutsättningar. Ja, då ska vi inte ha såna som Donald i spetsen. Far ända in i baljan med dig Trump säger jag bara!

 

Ett annat Lindgren-citat som också representerar mina känslor just nu:

"Jag vill inte vara med. Jag vill inte vara med om det ska vara på det här viset"

 

Å lite om Valnatten. Vi sov egentligen ingenting, slumrade till en gång men visade sig sedan att det bara hade gått 10 minuter. Det började luta mer och mer mot att Trump skulle vinna och jag hade hela tiden en magkänsla att det var så det skulle sluta. Vi bestämde oss för att börja sova någon gång 6, så vi la av ljudet och stängde ögonen. Jag hade varit så otroligt trött men så slog det mig - har vi varit vakna ända tills nu kan vi ju inte ge upp i slutet - så vi såg allt, och började sova när mamma for till jobbet.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar