Foto fran Anna Betlehem copy

Klagenfurt

Skrivet av Anna Betlehem 22.08.2020 | 0 Kommentarer

Åhåjj, hej på er. Jag ser på sociala medier att många börjat jobba igen och gått tillbaka till något sånär vanliga rutiner. Här har Lasse just joinat mig på semestern och vi tågar för tillfället runt Österrike. Inte så svårt att resa inom landet när man bor här måste jag säga. Oftast reser vi till sjöar och berg där vi inte stöter på så mycket folk, så det är ganska coronavänligt, men inte hade man ju trott att den mest resande tiden i mitt liv hittils skulle sammanfalla med en pandemi, men livets tajming är ju ständigt knasig och märklig så bara att flyta med.DSC3205

Vi har köpt ett tågkort som heter "sommerticket" och kan alltså resa vart som helst i Österrike i en månad för 60€ och det gör vi nu. Tåget far över höga broar, genom dalar och mellan berg. Det behövs inga poddar eller böcker för att fördriva tiden när utsikten inte upphör imponera längs vägen. Vi har hittils åkt till byar ungefär 2-3 timmar bort från Salzburg.

DSC3217

Angående coronan är vi ändå rätt ängsliga. Desin flödar, ansiktsmaskerna är vår trygghet och när folk nyser på tåget svär vi för oss själva och byter plats. Det hjälper också mycket att vi båda har samma inställning och kör samma linje, samma försiktighetsnivå och samma irrritationsnivå gentemot andra människor hehe. Jag tycker ändå inte det drar ner på resefeelisen, det ger bara ett extra lager till. Någonting vi kommer minnas. Vi har ju använt masker och hållit på såhär länge redan eftersom coronan togs på stort allvar i Salzburg redan från början. Vi reser ofta i 30 graders värme just nu vilket gör mask-användingen lite halvsvettig, men men, vi är inte så klagande av oss så det funkar finfint.

DSC3212

I onsdags åkte vi iväg till Klagenfurt. En stad lite på tre timmar ifrån Salzburg. Vi åkte på morgonen från Salzburg Hbf och kom fram till Klagenfurt kring 12.

DSC3230

Så promenerade vi omkring i stan någon timma. Det var supervarmt dock.

DSC3242DSC3233DSC3229

Vi slog oss ner på ett lunchställe rätt fort. Även om jag egentligen är en person som vill ta samma grej tusen gånger på restaurang och helst håller mig till det jag vet att är gott, så försöker vi nu testa på nya saker när vi reser. Sånt som låter konstigt och intressant beställer vi.

DSC3257DSC3255DSC3251

Fint charmigt promenadstråk omringat av gamla byggnader.

DSC3241DSC3325DSC3250DSC3317DSC3319DSC3313

I lagens namn!

DSC3296

Efter lunchen körde vi en liten photoshoot i trappan bredvid restaurangen som jag hade kikat på lite.

DSC3292DSC3291

Ville mest fånga på bild min jumpsuit tillsammans med Lasses ansiktsmask.

DSC3279DSC3274

Så småningom började vi promenera till Klagenfurt sjön som vi hade sett från tågfönstret när vi kom. Det tog nog en bra stund att komma dit till fots men att promenera är ju ändå i princip det främsta vi gör när vi reser. Går och går och går. Iallafall jag njuter väldigt mycket av vårt flängande.

DSC3339

Såg ett riktigt ståtligt hus på vägen. Perfekt fasadfärg, härlig semestervibe på den balkongen och väldigt fint torn. Bygger man eget hus nån gång i livet känns det nog som att ett torn skulle vara en bra ide'. Ger en så festlig vibb.

DSC3333DSC3330

Så kom vi till sjön och det var brännande eftermiddagssol och rätt mycket folk. Vi sökte upp en liten gräsplätt nära bryggan där vi inte behövde vara så nära andra.

DSC3341DSC3355

Så otroligt svettiga, sega, mosiga och varma var vi här. Nästa gång man vaknar upp i kall finsk novembervardag kommer det säkert vara svårt att föreställa sig den värmen och mosigheten. Brukar tänka på det på morgnarna här när jag vaknar av att kroppen är varm och svetten redan rinner längs näsan. -tänk att det fanns en tid när man vaknade upp på morgnarna och inte ville lämna varma sköna täcket? så svårt att förstå det nu. Nu rusar man upp på morgonen för att svalka sig.

DSC3383DSC3388

Så himla skönt att doppa sig.

DSC3415

DSC3417

Efter lite på en timme vid vattnet var det dags att rusa till tåget. Det kändes verkligen som att den där dagen swishade förbi i ett huj. Vi hann bara gå igenom stan, äta lunch, promenera till stranden, ta ett dopp och sen vips var det dags att åka hem. På vägen hem fick vi iaf fortsätta se på fina utsikter, coola torn och solen som gick ner bakom bergen.

DSC3427DSC3435

Vill tillbaka till den där dagen!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar