annasfoto

Ny svensk musik 2015

Skrivet av Anna Betlehem 07.03.2015 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Hej! som den svenskmusiknörd jag är älskar jag ju att hålla koll på vad för musik som släpps där på andra sidan kvarken och här är lite jag nu plockat ihop som redan släppts 2015. Årets melodifestival skiva har också precis kommit ut men låtarna på den ska jag skriva om i ett annat (melodifestival relaterat) inlägg! 

Måste ju också påpeka att inte alla dessa låtar är på svenska, men artisterna är svenska! :) musikcollage.jpg1. Ulrik Munther släppte sin nya låt "nån gång" 4 mars och jag har lagt till den i min vårlista på spotify. Kan verkligen relatera till texten och melodin är sådär vårigt härlig på något vis! 

2. Melodifestival och eurovisionvinnaren Loreen som jag stolt kan säga att jag har sett uppträda men också träffat släppte sin nya låt "paper light" natten mellan 4 och 5 mars. Låten är fin, den liknar någon låt från hennes skiva "heal" men jag kommer inte riktigt på vilken, iallafall älskar jag när hon sjunger sådär euforiskt högt ! .. 

3. Tove styrke's låt "ego" kom ut 23 Januari. Jag har inte riktigt lyssnat in den ännu, men jag kommer bara att tänka på  att låten skulle passa att spelas upp i någon butik som Monki eller liknande. Annars är låten inte så riktigt märkvärdig, refrängen är helt bra. Det skulle säkert passa att göra någon remix av den. 

4. Denhär artisten, Ida Redig, hittade jag inatt när jag surfade runt på spotify och sökte ny musik att lyssna på och då råkade det sig att hon så sent som 23 februari släppt ny låt! "ghost" heter den. Inte någon låt man minns kanske, den är nog helt bra men kanske inte så speciell.

    Hennes cover av en av mina genom tiderna favoritlåtar "visa över vindens ängar" fastnade jag däremot för! Håkan Hellströms cover och originalet i all ära men denhär versionen var verkligen så somrig! har hela tiden haft känslan av att jag hört den förut och nu kom jag ju på var! den var ju med i någon Arlas mjölk reklam eller något sådant på tv4 för ett tag sedan! eller har jag helt totalt fel?  

5. Den första dagen av 2015. 1 Januari släppte idoltvåan Amanda Jensen ett helt album som heter "sånger från ön". Där finns några låtar som hon antagligen gjorde i programmet "så mycket bättre", jag är inte så insatt men är nästan helt säker på att så är fallet. "fångad av en stormvind" och "when we dig for gold in the usa" är två av låtarna. Omslaget är sjukt fint och jag älskar känslan i hennes röst ! 

6. 16 Januari kunde man lyssna på Zaras Larssons album "uncover". Zara har ju nog släppt vissa av låtarna som finns på detta album för länge sedan men äntligen kan man lyssna på dem via spotify! två antagligen helt nya låtar finns där, "never gonna die" och "wanna be your baby". Jag antar att det inte finns så mycket att säga, hon är ju helt otrolig! och så himla kul att se att någon från Sverige som ändå är så ung som hon är vara så framgångsrik! 

7. Robyn släppte 2 Januari en låt som heter "who do you love". Lite speciella rytmer, lite sång och lite indiekänsla sammanfattar typ denhär låten, är lite svårt att beskriva den men helt bra är den nog enligt mig! omslaget är fint.

8. Maskinens nya låt heter "stora fötter stora skor" och kom ut 11 februari. Jag vet inte riktigt varför jag tipsar om den, tycker egentligen inte så mycket om den. Men finns många andra låtar jag gillar av dem och de är ändå så kända när det kommer till svenskt och rap så de behöver nog vara med på denna lista! ni kan ju nog ge låten en chans ändå, kanske det bara var jag som tyckte den var lite svårlyssnad! 

________________________________________________________________________________________

 

Här fick ni då lite musiktips! mina favoriter av dessa är nog Ulriks och Loreens låt!

Ännu är det ganska så mycket kvar av 2015. 298 dagar rättare sagt, och på den tiden hoppas jag verkligen att det kommer släppas en heel massa bra musik från bra artister!

De som jag helst skulle vilja ha ny musik av är nog dehär vanliga jag alltid lyssnar på. Veronica Maggio, Daniel Adams-Ray, Oskar Linnros och Håkan hellström.. men jag ska nog inte ha så höga förhoppningar tror jag..dock tycker jag ju att Veronica skulle kunna släppa sin låtar "riviera" och "stormar tills vi dör" så jag slipper lyssna på konsertversionerna! .. 

Sen skulle det ju vara roligt om Loreen släppte ett helt album som hör till hennes nya singel!

Man kan bara hoppas! och hoppas att 2015 blir ens i närheten ett lika bra musikår som 2013 var, för det var verkligen musikårenas musikår! .A

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar