Foto fran Anna Betlehem copy

Födelsedagspresent

Skrivet av Anna Betlehem 30.06.2016 | 2 kommentar(er)

Kategorier:

DSC 4729DSC 4735DSC 4738DSC 4739DSC 4745DSC 4747DSC 4750DSC 4752DSC 4753

Det är nu 6 veckor sedan min födelsedag och jag håxade alldeles just att jag inte ännu visat vad jag fick. På något vis råkade det sig så att de flesta släktingar och bekanta hade köpt Mon Amie porslin åt mig så nu har jag i princip hela servisen och behöver inte själv köpa någonting mer av den, förutom några få delar för att uppnå jämna tal av muggar och fat osv förstås. Förutom det som syns här på bilderna har jag ju en hel del från förr också. Använder ju såklart bara en kopp i gången så just nu står största delen av servisen mest i bokhyllan i mitt rum och vilar men sedan när jag bor själv och har bjudningar kommer det vara så roligt att få duka endast med Mon amie!


En present på posten

Skrivet av Anna Betlehem 17.02.2016

Kategorier:

DSC 9317 kopiaDSC 9348 kopiaDSC 9339 kopiaDSC 9366 kopiaDSC 9355 kopiaI torsdags gick jag till posten innan jag skulle träffa Jenna, för att hämta ett paket ifrån Jenna! Hon hade helt spontant skickat en present till mig vilket såklart gjorde mig väldigt glad. Hur ofta får man liksom presenter på posten bara sådär? 

Jag fick denna bok som ni ser här ovan. Projekt Ines. Ska bli så oerhört intressant att läsa den. Jag gillar ju inte krig, men att läsa om dem däremot, det tycker jag om. Speciellt när det är en bok som handlar om kvinnorna och deras upplevelser, till skillnad från skolans historiaböcker. 


Victoria's Secret i USA

Skrivet av Anna Betlehem 11.02.2016

Kategorier:

DSC 9237 kopiaDSC 9234 kopiaDSC 9232 kopiaDSC 9235 kopiaDet slog mig idag att jag aldrig publicerade några bilder här på vad jag köpte i USA i somras. Nu har det ju gått en del månader sedan vi kom hem vilket betyder att alla inköp är ganska utspridda på olika ställen här hemma men jag fotograferade några grejjer från Victoria's Secret igår som jag tänkte lägga upp iallafall. 

Jag har nog aldrig varit den typiska "Victoria's Secret tjejen" med hundra bodymists och lika många instagrambilder på dem men visst tycker jag om produkterna ändå! Jag har tidigare haft två bodymists men jämfört med dessa jag köpte i USA känns de väldigt vattniga och "billiga" på något vis. Dessa luktar verkligen helt gudomligt! Påminns dessutom om resan varje gång jag luktar på dem eftersom jag använde dem där också!

DSC 9241 kopia

Nu köpte vi ju betydligt mer från Victoria's secret än såhär men jag hittade inte riktigt allting här hemma. Jag köpte ungefär fem stycken bodymists vilket kostade runt 10 dollar samt en hel del underkläder, neccesärer etc. Vi gick in i en butik i Las Vegas där de hade sjuka reor på precis allting så man kunde ju inte riktigt låta bli att köpa! 

Jag minns att jag inte ännu hade köpt någonting åt kompisarna där hemma när vi var på VS så jag slängde bara med en massa saker därifrån! Sedan såg jag på Viking Lines VS hur hutlöst dyra alla de produkterna var påriktigt! helt sjukt! Skulle verkligen aldrig köpa någonting från Victoria's Secret här i Europa när man sett USA-priserna! 

Nu i efterhand ångrar man ju såklart att man inte köpte betydligt mer, men då brukar jag tänka på våra överfulla kappsäckar på vägen hem och då känns det genast bättre! 

Så ett tips om ni skall resa till USA: Res med nästintill tomma kappsäckar så långt det går om ni tänker shoppa! 

Vi packade väldigt lite på vägen dit och köpte dessutom en och annan kappsäck på resan också men ändå hade vi i princip övervikt på vägen hem. Vi klarade oss nog efter att ha organiserat om innehållet i väskorna lite och vägt dem många gånger men det var ändå nära! 

 


Porslin-snack

Skrivet av Anna Betlehem 09.02.2016 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Jag fick lite nya koppar och fat till mina serviser i julas och plockade fram samt fotade dem i all min tristess tidigare idag. Muminmuggen och fatet kom i vinter och heter Dvala. Jag tycker faktiskt det är en av de finare vintermuggarna som kommit! DSC 9102 kopiaDSC 9104 kopia

DSC 9142 kopia

DSC 9143 kopia

DSC 9211 kopia

DSC 9215 kopiaDSC 9100 kopiaDSC 9206 kopia

Jag fick även ett fat och en mugg till min röda iittala-serie. Fint att kombinera med de vita av samma! Fick också ett Mon Amie-fat till jul men det har jag visat bild på flera gånger redan tidigare! DSC 9200 kopiaDSC 9202 kopiaDSC 9195 kopiaDSC 9209 kopiaDSC 9216 kopiaJag går även i tankar nu om att börja köpa av marimekkos serie. Tänker mig att det blir fint, när jag bor själv, att kombinera mumin, Mon amie och Marimekkos porslin! Blandat men ändå stiligt! 

Kom på mig själv för ett tag sen att hellre spana på porslin än kläder på stan. Vet ej när den förändringen skett men jag antar att jag blivit mer för att investera i bra plagg istället för att spontanshoppa och verkligen blivit mer brydd i mina serviser, så att säga. Tidigare har det skött sig själv ganska långt eftersom jag fått så mycket till julklapp, födelsedag etc. men visst kan man ju själv engagera sig lite! Suktar just nu efter de stora mat-faten samt de höga glasen från Mon amie! så tjusiga! 


BLING BLING

Skrivet av Anna Betlehem 13.01.2016 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

DSC 6980 kopiaDSC 6977 kopiaDSC 6975 kopiaDSC 6979 kopia

Hej hej! 

Jag köpte några smycken från h&m för någon vecka sedan och tänkte nu visa upp dem bara för att! 

Jag är kanske inte någon riktig blingbling-tjej som går med halsband, ringar, örhängen och sådant vanligtvis...men plöstligt händer det! Jag går ofta i mörkblåa kläder så för att piffa upp någon vanlig outfit (inte för att jag är någon modebloggare men..) kan det vara fint med ett lite större halsband, som det på bilden!

När det kommer till örhängen så använder jag inte det så riktigt ofta. Har faktiskt blivit dåligt med det. Har två hål i ena örat och ett i andra men har inte använt örhängen aktivt på typ 7 år faktiskt! ibland är jag rädd att hålen har växt igen...Så ni kan ju föreställa er hur det känns att då mitt i allt börja använda dessa på bilden som till mig känns som två tunga tegelstenar som drar ner mina öron till axlarna, nästan. 


Det perfekta paret.

Skrivet av Anna Betlehem 09.01.2016

Kategorier:
Taggar:

cvcc2

Jag älskar mina Dr.Martens! 

sådär. Nu har jag skrivit den meningen åtminståne tre gånger här iår. Fler gånger kommer det bli. Det är det perfekta skoparet som kommer hänga med mig många år framöver, har jag på känn. Hoppas ni inte tröttnar på denhär visan..Den kommer gå på repeat.

Denna bild redigerade jag på samma gång som jag (+Hanna och Ida) skypeade med vår bästis som befinner sig på utbyte tusenmiljonermiljarder steg härifrån, i Arkansas i USA för att vara mer exakt. Hälften av tiden har gått, hälften av tiden kvar. Vi träffas om fem månader. Då, ska vi fira! Jag ser verkligen så mycket fram emot det. Känslan när vi ser varandra första gången igen. Den. känslan. Får rysningar. 

 

Jahapp. Hoppas ni får en bra lördag! Jag ska:

 • Träffa Hanna 
 • Spatsera runt i mina favoritskor.
 • Söka (eventuellt ge upp och köpa ny) kameraladdare. 
 • Lämna tillbaka världens finaste nyinköpta lakan p.g.a att 
 • -  jag i misstag köpte barnlakan = för små. :( 
 • Försöka vakna innan 11.
 • Gå i pyjamas så stor del av dagen som bara möjligt. 
 • Slutföra två halvfärdiga filmer. 
 • Lyssna på Timbuktu. 
 • Äta en mandarin eller två. eller sju. 
 • Söka en fin snowboard-jacka.
 • Beställa en bok. 
 • Äta god mat på kvällen med bra sällskap. 
 • Skriva. 

 

 

 


Kriget har inget kvinnligt ansikte

Skrivet av Anna Betlehem 03.12.2015 | 1 kommentar(er)

Jag måste till att börja med säga det, att jag verkligen inte är en person som vanligtvis tipsar om böcker, på en blogg. Ej heller läser jag speciellt ofta. Jag älskar att läsa en bok som är riktigt bra, men jag är inte så lättimponerad när det kommer till böcker.  Alltså är detta är inte helt vanligt, men. Jag bara måste, för den här boken är i en klass för sig. Jag är helt betagen av den! 

DSC 5224

Boken ”Kriget har inget kvinnligt ansikte” är den första av fem delar som går under samlingsnamnet ”Utopins röster” och är skriven av Svetlana Aleksijevitj. Boken handlar om krig, om kvinnor i krig. Sådant som jag är väldigt fascinerad över det vill säga.

Boken inhandlades på Arlanda för 300 kronor. Det stod mellan den och någon överprissatt produkt från Victoria's Secret. Det var dock inget svårt val. Jag bedömde redan utifrån pärmen att jag skulle gilla den här. I skolans historiakurser får vi läsa om män män män och lite fler män, men kvinnorna då? Den här boken berättar om kvinnorna, och deras hjältedåd.  DSC 5216

Boken innehåller alltså många många personliga historier och berättelser av kvinnor som levt under krigstiden. Den innehåller historier om små händelser som ändå har stor betydelse. Den här boken berör och får en att förstå hur det verkligen var att leva som vanlig dödlig under den tiden - och inte om hur det var att vara en general vid fronten eller något sådant. 

DSC 5229

En kvinna berättar att i hennes hem finns ingenting som är rött. 40 år har gått sedan hon deltog i andra världskriget, men fortfarande hatar hon den röda färgen. Blodets röda färg.

Redan när man läser de första sidorna av den här boken är man tvungen att välja: Lägga undan boken eller möta krigets grymma värld in i minsta detalj. Jag läste vidare.DSC 5228 2

Just nu är jag på mitten av den här boken. Hittils har den varit grymt bra. Det känns verkligen som man lär sig mycket och får förståelse för vissa saker på ett helt annat vis än förr. Den är med andra ord mycket givande, speciellt om man från början har ett intresse och en nyfikenhet till allt detta. Författaren av boken, Svetlana Aleksijevitji, vann även Nobelpriset i litteratur i år. DSC 5232Som sagt, jag är ganska kräsen när det kommer till böcker, men denna tycker jag om. Jag skulle nästan vilja säga att det hittils är den bästa bok jag någonsin läst, och då är det faktiskt bra. Läs den! .A


Rörstrand.

Skrivet av Anna Betlehem 28.09.2015

Kategorier:

Jag skrev för någon dag sedan att jag kommit hem med en iittala-påse när jag varit och shoppat. Dethär är alltså vad jag köpte:

DSC 8920DSC 8935DSC 8963

DSC 8944

DSC 8948

DSC 8950

Två tekoppar och två fat från Rörstrands serie "Mon amie". Har ganska nyss börjat spara på denna serie och tycker verkligen det är roligt att se då min servis blir lite större. Iittala hade ett erbjudande så man fick ett fat och en kopp för 20 euro. Detta blev då 40 € för två fat och två koppar, alltså ungefär hälften mindre än vad det i vanliga fall hade kostat. Det gäller att passa på!

DSC 8942DSC 8953Något jag gärna vill ha från denna serie är de riktigt stora faten som man antingen kan äta ifrån eller servera något på. Antingen 4 eller 6 sådana skulle man gärna vilja ha! .A


Mera mumin

Skrivet av Anna Betlehem 15.06.2015

Kategorier:
Taggar:

DSC 7060DSC 7061DSC 7068DSC 7070DSC 7072DSC 7071DSC 7074Har ju glömt att visa de nyaste tillskotten i min lilla stora muminsamling! 

HUUR FIN är inte kannan?

Snifff- och vår-muggen/fatet är ju också riktigt tjusiga enligt mig! Å andra sidan är det ju ingen överraskning eftersom det inte finns något motiv som skulle vara annat än tjusigt heller! 

Vad tycker ni om årets vårmugg? .A


Muminglas

Skrivet av Anna Betlehem 08.06.2015

Kategorier:
Taggar:

DSC 7043

DSC 7051DSC 7049

DSC 7050DSC 7053

DSC 7052DSC 7055

DSC 7042DSC 7047DSC 7041Muminglas som jag fick i födispresent. Tänker mig att det kommer va fint att dricka röd saft ur dem på sommaren och ha med på picknick eller liknande. Min favorit är muminpappan bakom båtratten och baksidan på lillamyglaset som föreställer muminhuset. Fast de andra är ju också jättesöta så lite svårt att välja en favorit! .A