Foto fran Anna Betlehem copy

om LYCKA

Skrivet av Anna Betlehem 22.10.2015 | 1 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Funderade lite på dethär med glädje idag när jag cyklade hem i spöregnet. Hur en dag (igår) kan vara så bra och dagen efter (idag) kan vara så dötrist, stressig och inte alls lika bra. Hur alla olika små faktorer påverkar en själv och hur man upplever en dag. 

Jag är en sådan person som lätt påverkas negativt av negativa eller ”fel” människor, alltså människor som bara inte passar till mig, vilket ofta kan stjäla min lycka och förstöra mina annars bra dagar. Detta har jag insett för ett litet tag sedan och börjat leva lite med det i baktanken.

Jag har därför lärt mig att inte bero så mycket på andra människor eftersom människor inte går att lita på till den grad som man kan lita på sig själv. I slutändan så har man bara sig själv och ingen annan. Om JAG ska vara lycklig måste JAG göra så att jag är det.

Att vara lycklig utan orsak är egentligen den bästa lyckan eftersom den inte beror på någonting. Det är ingenting som krävs för att den ska infinna sig, den bara finns där som ett filter som gör livet roligare och det finns ingenting som någon kan ta ifrån en för att lyckan också ska försvinna, eftersom den fanns där från början helt utan orsak.

 

IMG 6055

Ett bra Håkan-citat att leva efter -  Bild tagen någonstans i Vöråstan en regning morgon i April. 

 

Jag tror verkligen på att sann lycka kommer inifrån. Det är något man själv måste skapa i sitt liv och som man inte kan förvänta sig att ska tillföras till sig utifrån från andra människor.

Lyckan man känner pågrund av någonting materiellt eller pågrund av något en annan människa gjort för en är bara tillfällig och för att fortsätta vara lycklig måste man köpa någonting igen eller så måste det hända någonting nytt. Sådana saker är alltid relativa och kan tas ifrån en när som helst.
Att leva sina dagar med en bra inställning och ett välmående oberoende om man tvingas göra tråkiga eller roliga saker gör en till en oövervinnerlig människa. Ingen och inget kan stoppa en.

Det är även viktigt att glädjas över de riktigt små händelserna i livet, inte bara de stora, till exempel ett mysigt höstregn när man får sitta innomhus och se på film, ett lyckat prov, en fikaträff med en kompis eller en bra låt.
På det viset kan man gå runt och vara glad mest hela tiden. Lycka finns, bara man tittar omkring sig lite och inte bara fokuserar på det som är dåligt.

Att vara tacksam är självklart också bra. De må vara uttjatat men det är sant!
Att tänka på allt vad man har, alla människor man har kring sig, hur ens vardag ser ut osv är nödvändigt. Det finns massor med människor som inte har ens nära så mycket som vi finländare har. Vissa har inte ens en familj, en skola att gå till, eller en framtid. Här går vi och pratar om söndagsångest och längtar hela livet på att det ska bli fredagseftermiddag utan att tänka på hur otroligt tursamma vi är.

Det brukar ju ofta vara så att om man förlorat någonting, eller varit med om någonting hemskt och gått igenom en jobbig period så uppskattar man sen allting som är vardagligt mycket mera när allt gått tillbaks till det normala. En helt vanlig dag då ingenting speciellt händer är det bästa man vet och man vill inget hellre än att vara hemma, mysa och njuta av allt som är bra, som fungerar och som man är tacksam för. 

Lycka hörni, det är så nödvändigt, så viktigt, så härligt och så underskattat. Ta hand om er och kom ihåg att göra allt ni kan för att känna glädje och uppskatta alla små och stora saker! Känn ingen sorg kära vänner. Kram. Anna 

 

IMG 5773

IMG 5776

Ett bra exempel på någonting som gör mig superlycklig är denna "lövtunnel" på vasaesplanaden som jag cyklar (extra långsamt) genom varje dag bara för att njuta av hur fint det är. Såg dock nyss att de börjat sopa bort det fina lövgolvet, men det var kul så länge det varade! 

Kommentarer

  • Pernilla Bergman 23/10/2015 1:50pm (8 år sen)

    Vad fint och bra skrivet! Håller verkligen med dig! :) Lycka måste komma inifrån.

    • Anna Betlehem 23/10/2015 2:39pm (8 år sen)

      så är det :)

Skriv en kommentar