söndag 11 mars 2018 - 12:05

Gå bland vinylskivor, inte dricka punainen kala och hänga med gosiga vänner

Det känns lite som att när livet händer påriktigt så har jag inte tid att dokumentera det fast det är då jag borde göra det. Bilder tar jag förstås. Lasse fixade mitt icloud i höstas så nu kan jag ha många tusen bilder i telefon utan problem, det gör också att jag tar mer vilket är bra. Skriver inte så mycket dock. Blir mest anteckningar på en massa slumpmässiga saker jag måste komma ihåg.

WCXD3604

Förra året höll jag årsdokumentation i telefon och skrev varje dag tills början av juli, då började det hända mycket och dokumentationen föll i glömska. Förr när mamma tvättade mina jackor fick hon plocka ur massa kvitton ur fickorna. Nuförtiden är det Lasse som tycker jag är lite halvrolig som alltid sparar alla kvitton för dokumentationssyfte. Man har väl sina egendomliga ide'r antar jag. Iallafall. Jag har nu i varje fall dokumenterat min helg. 

När man jobbar klockan runt varje vardag så är man rätt slut när helgen kommer emot, har jag märkt. Kom hem i fredags med världens tröttaste skalle. Vi fredagsstädade, for och handlade och såg sedan två bra filmer och somnade. På lördag vaknade vi halv 1. En av oss jobbade från sängen hela dagen. Den andra drog på sig sina sjuttiotals-hängselbyxor, polarnopyret-tröja och umgicks med sig själv några timmar på stan. Nyttigt med lite egentid. 

TQQC8185

VSYA6235

Snurrade runt på loppis, vinylaffärer och typ marimekko. Kollade på en massa grejer med Kent i lurarna. Det var skönt. Sen var det mittiallt skyming ute och jag var så hungrig så orkade mig knappt hem. Testade några inköp och lagade en god sås när jag kom hem. Vi åt och for sen iväg för att träffa några vänner. 

DKXS6316

SBGC1965

Jag beställde en 'punainen kala' men gav bort den för gillar ju inte salmiak. I lokalen bredvid oss hann en hel del dramatik hända medan vi satt där. Vissa gick runt med partyhattar och åt tårta, andra spydde i handväskan, såg lite halvmystiska ut och fällde glas i golvet. Vi satt där och pratade om vårt och kollade på allt det andra med ena ögat. 

VSRM8861

Efter en hel massa timmar splittade vi på oss. Vi delade en skumppa med sikte på att dansa men jag ångrade mig sen i kön när jag insåg att jag var helt utmattad och att jag ville hem och hoppa i min nya marimekko-pyjamas som är längre än mig, så vi kramade resten hejdå och skuttade hem i snöyran. Någonting jag tänkte på då är att det är så skönt att jag kan följa min känsla och vilja så mycket mera nu än förut. Mina relationer är så stabila och trygga idag och påverkas inte av att jag t.ex är för trött för att hänga med.

LNCY2479

Imorse vaknade jag 6:15, satte mig upp i sängen och insåg att jag glömt att lägga alarm. Några minuter senare förstod jag att det fortfarande var helg, så gick och sova tillbaka. Det där har verkligen hänt mycket på siståne. Vaknar ofta vid 5 in i veckan, rusar upp ur sängen och tror att jag har bråttom. Sjukt störande. Även om jag har haft så jäkla roligt så är det skönt att den här extremt intensiva perioden snart tar slut så då får jag börja sova lite längre på vardagar igen och ha mer fritid än en timma om dagen, ahh vilket liv! 

UGNL2941

Här sitter jag nu. Lyssnar på 'Då Som Nu För Alltid' och kramas med killen i fotändan. Ha en fin söndag ni goa! 

söndag 31 december 2017 - 16:41

ÅRET 2017

Min traditionella årsvideo kommer här. Videon börjar vid 1:45 och före det kommer ett intro innehållande några klipp med originalljud.

Jag har aldrig tidigare levt genom ett år som varit ens nära likt 2017. Jag vet att den här videon får det att se ut som att mitt år bara varit lätt, härligt och roligt, men det är inte sant. Det ligger så mycket bakom varje klipp som inte syns. Det har hänt massor som jag inte filmat. De saker, människor, ställen, händelser och stunder som definierat mitt år mest finns inte med på film, och de klipp som här är så blåa och härliga kändes kanske ganska gråa egentligen.

Det har varit ett förändrande, händelserikt, viktigt och tungt år. Jag vet inte hur jag har klarat allting men jag har  gjort det och jag är så stolt. Jag är så tacksam för de människor som jag haft med mig på vägen, som kommit in i mitt liv precis när de behövdes, som om det var förbestämt. Det har även hänt så mycket bra saker. Viktiga händelser. Roliga minnen. Jag har kommit nära människor vars personligheter jag alltid tidigare i mitt liv sökt i människor. Jag är lärt mig så mycket om mig själv och om andra, och jag är så olik den jag var när det här året började.

Jag är så lättad över att det här året är över, men jag kommer aldrig glömma det. Året 2018 handlar om att hela. Det handlar om att vara trygg. Leva och göra saker som känns rätt. Vistas med människor som tycker om en, stöder en och får det att kännas bra i hjärtat. Njuta av roliga händelser. Vara glad och bekymmerslös.

Jag har en del saker jag ska ta itu med nästa år. Det kommer hända flera roliga grejer som jag ser framemot och jag hoppas de kommande trehundrasextiofem dagarna innehåller mycket kul jag inte ens kan föreställa mig nu.

Hejdå tjugohundrasjutton och allt jag lämnar kvar i det året. Nu välkomnar jag tjugohundraarton med allt gott jag tar med mig dit. och ja, man måste verkligen dö några gånger innan man kan leva.

torsdag 22 juni 2017 - 00:25

Vi satt på gräset som växte i takt med himlen

Förra torsdagen for Jessica och jag iväg på våran resa. Till Sverige bar det av och nu tänkte jag visa resan så som den ser ut i min systemkamera. Kommer visa mera sedan ur gopro och telefon. 

DSC 9829

Det första som hände när vi hade hoppat av båtbussen i centrum var att vi hörde basen från musiken de spelade på studentflaken som körde runt. Vi skyndade oss till en plats med bra sikt och såg på.

DSC 9843

DSC 9838

Efter en stund gick vi via Max och hade picnick i parken som studentflaken körde runt. Det var bra underhållning. Solen lyste och det var härligt varmt. Att få sitta i en solig park i Sverige med en bästa vän kändes bra. 

DSC 9871

DSC 9895

DSC 9873

Vi gick sedan vidare för att kika i lite butiker.

DSC 9905

DSC 9911

DSC 9915

DSC 9916

Efter några timmar på stan gick vi för att checka in på vårt hotell. Vi bodde på U&Me som ni ser skymten av nedan på bilden till vänster. 

DSC 9883

Efter att ha vilat benen en stund och testat några nya inköp mötte vi upp Robin och gick till "Båten" för att äta och hänga lite. Solen gick ner och båten var fylld med folk. Konstigt nog såg vi inte skymten av några studenter, vilket vi utforskade mera senare på kvällen. Kul att se lite av svenskarnas student-traditioner. 

DSC 9940

DSC 9953

Nästa morgon vaknade vi utan en klar plan på vad vi skulle göra. Vi googlade och frågade och kollade på kartor. Till slut bestämde vi oss för att hyra cyklar och äventyra med dem. 

DSC 9968

DSC 9973

DSC 9969

DSC 9997

DSC 9995

DSC 9974

DSC 9957

DSC 9962

DSC 9960

DSC 9981

Vi cyklade en lång bit och såg delar av stan vi aldrig sett förut. På vägen stannade vi vid "Lager 157" samt handlade en massa picnick-mat på Coop. Vi slog oss ner i gräset nära älven. Solade, lyssnade på somrig musik och åt våra jordgubbar och annat. Det var härligt. 

DSC 0011

DSC 0023

DSC 0038

DSC 0039

DSC 9988

Lite solstingiga cyklade vi till hotellet för att vila en stund. Efter att ha cyklat långt och solat länge var vi verkligen trötta. Efter några timmar begav vi oss ut igen med våra cyklar. Vi for till Broparken där vi för fyra år sedan var på en speciell fanträff som vi nog aldrig glömmer. Det kändes speciellt att återvända dit.

DSC 0072

Vi fortsatte att cykla över bron, som vi också stannade på en bra stund eftersom det var så oerhört vackert där när solen gick ner. Vi satt på bänken, såg på när de körde vattenskoter i solnedgången och lyssnade på Valborg av Håkan. Hade velat spara den stunden på burk. 

DSC 004

DSC 0065

DSC 0051lll

Nästa dag vaknade vi upp, hämtade hotellfrukost till rummet och funderade över vad vi skulle klä på oss samma kväll. Vi gick in till stan och jagade vykort och frimärken en bra stund. Jag köpte och skrev några stycken och skickade hem till nära och kära. Lovade mig själv nu att göra det på varje resa. Efter det här mötte vi upp Natalie och Irene som äntligen hade anlänt. Konsertpeppen kunde börja och vi inledde med mat på Pinchos. 

DSC 0151

DSC 0156

DSC 0141

DSC 0160

Vi skyndade sedan oss via hotellet. Bytte kläder. Klistrade stjärnor på kinderna. Dubbelkollade att biljetterna var med. Packade våra väskor med godis och dricka. Var rätt nervösa. Sedan bar det av till Håkankön. 

DSC 0167Enligt nikon-kameran slutar resan här. men oh nej det gjorde den inte. Håll till godo.. 

tisdag 9 maj 2017 - 15:25

hejhej

HWRA7442

SSHK6504

MBHD1072

ELAC8979

BFQH4643

JTZD4972

GOQG3493

IMG 6776

CUWN2839

Det var längesen sist jag skrev nåt här. Det händer mycket och jag vet inte vad jag skriva. Det är mycket stress och jag längtar efter lugn och ro i själen.

I helgen var jag förövrigt till Helsingfors. Mamma och jag for ner med tåg fredagmorgon och stannade där hos Jenna till söndagkväll. Jag har gått runt och fotat med Jennas kamera hela helgen så kanske publicerar lite av de bilderna snart.

kram.

söndag 30 april 2017 - 04:00

vecka sjutton tjugohundrasjutton

Här kommer en liten summering på denna vecka. Förstås är det en hel dag kvar av vecka sjutton, och inte vilken dag som helst då, men den kanske ni får höra om sedan. Detta är iallafall vad jag gjort, och vad jag mestadels sysslar med nu när jag är ledig.

AFQK2333

OOGC1738

 Som det nattdjur jag verkligen är har jag förstås varit uppe längelänge om nätterna, bara för att jag kan. Det jag gör då är att jag sitter och målar med musik i öronen. Har ganska långt släppt pressen och självkritiken med det kreativa skapandet, så kan verkligen njuta mycket av det nu.

UAPZ7737

 Jag har jobbat lite. Carpat kvällssolen i bilen påväg hem. Lyssnat igenom min bilskiva några varv.

BCHG1280

TLSO9684

 Jag har köpt sköna brallor, praktiska klänningar och najsiga tröjor. Gått runt i dem och testat massa.

LIZU0960

 Jag har spelat massa musik. Lärt mig själv många låtar. Fyllt ett tomt hus med konstant ljud.

BQXG1566

CRJM1112

 Jag har kört bil. Förstås. Mitt i natten på tomma vägar.

UCJY2829

 Jag har tagit bilder. Gått runt i hatt hemma. Testat frisyrer, och reflekterat över längden på mitt hår.

SIQX2

NWIU4110

 Jag har hängt med Jessica. Kikat på solnedgångar. Gapskrattat i bilen. Ätit pizza. Planerat sommaren. Lyssnat på Tjuvjakt.

UHPX1725

IGDY9818

Lördagen jobbade jag kväll. Jag böt sedan kläder när jag var klar och körde direkt till Vikinga där familjen och resten av gänget åt huvudrätt. 'Running dinners' testade vi på för en andra gång vilket betyder att man äter tre rätter och alla på olika ställen. Jag anslöt mig alltså vid ställe nummer två och när vi var klara där fortsatte vi till Storviken för efterrätt. Det var trevligt, och gott.

Nu ska jag nog börja sova. Det är en lång dag imorgon, eller idag egentligen.

måndag 20 februari 2017 - 14:46

Penkkis och Abikryssning

Jag har några otroligt fina dygn bakom mig. Att förklara känslan är svårt. Ett som är säkert är att vi skapat minnen för livet och att vi haft så otroligt roligt, varit så innerligt glada.

I torsdags hade vi Penkkis. Jag steg upp tidigt på morgonen, klädde på mig min sjömansklänning och for till skolan. Vi började dagen med en frukost tillsammans med lärarna. Därefter började vårt program som vi så länge hade jobbat med.

CGWU9608

OWTD1145

ESQW6928

GETJ2026

LTZM1501

Vårt penkkis-tema var "TV" och vi hade lekar inspirerade av olika TV-program. Det var verkligen kul!

QGCZ2398

Under "reklampauserna" visade vi alla videor vi jobbat med de senaste veckorna. En av dem var en slags intervjufilm där vi intervjuat både elever och lärare och sedan ändrat frågorna till något helt annat. En klassiker, men som alltid brukar va rätt rolig. Så här såg Johanna och jag ut när vi visade den filmen. Så barnslig och äkta glädje.

COUP4775

TFCN8365

SJXK1681

YAXC8683

Vi avslutade vårt penkkisprogram med en inövad dans. Vi flickor började.

YIYR1888

Sedan var det pojkarna. Till sist dansade vi alla tillsammans till "Can't stop the feeling".NWTH8355

Efteråt tog vi gruppbilder med hela årskursen. RRXK2319

16707648 1552736948088984 9047854157177173715 o2

Sedan andades vi ut lite efter ett program som turligt nog gick superbra utan dessvärre tekniska problem osv. Iallafall jag. Hade varit så otroligt nervös. NEQP8550

SCKG7669

QUAT2419

DWTL0679

GVPB5185

Så tog vi förstås lite bilder i väntan på flaket.

MFJD4060

NUTL0437

MNKJ6718

WTUM9262

NSPO5821

PDKT5537

QXYK8626

TROT9399

Iisa, Linn, jag, Heidi, Emma, Lumia, Johanna, Ebba och Karolina. IWQD7119

YKBG1789Sedan fixade vi flaket med våra fina texter och så började det roliga.

och ja. Abi17 made VG great again! true dät.

LCGW4701

Iklädda roliga kläder och stora leenden körde vi förbi skolan vi spenderat otaliga timmar i de senaste åren. Firade sista skoldagen.

KWST3630

FVVF5975

DOHV4421

RWIE0887

GLLN6794

SEEER NI! ser ni hur glada vi påriktigt är! JZCF2464

ACJK1009

RXKI2376

GZCN0627

EOOF8072

TBEG4162

RXCQ6309

TSZA5318

XQED7756

EIXQ6730

WNYX6476

DOWM8122

GELB7803

XHWM1927

EKNP6141

Tänk. Aldrig har man varit så nära de vägskyltarna förr. KYSY0708

GFYZ8922

HJMH8152

Hejhej mamma!!

HAFU9573

Snapchat uppdaterades rätt aktivt. Tröskeln för vad som åkte upp på storyn var inte hög.

IMG 0058

IMG 0067

Efter att ha kört runt i stan ett tag for vi tillbaka till skolan och sedan vidare hem. Lade på feelismusik hemma och höll kvar den otroliga glädjen som dagen fört med sig. Böt kläder och till min gamla gopro (därav försämrad kvalite') och for då vidare på föris till Karro.

TFTO6815

Vi åt på Amarillo med årskursen. Här hade jag verkligen kul. Sedan for vi till Fontana. Folk var inte ut lika länge som vi brukar med tanke på abikryssningen som skulle vara dagen efter. Jag stannade ett tag och umgicks med Jenni innan jag också gav upp och avslutade en oförglömlig dag. XEUL8893

Morgonen därpå steg jag upp konstigt nog redan kring 8. Hade inte tålamod att sova för var så upp i varv. Packade färdigt allting, dushade, skrev inlägget om abikryssningen. Sedan svängde flickorna in på gården och hämtade upp mig, och så bar det av till skolan igen. SOUU6875

Vi for med buss till Åbo och steg på båten, tillsammans med många många andra jämnåriga. LBYG6879

IMG 2

Några bilder från min snap. Tvivlar på om någon annan hade samma feelis som vi i terminalen, och Amanda firade ju sista dagen som arton.

IMG 0141EYSO5013

IMG 0174SNNU8605

Vi fixade oss snabbt och tog oss till buffe'n. Jag och min fina rumskompis Essi på bild.

UTXP4015

JOYP0631

Rätt bra feelis där.

FWIS9418

heh, ja och denna bild har nog tagits i misstag. Lite komiskt ändå med skolans namn ovanför..

VCFO7835

FJYW2972

IMG 0210

Sedan hade vi en händelserik och rolig natt, minst sagt.

XTSO6035

MBXV4172IZZL8804

 Vaknade upp gjorde vi nästa dag till underbart väder.

CGOK4388

GAQJ4581

ITQM3184

EIWP6297

SPEJ6587

BCAR3209

Linns bilder på mig och Matilda utomhus. BRFA5534

 lördagkväll/natt kom vi hem tillbaka till Vasa. Med många roliga minnen och historier. Har sedan jag kommit hem oavbrutet lyssnat på denna låt som jag hörde första gången på kryssningen. Tar mig tillbaka dit när jag hör den. Ska försöka hålla kvar feelisen ett tag ännu! Det här är verkligen dagar man kommer sakna.

Min bror fotade oss på flaket med systemkamera, och jag har också klippt en film så det ska ni få se sen!

lördag 21 januari 2017 - 03:20

Årsvideo

Det här är femte året jag klipper ihop en egen årsvideo. Första (2012) finns dock inte på youtube.Det har blivit en tradition jag absolut inte får bryta. Jag försöker ändå hålla det till någonting jag gör för skojjs skull, för att det är så kul att se tillbaka sen, och för att det är lite skoj att se hur man utvecklas när det kommer till filmandet och klippandet.

Jag hade klippt färdigt årets video ganska tidigt, men tänkte visa den först nu efter att jag blivit klar med årsresume'n. I denna video ingår tre låtar, en för varje årstid. Många klipp är också inkluderade i andra videor på min kanal. Hade ovanligt mycket vintermaterial nu pga skidresorna osv vilket var skönt. Hösten var det dock lite sämre med. Slutresultatet speglar kanske inte riktigt precis vad jag hade tänkt, men det är ditåt. Känns ändå betydelsefullt att ha dessa videor.

Här finns årsvideorna för de andra åren

 

 

torsdag 19 januari 2017 - 22:20

ÅRET 2016 - November December

Det är dags att avsluta årsresume'n såhär tre veckor in på det nya året med de två sista månaderna på 2016. November och December.

I November ägde blogg-galan rum. Jag for dit med Emilia och Hanna. Utekvällen efteråt blev riktigt lyckad. DSC 8738

Någon helg efter hade vi fredagsmiddag med samma personer + Jessica. Det var så mys.

IMG 0031

IMG 0033

Vi for sedan til Fontana på en spelning.

IMG 0045IMG 0047

En lördagsmorgon var jag på skrivkurs med Sevendays på Vasabladets redaktion. IMG 0072

Gick i skolan som vanligt. Körde dit. Körde hem. Såg på SKAM. Lyssnade på musik. Jobbade lite. Inget särskilt.

IMG 0057

IMG 0067

IMG 0084

Det snöade så fint. Vädret var också vissa dagar otroligt fint.

IMG 0176

IMG 34

Fikade på Fazers Cafe' första gången.

IMG 0628

Kikade på julklappar. Var ut en och annan gång.

IMG 0416

IMG 0569

Fikade med Heidi och Amanda dagen när Heidi äntligen fyllde 18.

IMG 0626

IMG 0624

Fikade med Josefin. Fotade med Josefin. Hänge med Josefin.

IMG 9162

IMG 9165

Klädde ut mig till pirat och drog på Halloweensitz med årskursen.

IMG 9404

IMG 9539

Valvakade och såg Mr. Trump vinna, en snöig natt i början av November. Såg också mycket på serier. One in particular.

IMG 9659

IMG 9662

Fotade en hel del. Till exempel mot en tegelvägg jag besökte allra första gången för fyra år sen.

IMG 9767

Gick på glasögonevent. resizedimage800533 DSC 7860resizedimage800533 DSC 7909f

Novembermyste. resizedimage800533 DSC 8322resizedimage800533 DSC 8336

Plockade fram mina analoga och köpte film. resizedimage800533 DSC 8643

Efter en rolig utekväll vaknade Hanna och jag upp till härligt snöoväder och förevigade några flingor.resizedimage800533 DSC 8979j

Klippte håret igen. Håret som aldrig vill hållas kort.

resizedimage800800 IMG 0402

resizedimage800800 IMG 0403

resizedimage800800 IMG 0405

Fikade med Natalie. Lyckades få tag på en Håkan Hellström-biljett samma dag.

resizedimage8001066 IMG 1099

Tog några trötta porträtt. resizedimage8001199 DSC 7760

Slutet av året, December, är lite dimma. Har inte mycket bilder och inte minne av vad jag gjort heller. Tänker att det får vara ett oskrivet kapitel eller någonting.

Lyssnade iallafall mycket på musik. resizedimage800533 DSC 9479

Köpte ny hatt, och tröja. resizedimage800533 DSC 9487

Fokuserade stenhårt på de saker som tillför mig glädje: fotografering, musik, skriverier och redigering..  resizedimage800719 DSC 9265e

resizedimage8001094 DSC 5

Spenderade en helg i Åbo. Kom hem därifrån med hög feber och var sen sjuk i två veckor.

resizedimage8001199 DSC 9105

resizedimage8001066 IMG 1913

Vaknade upp till fina morgnar.

OJBD2314

JCPR4280

Åt god mat hos bekanta under flera tillfällen så som det brukar vara under jullovet.

UGPI0078

RURL2881

Hängde lite i stan.

KZQA1497

CCXB4816

Såg på serier. Gick runt i nya skor. Nyårsbrunchade.

VOML4126

YBWX2

LLPN2

Firade förstås också jul. och jobbade lite. men slutet av 2016 var inte jättebra.

Att jag ändå fick fira in det nya året med världens bästa vän vid min sida hela nyåret var perfekt, och gav mig hopp om ett bra nytt år.

måndag 9 januari 2017 - 22:28

ÅRET 2016 - SEPTEMBER OKTOBER

Årsresume'n fortsätter med två händelserika konstiga men också roliga månader - september och oktober.

Tredje september var det många som fyllde år och firades på samma kväll och därav också många som var ute. Min kväll började hos Ella där vi firade henne. Vi for sedan ut och det blev nog en helt speciell kväll sedan, kan man säga. Dagen efter var jag och fotade med Jenni (bilden nedan).

14256797 1151099668306381 824931618 n

Jag umgicks mycket med Emilia och Jessica. Så småningom hade vi alla körkort och det blev många bilturer, bland annat till min villa på bilden nedan. DSC 4119

Satt en natt ensam på terassen på villan och fotade norrskenet. Det var magiskt, och speglade nästan lite läskigt på älven.

DSC 3612

DSC 3621

Körde massor.

DSC 3130

Såg ut såhär, och var rätt glad. Iallafall början av September var rätt glädjefyllt och roligt. DSC 3174jkjhresizedimage800533 DSC 2953vcUntitledf

Var på en rolig fototur med Ella. Bilderna på oss är Ellas och tycker så mycket om dem. Untitleddd

IMG 5724

IMG 6167

Mina favoriter Daniel Adams-Ray och Oskar Linnros (Snook) återförenades som duo under en kväll och släppte gemensam låt. Jag var inte där, men det här var ändå jättestort för mig. Snook har hängt med mig sen 10års ålder. Det är så mycket som har förändrats på åtta år, så att Snook fortfarande ligger mig så nära hjärtat och spelas så ofta i min högtalare, det känns lite speciellt. 20061001 021007 50890300

Sov många helger/fredagar i Kvevlax. Ofta körde jag hem på lördageftermiddag för att laga mig färdig och fara ut med kompisar. Det var ändå skönt att få lite villaliv.

DSC 3277På villan tog jag många porträtt. Mina ansiktsuttryck beskriver September ganska bra. Var väl lite sådär finurligt glad. och älskade verkligen den där jackan. och var nöjd med mitt hår. väldigt nöjd. DSC 3319DSC 3435DSC 3437

Det var fortfarande rätt härligt och varmt. Kunde fortfarande gå barbent i pyajamas med en jacka runt axlarna mellan åkrarna och knäppa foton. DSC 3675

Stack till Umeå på fotouppdrag. Ella hade jag med mig och roligt hade vi. En sjukt fin solnedgång fick vi se på vägen hem. DSC 4254DSC 4486

IMG 6040

IMG 6037

Började lite smått inleda höstmyset, och skrev studenten i matte och finska. Minns inte ens riktigt när de proven var längre. Minns bara att jag nojjade massor över matte och ångrade att jag lagt det som obligatoriskt. Gick en prepkurs över en helg och till slut gick det ändå vägen.

DSC 4893

Gick mest klädd i docs, sköna tröjor och hatt lite då och då.

DSC 4056trt

DSC 4066tyrt

Busade lite på åkrarna på villan, och tog några fler bilder på samma gång.

DSC 33717

Körde till och från skolan varje dag. Hade bra musik i bilen och njöt verkligen av att kunna ta mig hit och dit själv.

IMG 6245

IMG 5609

Hängde mer med dessa två.

IMG 5731

Såg solnedgång efter solnedgång och hösten kom sakta krypandes. IMG 6137

Försökte hittade regnbågens slut. Vägrade använda byxor på villan, bara för att hålla kvar sommaren lite längre. resizedimage8001200 DSC 3918

Möblerade om, fick massor med inspiration och hängde upp nya saker på väggen. Fotade mycket med telefon vilket ni märker nu här nedan.

IMG 6246IMG 6488

IMG 6417IMG 6418

Köpte ny dator och var så nöjd med den.

IMG 6419

IMG 6420

Var mycket ledig och satsade på mellanmål, medan jag kollade SKAM och HIMYM.

IMG 6491resizedimage800800 IMG 6726IMG 6487

IMG 6774IMG 6489IMG 6464

Hittade tillbaka till Daniels musik efter återföreningen med Oskar.

IMG 6426IMG 6469

Fikade med Rebecca. Hade världens bästa fredag. Testade hattar. Fotade hus.

IMG 6881

IMG 6883

IMG 6775IMG 6882

Hoppade runt i löv och var så himla glad pga höst.

IMG 6885IMG 6889

IMG 6888IMG 6903

Plockade in mina serviser i bokhyllan.

IMG 6904

Oktober kom och jag fotade höstbilder med Josefin. DSC 5508

Jessica hade fyllt 18 och firades den första oktober. Hände rätt mycket den kvällen med.

IMG 28IMG 31IMG 7032

IMG 7031

resizedimage800800 IMG 2

IMG 7034

Umgicks med Lotta och var ut på en liten fotorunda.

DSC 5107

DSC 5140

For till Åbo på ABI-exkursion tillsammans med många av mina kompisar. Såg lite av Åbo som studiestad och var på sitz. Lite oklar helg kanske.

IMG 29IMG 7611

Njöt väldigt mycket av höst. Tog mycket bilder.

DSC 5470DSC 5624DSC 5760

DSC 5471DSC 5676DSC 5763

Umgicks med Josefin.

DSC 7165kl

DSC 7174 b

DSC 7214

Var ut och gick mycket. Umgicks med Emilia. Blev många fotorundor bland löven.

IMG 7105

IMG 7241

IMG 7247

IMG 7896

IMG 7131

IMG 7244

IMG 7248

IMG 7250

IMG 7252

Var ut och körde med Jessica och såg på fina solnedgångar.

IMG 7779

IMG 7798

Gick mest runt i blåa chinos och min nya väska.

DSC 7052

Gick runt hatt, och funderade på att klippa håret igen.

IMG 8177

IMG 8311

IMG 8191

IMG 8210

En iskall oktoberkväll var jag med ut på sjön när Emilia och Jessica seglade.

IMG 8213

IMG 8215

For till Helsingfors med Moster och Tom under höstlovet och hängde med Jenna, Johan och Agnes.

IMG 8289IMG 8306IMG 8511IMG 8380resizedimage8001066 IMG 8485resizedimage800533 SAM 2

IMG 8292IMG 8376IMG 8653resizedimage8001066 IMG 8290resizedimage8001066 IMG 8367resizedimage800533 DSC 6446

Såg Kent för första och sista gången tillsammans med Jessica.

IMG 8896IMG 8910IMG 8915Det var de månaderna. Utöver allt det här jobbade jag ju också en del.

Fortsättning följer..

söndag 8 januari 2017 - 03:11

ÅRET 2016 - JULI AUGUSTI

Årsresume'n fortsätter med de sköna sommarmånaderna Juli och Augusti..

I början av Juli for Ella och jag iväg till Seinäjoki för att fota på bostadsmässans pressdag. DSC 8551GOPR7745t

resizedimage8001066 IMG 9475

resizedimage8001066 IMG 9474

DSC 8884

Axel och jag for med mommo och moffa ut till skärgården och spenderade flera nätter där. DSC 28DSC 29resizedimage800533 DSC 9412GOPR9128

Vi njöt av sommaren bäst ut på öppet vatten, och jag solade ansiktet i mina snea solglasögon. GOPR9164GOPR9153

Vi spenderade även många nätter på egen villa.

DSC 8949

DSC 9043

DSC 9142DSC 9200

I flera veckor hade jag på jobbet försökt hitta någon inhoppare för mig och till sist löste det sig så att vi kunde dra på festival en helg. Emilia, Hanna och jag. Vi for till Åbo och hade så otroligt kul på Ruisrock. GOPR7812GOPR7832

GOPR7845IMG 0252GOPR8005IMG 9884

GOPR7976GOPR7804IMG 0249IMG 9881

IMG 5759

IMG 0603

IMG 0220

Såg Seinabo Sey live..

DSC 0128

och Lukas Graham.. DSC 0078

Years & Years..DSC 0238

Macklemore.. IMG 0516

Axel och jag körde som vanligt båt väldigt mycket. GOPR8991

Ella sov över på vår villa och vi rodde ut på morgonen och åt frukost i en vik. GOPR9056

Vi tog nattdopp. GOPR9115GOPR9202r

Ella fixade middag en kväll i stan och sen simmade vi vid Vikinga stranden och satt där och fantiserade om sånt som hände några månader senare, typ. GOPR9212IMG 4153IMG 1081

Hanna och jag simmade också i samma vatten någon dag innan jag for på resa. GOPR9255

Gick omkring i min älskade sjömanshatt på villan och var mest ut på sjön.

IMG 1086

IMG 2781

Sprang omkring mellan åkrarna i Kvevlax och knäppte foton.

IMG 2759

Hade släktträff med alla släktingar från Sverige.resizedimage800533 DSC 0193dasd

Fick mitt körkort 21 Juli efter att ha övningskört med pappa hela våren. Den känslan var rätt bra. Vår långa jakt på den perfekta bilen för mig var ännu inte över, men det skulle inte räcka så länge till efter detta.. resizedimage800546 image2Såg otaliga solnedgångar.. resizedimage8001066 IMG 8583

Njöt av ljusa sommarkvällar, även fast det började mörkna mer och mer..

resizedimage8001066 IMG 9374

resizedimage8001066 IMG 9383

Simmade och körde båt varje dag. Kläderna hängde konstant på tork.

resizedimage8001199 DSC 8981DSC 1194

Augusti kom och jag fotade min första familjefotografering. DSC 9780f

Var en hel del på Solholmen. Satt mellan åkrarna, lyssnade på vinden och tog lite foton. Njöt så in i norden. DSC 1159

For en helg till mosters villa med Axel. Den här helgen såg jag helt otroligt många SKAM-avsnitt. Då hade jag aldrig kunnat tro att ens en enda jag kände skulle börja se den serien och att det skulle bli en så stor grej fyra månader senare. DSC 2304DSC 2314

Hade en hemsk urinvägsinfektion som blev nånting ännu värre och resulterade i snabba bilturer från villan, 40-graders feber, sjukhusbesök och ett riktigt dåligt skick i en vecka. resizedimage800800 IMG 2763

Vi hade Sevendaysfest på Faros. DSC 245f1tklklDSC 2458g

IMG 4021IMG 4144

Drog äntligen till Sverige med familjen på roadtrip. Vi började i Stockholm och jag hälsade på vid min gamla praktikplats..resizedimage800533 DSC 1438

Vi sov sedan några nätter i Västerås och umgicks med släkten.DSC 1548IMG 2638

Fortsatte ner till Göteborg. Kikade på alla människor i hatt, blåa spårvagnar och mysiga småbutiker. Övervägde en flytt. IMG 3474IMG 3006IMG 3549IMG 2826IMG 3930IMG 3612

Hamnade på svenska västkusten och i Falkenberg låtsades vi som att vi var i södern och njöt verkligen. IMG 3680

IMG 3400IMG 3395

IMG 3391IMG 3401

Hängde med denna clubmasterbärande flugbeklädda typ.

DSC 5776

19 Augusti satt jag uppe länge vid mitt fönster och väntade på pappa som skulle komma hem från Sverige med min efterlängtade bil. Efter 12 lyste gården upp och de kom hem. En milslång spellista med låtar hade jag bränt på en skiva som jag la i bilen direkt jag satte mig in i den för första gången. Hade egentligen velat sitta bakom ratten i volvon på gården ända till morgonen den natten. Oslagbar lycka. Min första bil. Tänk vad många minnen jag har med den bilen redan. Här på bilden hade jag inte fått mina registerplåtar ännu, utan körde med de svenska. resizedimage800600 IMG 5426

IMG 7476For på Juthbackamarknaden enligt tradition. Påvägen hem satt jag första gången i min bil när den kördes, som mamma och pappa hade kört dit med. Orsaken till varför jag inte kunde köra själv då var för att vi drog hem retrohusvagnen med den, så lät pappa köra då. DSC 2665

DSC 2635

DSC 2634

Klippte kort.

IMG 6342

Avslutade sommaren på villaavslutningen med bra typer. IMG 4679resizedimage800800 5Firade även Hannas 18-årsdag, började läsa lite lite smått på studenten, började skolan igen, umgicks med Emilia & Jessica, och hade det allmänt bra. Sedan kom September och Oktober...