annasfoto

Sånt man faktiskt vill veta

Skrivet av Anna Betlehem 01.09.2015 | 0 Kommentarer

Kategorier:

DSC 7445

DSC 7424

DSC 7435

DSC 7426DSC 7438DSC 7442DSC 7443Hej!

Har nyss sett klart Idol för ikväll och försöker samla ork för att läsa nästan 80 sidor i Historia, sicken tur att just historia är mitt favoritämne, men trots det känns det nog lite tungt att börja! Matten har Hanna varit hit och hjälpt mig med, guldvärd är hon! 

 

Varför just historia (och också samhällslära) är mitt favoritämne i skolan beror på att det är en av få ämnen där vi lär oss saker jag känner att jag verkligen vill veta och kunna!

 

De senaste åren har jag lärt mig en hel del om politik (främst sveriges), feminism, främlingsfientlighet och saker som gör att denhär världen inte är helt perfekt via twitter, tumblr, olika bloggar, artiklar och andra sidor vilket verkligen öppnat mina ögon för hur allting verkligen funkar. Några av mina närmsta vänner som Hanna & Emilia har också i samma takt som mig börjat fundera på dessa saker så sådant brukar vi diskutera om ganska mycket.

 

Våra diskussioner har gått från att handla om ganska små saker som mest berör oss till stora världsfrågor som det kanske inte är så väntat att sådana som vi, i vår ålder, sitter och pratar om vid köksbordet. Men det är roligt!

 

Dock har jag alltid känt att jag inte riktigt kan så mycket grundfakta till allt sådant här och jag har aldrig riktigt vågat argumentera så mycket eftersom jag tvekat på om det jag tänker är helt rätt. Vilket jag nu gör mindre och mindre ju mer vi lär oss i skolan om det, därför känns det så lönsamt och bra!

 

..och med det sagt, ska jag försöka öppna boken och börja läsa, hoppas ni haft en bra dag!
Förutom att läsa och förhoppningsvis bli lite klokare ska jag också göra något som kan tänkas vara lite av motsatsen (som man inte blir så klok av), ska nämligen ta en titt på Paradise Hotel som började igår. Javisst jag kollar nog jag också. Man kan tycka vad man vill om serien och de smått märkliga människorna som är med i den, men är fööör nyfiken för att inte kolla! haha..

Kram. A

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar