Foto fran Anna Betlehem copy

"Va försiktiga på Abikryssningen"

Skrivet av Anna Betlehem 17.02.2017 | 3 Kommentarer

Kategorier:


unnamed

Efter en väldigt rolig penkkisdag igår stiger jag idag upp vid åtta. Bussen till abikryssningen far om några timmar och jag måste packa ännu. Det ska verkligen bli roligt! bara inget händer, man har ju läst nyheter. När jag står i dushen försöker jag räkna hur många gånger någon sagt att vi ska va försiktiga på kryssningen. "Gå inte ensam" "Undvik kombinationen främlingar och hytt" "Håll ihop" "se efter med varann" "Var försiktig"...Men jag kan inte räkna så långt. För jag har hört det så många gånger nu. Miljontals. Mina vänner har hört det säkert minst lika många gånger. 

Jag förstår att det är av omtanke vi ombeds vara försiktiga, men jag kan inte låta bli att undra vad föräldrar säger åt sina pojkar till exempel? Är det någon som ber dem vara försiktiga? vara respektfulla? bete sig som folk? Jag tvivlar.

Jag och de flesta andra (främst då flickor) känner nog till riskerna. Ingen behöver egentligen be oss va försiktiga och blablabla för vi vet mycket väl, och vi ÄR ju det. Vi är vana att backa upp varandra, beskydda varandra, schasa bort märkliga typer. 

Jag tänker bara att om man flyttar över ansvaret till dem som faktiskt gör fula gärningar istället för att bara tuta in i alla potentiella offer att de ska va försiktiga, så skulle vi inte behöva vara så jävla varsamma och försiktiga hela hela tiden? Vi skulle kanske kunna njuta av en abikryssning helt och hållet utan att ha skräckscenarion i bakhuvudet. men vad vet jag...

Nåväl. Inget nytt under solen förstås. Igår var iallafall superkul. Allting gick bra under vårt Penkkisprogram och att stå på flaket var kul. Resten av helgen fortstätter förhoppningsvis och förmodlingen på samma vis. Nu ska jag packa. Ha de gött häj! 

 

 

literary variation were that generation were the generation of women 2922879

Kommentarer

 • mini mosa 17/02/2017 12:55pm (6 år sen)

  Du har så rätt! Hoppas ni ändå kan slappna av och njuta av kryssningen :)

 • Sandra Emilia 17/02/2017 6:31pm (6 år sen)

  Håller helt med dig! Är nog troligen inte ofta söner får höra att bete sig som folk mot flickor... Man blir rent förbannad när man tänker på det här!

  • Anna Betlehem 19/02/2017 1:02am (6 år sen)

   Visst blir man det!

 • Karola 17/02/2017 7:45pm (6 år sen)

  Jag har åtminstone predikat åt min son att uppföra sig och inte dricka för mycket på kryssningen. Ha så kul!

  • Anna Betlehem 19/02/2017 1:02am (6 år sen)

   Det gläder mig! och tack!

Skriv en kommentar