AnnaXemilia

Annas glow skola del 1

Skrivet av Anna Liljekvist 22.11.2019 | 2 Kommentarer

Kategorier:

Jag fick en fråga här om dagen här på bloggen om hur jag får till "mitt glow". Och jag har faktiskt haft tanken att göra ett sånt här inlägg ett tag redan men tänkte att nu är det dags! Ni frågar och jag levererar helt enkelt. Det här inlägget heter del 1 för den simpla orsaken att jag tänkte att jag först berättar om hur jag sminkar mig och sedan lite om hudvård. Varför jag tänkte ta upp hudvård senare är för att jag just börjat testa lite nya produkter och ser vad som händer med huden.

Så jag ska gå igenom allt då det kommer till glow med sminket. Jag kommer visa allt från vilka produkter jag använder till hur jag placerar min highlighter så du kan bli sedd från rymden.

 

Då det kommer till produkter kan det vara bra att ha en "glowing primer" eller lättare foundation...men jag gör ingendera så jag förlitar mig till 100% på higlighters. Som ett budgetvänligt alternativ så har vi Makeup Revolution x Soph highlighter paletten till vänster och den kan ni t.ex. hitta på Prisma. Om ni vill gå all in så har vi Huda Beauty 3D highlight palette, jag har den i färgen pink sands edition här hemma, och den kan man t.ex. köpa på Cult Beauty.

Ni kanske funderar Anna varför har du ringat in vissa färger på Makeup revolution paletten? Jo min top secret hemlighet är att inte bara använda en highlighter. Varför använda en då man kan använda två? Så jag börjar med den guldfärgade till höger "överallt" och så smetar jag på den ljusare efteråt. Om jag vill ha ett superglow så blandar jag dem som är inringade med vitt och använder det som rouge.

Highlighter

Då det kommer till placering då? Jag tänkte att jag ringar in allt här igen. Och då menar jag verkligen allt.

Om man ser från sidan så har jag ovanför kindbenet och på tinningarna. Drar det upp till ögonbrynet helt enkelt. Först den guldfärgade och sen den ljusare. (för super glowet så lägger jag rouge just under highlightern)

Highlighter placering 1

Framifrån då? Jag ser ju lite ut som en clown på bilden under men jag tycker det är lättaste sättet. Så det som man ser från sidan så fortsätter det på kinderna. Lite ovanför ögonbrynen, på näsan och sedan på amorbågen. Highlightern på amorbågen är superviktig för mig. Vet inte varför, men jag tycker det ger så mycket.

Så det är hur jag får till glowet med smink. Blev det för flummigt? Fråga om ni har några frågor så kan jag svara på dem till del två! :)

Highlighter placering 2

Kommentarer

 • Nina 22/11/2019 11:29am (4 år sen)

  Tack! Har alltid undrat vad man skall med en highlight palette till men nu vet jag :)

  • Anna Liljekvist 22/11/2019 12:03pm (4 år sen)

   Vad roligt att du fick ut något av inlägget! <3

 • Sara 22/11/2019 1:35pm (4 år sen)

  Blir sugen på att införskaffa mej en highlighter men känner mej osäker på va ja ska köpa! Tycker du att budgetalternativen är bra och ger fina resultat eller borde man direkt gå på nåt dyrare för bra resultat? Svårt då man inte har råd att köpa och testa massa olika.. 😬

  • Anna Liljekvist 23/11/2019 2:41pm (4 år sen)

   Nej du behöver absolut inte gå all in och en dyrare highlighter direkt. Tycker det nästan är bättre att köpa budget först för att känna in hur det känns och hur du vill använda highlightern. Onödigt att lägga mycket pengar på något och så känner du äsch det här är inte för mig. Makeup Revolution "golden lights" highlightern tycker jag är riktigt bra och den kostar 3,75€ (?!) just nu på cocopanda. Dem har också paletter som är under 10€ som är riktigt toppen! Skulle rekommendera att börja där t.ex :)

Skriv en kommentar