Annaxemilia header1

Visa alla inlägg skrivna september 2019

Disney tröjor är väl bara för småbarn?

Skrivet av Anna Liljekvist 17.09.2019 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Har ni sett att t-shirts med tryck från t.ex. Disney, Friends och olika gamla filmer börjar synas lite här och var. Först var jag väldigt skeptisk till det hela, men nu tycker jag att det är riktigt charmigt. Något lite extra till en helt vanlig outfit. Det var nog den här tröjan som jag har på mig på bilderna som gjorde att jag konverterade.

Med det sagt så har jag nog aldrig haft så många frågor eller lika många som stirrar som då jag har på mig den här tishan. Hälften frågar varifrån man kan köpa en sådan skönhet o resten stirrar på en som att man är tokig. Är det konstigt att en vuxen människa har på sig en Disney tröja kanske. Och hur många är för många i klädskåpet?

MG 6983

Just nu har jag 2 stycken. Denna och en med Bambi på. Känns som att det räcker gott och väl just nu i alla fall. Tänkte också det vore kul om jag gav mina bästa tips till att styla Disney tröjan. Så det blir passligt charmigt och inte för mycket femåring över det hela. Fast det kan ju också vara en look i och för sig.

1. Köp ett print som du kan relatera till. Ingen vits att köpa dirty dancing printet om det enda du kan om filmen är "Nobody puts baby in a corner" och det galna lyftet.
2. Håll resten vuxet. För att vara lite mer seriös brukar jag hålla mig till rakare jeans och sneakers. Välj något som känns lite mer vuxet än skinny jeans eller tights.
3. Var lite extra glad. Folk kommer stirra. Så gör det till en kul grej. För det piggar verkligen upp din dag att ha en Disney tröja på dig.

MG 7025

Tror ni det här är något ni kommer köra på i höst? Är det för barnsligt att ha på sig Disney tröjor i vuxen ålder?

MG 6991MG 7006MG 6958MG 7015MG 6961MG 6978


Den där listan med jobbiga alternativ

Skrivet av Anna Liljekvist 09.09.2019

Direkt jag såg den här listan på Karolinas blogg tänkte jag den var rolig, den måste jag också fylla i! Älskar listor så mycket för dem är så roliga att fylla i och läsa. Lätt sätt att få reda på mer om bloggaren. Win/win situation. Så här kommer mina svar på jobbiga alternativen!

Alltid vara 15 min försenad eller alltid vara 30 min för tidig?

Lätt 30 minuter för tidig. Jag skulle aldrig kunna tänka mej att vara sen till allting så det var ju inte så svårt.

Aldrig mer borsta tänderna eller aldrig mer tvätta händerna?

Måste säga aldrig mer tvätta händerna. Det finns ju ändå käsidesi för händerna men inget motsvarande för tänderna. Logiken där ändå.

MG 5812

Alltid vara i god fysisk form eller alltid ha gott om pengar?

Att alltid ha gott om pengar vore ju ganska nice men att ha en massa "krämpor" är inte min grej. Så det får bli god fysisk form. Betyder det också att man slipper alla förkylningar och allt? Då är det ju nästan ultimate goals.

Sitta i fängelse i fyra år för något du ej gjort eller komma undan för ett brott du har begått men leva i rädsla för att bli tillfångatagen?

Tänk om man måste vara rädd hela livet. Dessutom kan det ju ändå hända att man blir tillfångatagen och måste ta en sväng i fängelset i alla fall. Om man råkar berätta åt fel person. Så kanske bäst att få ha ett rent samvete och sitta för något man inte gjort.

MG 5828

Flyga i 24h eller vara osynlig i 24h?

Har ingen aning om vad jag skulle göra som osynlig, så det får bli flyga. Kan ju bli typ wonder woman i 24 timmar.

Ha obegränsat med pengar eller ha obegränsat med tid?

Händigt med me än 24 timmar på dygnet? Ja! Vettigt? Nej. Om man har obegränsat med pengar kan man ju göra så himla bra saker för andra också. Så det behöver ju inte vara "dåligt" eller egoistiskt att vilja ha oändligt med pengar.

MG 5818

Aldrig mer behöva gå på toaletten eller aldrig mer behöva duscha?

Helt klart. Att duscha är ju ganska skönt tycker jag.

Alltid behöva kisa eller alltid behöva fisa var tionde minut?

Lätt svåraste fråga hittills. Kanske ändå kisa. Man kan ju kisa bara så där lite. Det måste ju räknas.

MG 5840

Endast kunna lyssna på en enda låt i resten av ditt liv eller endast kunna äta samma måltid?

Hmmm. Det får bli en låt. Kan inte tänka på en enda maträtt jag skulle kunna tänka mig äta varje dag i resten av mitt liv. Sushi är en strong contender men nej inte ens sushi varje dag. Man kan ju ändå välja att inte lyssna på musik, men man måste äta.

Aldrig kunna prata igen eller aldrig kunna läsa igen?

Jag pratar bara allt för mycker för att sluta. Det är det som gör det. Får lyssna på poddar och ljudböcker istället. Kan helt enkelt inte sluta prata.

MG 5808

Så det var det för den här svåra listan. Kom på att det redan var andra listan här på nya bloggen. Kanske det är okej i alla fall? Det är ju bara för roligt. Speciellt för att det var en så rolig lista. Vad skulle ni göra? Vore så roligt att veta vad ni tycker.

MG 5825MG 5796MG 5805


Lite annorlunda inspiration

Skrivet av Anna Liljekvist 06.09.2019 | 2 kommentar(er)

Kategorier:

 

Svarade på frågan om vart jag hittar all inspiration på Instagram och nämnde att jag inspireras en hel del av musik t.ex. Nu har jag ändå hittat den konstigaste inspirationskällan på planeten säkert. Nämligen "omslaget" till en singel.  Närmare sagt omslaget till Sam Smiths "nya" singel How Do You Sleep? Omslaget och låten kan ni hitta här.

Älskar verkligen Sam Smiths nya sound och videon är ju to die for! Omslaget på singeln är ju någon sorts flaska som är gul, röd och orange och tänkte det skulle vara roligt att göra något annorlunda. Spotlight modell på ögonskuggan men istället för att ha den mörkaste färgen i ytterkanten, valde jag att lägga den längst in, och sedan tvärt om under ögat. Så rött längst in på ögonlocket, gult i mitten och orange längst ut. Under ögat är det då igen rött längst ute, gult o sedan orange. Sist men inte minst mer highlighter än jag någonsin har använt. Så det är verkligen massor. Hehe.

LRM EXPORT 717035092722199 20190827 182432589

LRM EXPORT 717285998615645 20190827 182843494LRM EXPORT 718332526003736 20190827 185112689


23 saker jag lärt mig före jag fyllt 23

Skrivet av Anna Liljekvist 04.09.2019 | 4 kommentar(er)

Kategorier:

Det är min (och Beyoncés) födelsedag idag! Woho! Jag har ingen ålderskris going on ännu i alla fall. Kan ju bero på att jag här om dagen trodde att jag fyller 24 så ni kan tänka lättnaden då jag direkt fick ett extra år. Det jag har planerat idag är en lugn och skön morgon, ska fixa mig ifred och så frågade Janne om vi inte skulle gå ut och äta på kvällen. Så det är klart jag vill det.

Så kan inte säga mitt år som 22 åring har varit riktigt vilt eller så värst händelserikt heller. Fick tänka två gånger vad jag riktigt gjort under året ens. Men en kandidatexamen har jag ju i bagaget nu, nytt jobb och ny blogg. Så mycket positivt har ju hänt, men jag är så redo för 23.

MG 7091

Men några saker har jag ju fått lära mig under åren (även om jag fortfarande är ung)

1. Du kan göra precis allt du bestämt dig att göra
2. Det du bestämt dig att göra kräver också en del jobb
3. Även om du kan klara av allt, så klarar du inte av allt samtidigt.
4. Två deltidsjobb blir inte ett heltidsjobb

MG 7123

5. Jag borde säga ja till mer saker.
6. Jag borde också säga nej till saker jag verkligen inte vill göra.
7. Jag är nog roligare än vad jag tror.
8. Berätta hur du mår ti andra.
9. Var glad då andra lyckas

MG 7058

10. Att andra lyckas betyder inte att du gör dåligt ifrån dig.
11. Jämför dig inte med andra.
12. Du är duktig på flera saker
13. Övertänk inte saker på förhand
14. Allt behöver inte en fullständig plan

MG 7119

15. Du borde dricka mer vatten.
16. Lite på att du kan saker o ting.
17. Negativitet blir inte magiskt positivitet du måste göra något åt det.
18. Det är helt okej att vara extra.

MG 7073

19. Vissa saker är det kanske bara meningen att man ska lära sig något ifrån
20. Testa dig fram, det gör inget fast något går snett.
21. Vissa saker blir bättre då man blir äldre. (Ganska många faktiskt)
22. Ibland behöver man inte bli bättre utan bara överleva.
23. Njut av saker o ting istället för att bara jobba, jobba, jobba.

MG 7108

Vad är det viktigaste ni lärt er så här långt i livet?

MG 7084MG 7101


Vad händer i september?

Skrivet av Anna Liljekvist 02.09.2019

Kategorier:
Taggar:

 

Ny månad och äntligen höst säger jag!  Hösten är verkligen min favoritårstid på hela året, speciellt september. Till exempel så fyller jag ju år, jag älskar vädret och känns som en nystart till året. Hösten är tiden då man får gå tillbaka till sina rutiner och bara leva livet igen. Som vanligt har jag ju en del going on ändå, men inget galet nå mer. Så vad är det som händer?

Well kickstartade september (eller avslutade Augusti) med team dinner från jobbet. Vi var till Restaurang Hejm och maten var så otroligt god så jag kan typ inte ens förklara. Vi hade annars också riktigt trevligt och kom hem först vid 22, Vi har så trevligt gäng på jobbet och det är så synd att det är många som flyttar annanstans eller liknande. Så många ändringar händer på jobbet över hösten/vintern. På tal om jobbet och ändringar så ska jag också få ett större kontrakt och lite mer ansvar. Ska bli så roligt och jag är redo. Helt full tid är det inte, för er som undrar, men det känns passligt just nu.

MG 6027

Sedan så fyller jag ju också år! Hela 23 år blir jag på onsdag. Får också ha den dagen ledig, så tror jag ska gå efter en kakbit eller två från Sweet Vaasa. Lite måste man ju fira fast det är in i veckan.
Följande vecka har jag del två av min semester. Vi har blivit bjudna på bröllop med Janne, så det ska bli riktigt roligt. Vi har också årsdag samma dag, men det får vi fira någon annan gång helt enkelt. 6 år har vi varit tillsammans då. Helt sjukt egentligen. Den veckan hade jag också tänkt "fira" min födelsedag med familjen.

Sen i slutet av månaden så vet jag inte riktigt ännu. Har ju en hel del nya saker som händer på jobbet så fokuset ligger väl där. Sedan blir det ju en del av det vanliga som att fota bilder, några samarbeten, mycket bloggande, ni vet. Ser så fram emot september och allt som kommer att hända. Hoppas ni också gör det!

MG 6037MG 6039MG 6040MG 6043