HEADER SEVENDAYS

Visa alla inlägg skrivna november 2019

TISDAGSSTRESS

Skrivet av Antonia Svenlin 19.11.2019

Tisdagskväll. Jag sitter i lägenheten och har precis stängt alla word-dokument, infosidor och artiklar. Jag har väldigt många skoluppgifter just nu. Finskakursen jag går är väldigt tidskrävande och har många inlämningar och uppgifter. Nu är största fokuset på en presentation vi ska hålla. I 10 minuter. 10. Jag har smått väldigt mycket panik över den saken. Hatar ju som sagt att prata inför folk och nu ska det vara på finska också. Härligt. Aja, den är om ungefär en vecka så har lite tid kvar att önska om ett mirakel vad gäller mina finska kunskaper. Sen har jag också essäer att skriva i två andra kurser. Det är så svårt att veta hur de ska vara för att bli godkända då det är de första essäerna vi skriver i universitetet. 

Igår gjorde jag uppgifter då jag vaknade, cyklade sen till skolan för en föreläsning i sociologi. Åt lunch med Sylva och satt sen i skolan och jobbade någon timme tillsammans med Sylva. Då jag kom hem fortsatte jag med uppgifter i finska, sociologi och psykologi. På kvällen var jag på fysträning med VIFK. Skönt med ledd träning igen, jag gillar rutiner och då någon säger vad jag ska göra. Blir lättare då, riktigt bra träning iallafall. Träningen slutade 21 så jag stupade i säng då jag kom hem. 

IMG 2681

Imorse hann jag göra en finskauppgift innan jag cyklade till Sports Club för ett Bodypump-pass. Skönt att göra träningen redan på förmiddagen. Sen cyklade jag hem, gjorde lunch och fortsatte med skoluppgifter för omväxlingsskull. Jag hade en finskalektion idag så jag cyklade till Academill klockan två. Jag handlade efter skolan och gjorde sen middag. Jonas är hemma i Kronoby på ishockeyträning så jag har varit ensam i lägenheten hela kvällen. Jag har hunnit se senaste Paradise Hotel avsnittet, skrivit lite på min psykologi-essä och plockat undan lite grejer. Jag gillar att vara ensam ibland. Bara få va med mig själv och få göra saker ifred. 

Har känt mig väldigt stressad den senaste tiden. Jag har haft mycket på gång och inte ens tänkt på hur det påverkat mig. Har nu märkt att det påverkar mig ganska mycket. Så jag måste sakta ner lite nu. Ta en sak i taget och inte stressa upp mig i onödan. Så nu ska jag lägga mig i sängen och kolla ett serieavsnitt och sen ska jag sova!


ROCKIDOLEN, SKOLARBETE & HALARINVIGNING

Skrivet av Antonia Svenlin 17.11.2019

Söndag igen. Bloggen har stått tom en vecka nu. Jag har haft fullt upp hela veckan så har verkligen inte hunnit blogga. I måndags hade jag en gitarrlektion och sen var jag på Bodypump med Sofia. Väl hemma gjorde jag skoluppgifter hela kvällen. Tisdagen bestod av en finskalektion och sen väntade jag i skolan tillsammans med Emma eftersom vi hade sångövning inför Rockidolen. Övningen gick bra och det var riktigt roligt att sjunga med bandet. Då jag kom hem var klockan redan runt åtta så jag hann inte göra så mycket då. 

25F3E467 9102 4CAD 9472 9137BDB7D95D

Jag hade full dag i onsdags. Jag började klockan 9 med musik, hade sedan en didaktik-lektion och till sist lite mer musik. Slutade 17 så det var verkligen en heldag i skolan. Lite ovant eftersom vi nästan aldrig har mer än en lektion per dag. Efter skolan gick vi till Sylva där vi gjorde oss i ordning inför Rockidolen. Det är alltså en tävling som en specialförening ordnar som jag bestämde mig för att vara med i. Vi kom dit, jag var inte ett dugg nervös och väntade på att det skulle börja. Jag var sist ut så jag hade ganska lång väntan innan det var min tur. Det gick superbra och var otroligt roligt. Trivdes superbra på scenen och med bandet. Tyvärr slutade min mikrofon att fungera sista refrängen så det blev lite annorlunda slut på sången, men det gjorde ingenting. Superrolig kväll iallafall! Jag och Christa sov över hos Sylva, vi kollade film. Det blev en riktigt lyckad kväll helt enkelt. 

FF9AFA8C 17DC 4D3A 82F6 BD08145E1847

Dagen efter, alltså torsdag hann jag göra några skoluppgifter innan min finskalektion. Det var vår tredje tandemträff så vi hade många diskussionsövningar och sånt. Efter lektionen gick jag till Sylva igen och sen hade vi halarinvigning med klassen. Vi fick också olika årets-nomineringar som våra tutorer kommit på. Jag blev årets glädjepiller :)

I fredags gjorde jag inte så mycket på dagen, jag var ledig så jag kollade några serieavsnitt, städade lite och åkte sen hem till Kronoby. Väl hemma drog jag redskapsjumppa och sen var jag med familjen. De åkte till Oslo igår så jag har varit ensam hemma. Igår var jag på en snabbvisit till Kokkola, åt middag med Jonas och kollade sen film med honom också. 

8DE890F9 EB8C 41F2 9310 41DD7596C092

Idag väntar en träning och sen ska jag också se Jonas ishockeymatch ikväll innan vi åker till Vasa igen. En ny vecka väntar och den är inte lika stressig som förra så det är skönt! 


JULKÄNSLOR, EVENEMANG & SKOLARBETE

Skrivet av Antonia Svenlin 10.11.2019

Ännu en vecka har gått och det är söndag idag. Jag har haft ganska fullt upp denna vecka så jag har inte haft mycket tid över för bloggande. Jag har tre skrivuppgifter som ska lämnas in nu i novembermånad. I måndags hade jag en föreläsning i en ny kurs som heter Didaktik. Sen hängde jag med Christa och Sylva en stund innan jag träffade Tandem-gruppen på ett café.

Tisdagen startade jag med ett crossfit-pass och cyklade sen till skolan för två lektioner. En i pedagogisk sociologi och en finska lektion. På kvällen hann jag och Sofia vara på ett WSCore pass. Det var ju allt annat än lätt om man säger så, men otroligt skönt att träna bålen igen. Efter träningen kom Annie och hälsade på. Hon är verkligen guld värd, sååå gullig vän och vi hade superkul <3

6AAC85CB 2BA9 46CA 933E 71A8C8B57248

I onsdags hade jag två lektioner i musik, en gitarrlektion och en vanlig. Sen gick jag, Sylva och Christa till Espresso House där vi satt och skrev på några skoluppgifter. På kvällen tog jag det riktigt lugnt och kollade serie, tränade och åt middag med Jonas.

I torsdags hade jag full dag, jag hade ett seminarium på morgonen fram tills lunch. Sen hade jag en finska lektion i två timmar på Vaasan Yliopisto med Tandem grupperna. På kvällen hängde jag med mina kompisar, vi hade superkul!

5656901D E39A 4DE9 9792 82CF5C6F93DF66C358A6 480F 4E30 9534 C24E496F370Ashare 3DCDA654 3C85 4C23 9BF9 FC2BAB104243

Hur fina vänner har inte jag då? <333

Fredagen var också full av program, hann knappt sätta mig ner. Jag hade skola från 9-15:30, den sista "lektionen" var ett teaterbesök. Teatern var på finska och var lite konstig men ändå helt okej. Trodde att jag inte skulle fatta nånting men det gick ändå helt okej att förstå vad de sa. Sen åt jag middag med mina kompisar på Pikku Quattro. På kvällen skulle vi på ett evenemang med temat sport. Vi var boxare allihopa och hade en superrolig kväll. 

IMG 2537

Jag kom hem med buss igår och cyklade till busstationen med en stor väska, på cykel, i snö. Det hade kommit hur mycket snö som helst och trottoarerna var allt annat än plogade. Tror det tog mig en halvtimme att komma dit. Det gick inte att cykla då det var uppförsbacke för då slirade bakhjulet och det gick inte framåt. I nedförsbackarna vågade man inte åka snabbt för då kunde man hamna i ett spår och falla. Usch, det var hemskt. Aja, kom mig iallafall hem och tog det lugnt hemma med familjen. Vi hann binda julkransar som Alva ska sälja för sitt fotbollslag. Det var supermysigt och jag fick sån julkänsla. Snart hörni!!!!! 


VECKOSLUTS-RECAP

Skrivet av Antonia Svenlin 05.11.2019

Veckoslutet är förbi och det är redan tisdag idag. Senast jag uppdaterade er om vad jag gjort var i fredags då jag var redo att åka hem till Kronoby. Väl hemma drog jag en redskapsgymnastikträning och skyndade sedan på fotbollsträning. Då jag kom hem fredagsmyste jag med familjen. 

I lördags var jag först i kyrkan med mamma och gjorde mig sedan i ordning inför Myrans sista match. Matchen var väldigt spännande och slutade tyvärr i förlust efter förlängning och straffar. Det var väldigt synd och tråkigt för vår del. Efter matchen åkte jag hem och duschade. På kvällen samlades en del av laget och umgicks eftersom två av våra utländska spelare skulle åka hem. Vi åt snacks, spelade spel och skattade. 

IMG 2353

Söndagen spenderade jag på redskapsgymnastiktävling i Vasa. Jag var tränare åt E-klassen denhär tävlingen. Det gick helt okej för mina två gymnaster. Det var roligt att få se deras mattserier live på tävling. Det är ju jag och min syster som gjort koreografin till dem och de gjorde mycket fina serier båda två! Efter tävlingen åkte jag tillbaka till lägenheten och åt en väldigt sen middag tillsammans med Jonas. 


VECKOPLANER

Skrivet av Antonia Svenlin 04.11.2019

Måndagkväll. Jag sitter hemma i lägenheten och har gjort lite skoluppgifter och ätit middag. Jag tänkte dela med mig av mina veckoplaner och eftersom måndagen är så gott som förbi skriver jag först lite kort om den. Jag började 12:30 idag så jag fick ha sovmorgon. Vi hade föreläsning i en ny kurs idag och jag tyckte den var ganska intressant. Efter föreläsningen gick jag, Sylva och Christa in till centrum där vi traskade runt i några klädbutiker och sånt kul. Sen klockan fem hade jag träff med Tandem-gruppen. 

A300383D E692 45B5 A772 DF3E592F84DD

Tisdag

Jag har två grupptimmar på dagen så jag kommer göra en träning på morgonen och sen efter skolan ska jag med Sofia på bodypump igen. Ska bli roligt, hittills är nog bodypump mitt favoritpass på gymmet. Sen ska jag skriva lite på en essä och troligtvis kolla Paradise Hotel. 

Onsdag

Onsdagen rivstartas med en musiktimme följt av en träff med vår egenlärare. Jag ska fortsätta skriva på min essä och göra lite andra skolarbeten på eftermiddagen. Sen på kvällen ska jag göra någon form av träning, vet inte ännu riktigt vad jag ska hitta på men troligtvis ett grupp-pass eller egen styrketräning. 

Torsdag

Vi har ett seminarium med folkhälsan på morgonen och sen på eftermiddagen har jag en finskalektion. På kvällen har jag, Sylva och Christa planerat att träffas, vad vi hittar på vet vi inte ännu men det brukar bli superkul vad vi än gör <3

Fredag

Jag har lektioner från 9-15:30, eller ja den sista är ett teaterbesök så det räknas ju inte riktigt som en lektion. Vi ska på en finskspråkig teaterföreställning så vi får ju se om jag förstår nånting. På kvällen ska jag på ett evenemang med mina kompisar!


TANDEM & TRÄNING

Skrivet av Antonia Svenlin 01.11.2019

Idag e de freeedag och ännu en skolvecka är förbi. Jag sitter i soffan i lägenheten och har precis lämnat in en uppgift i psykologi. Det var sista grupparbetet för den kursen så nu återstår "bara" en individuell essä. Natten som gått var allt annat än trevlig. Jag somnade runt elva och vaknade sen 4:09 och somnade inte om före efter sju. Sjukt irriterande och framförallt frustrerande att bara ligga i sängen och blunda men inget händer. Speciellt då jag redan sovit en bra stund. 

I måndags hade jag en föreläsning i pedagogisk sociologi. På kvällen var jag först på ett danspass och sedan provade jag och Sofia på att vara på Bodybalance. Det var speciellt, en blandning av yoga, styrka och balans. Jag kände mig väldigt lugn efteråt så det är ju alltid något. I tisdags cyklade jag till skolan runt 11, åt lunch med några kompisar, hämtade sedan våra halare som kommit och sen hade jag en finskalektion. Slutade 16 så skyndade hem, åt middag och cyklade till gymmet där jag och Sofia var på bodypump igen. Denna gång gick det lite bättre och pikulite lättare om jag verkligen inbillar mig. Hade inte lika ont i musklerna som förra veckan. Men var heeeelt slut efteråt vilket alltid känns lika skönt.

345DA5DB 96D7 4474 A8FE 0A8D8FFF64E1

Onsdagen startade jag med en musiktimme, följt av lite finska uppgifter och psykologiläsande. Runt 13 gjorde jag en styrketräning på gymmet. Det gick ganska tungt efter tisdagens bodypump men fick ändå ett ordentligt pass gjort! På kvällen åt jag och Jonas popcorn och kollade Solsidan, mys! 

Igår började jag först 14:15 så på förmiddagen pratade jag med Sylva och Christa på facetime samtidigt som vi jobbade på vårt grupparbete i psykologi som jag lämnade in idag. Vi hann också prata om annat än psykologi såklart, har alltid roligt med dem <3 Finskalektionen igår var lite annorlunda, vi hade tandem-träff med Vaasan Yliopisto. Vi har ett samarbete med dem och har nu en tandemgrupp som vi ska jobba tillsammans med under kursen. Vi ska öva att prata finska med dem och de ska öva på sin svenska. Så vi hade olika diskussionsövningar. 

C0194475 034E 44AF 97DA D5B38DB1A116

Idag väntar redskapsgymnastik hemma i Kronoby följt av fotbollsträning med Myran på kvällen!

Myran spelar också sin sista och avgörande ligakvalmatch imorgon. Kom med och heja dem till en seger vetja! I Kipparihallen, Kokkola klockan 15:00 <3