HEADER SEVENDAYS

MINIRESA TILL ÅBO

Skrivet av Antonia Svenlin 30.11.2019 | 0 Kommentarer

I fredags kom jag hem från en minitrip i Åbo. Efter många om och men anlände jag till Vasa med buss från Seinäjoki. Jag steg på tåget i Åbo klockan 18 igår kväll. Jag skulle byta tåg i Tammerfors och sen i Seinäjoki. 22.00 skulle jag vara framme i Vasa. Så blev det ju inte eftersom det uppstod problem med tågbanan efter en timme så vi blev försenade 50 minuter vilket betydde att jag missade mina två anslutande tåg. Vi fick information om att ett annat tåg skulle ta oss till Seinäjoki men att det skulle vara framme först 23:45 istället för 21:10 som det först var tänkt. Så vi anlände till Seinäjoki runt halv tolv, tåget var proppfullt så jag satt i ett bagageutrymme på en neråtlutande metallgrej. Väldigt bekvämt må jag säga. Sen väntade en bussresa till Vasa som tog lite över en timme. Jag reste i sju timmar istället för fyra som jag var inställd på. Kul, jättekul. 

Okej, nu har jag klagat färdigt. Vi åkte iallafall iväg mot Åbo i onsdag på eftermiddagen. Med vi menar jag mig själv, Sylva och Christa. Det skedde en olycka i Tervajoki så vi åkte buss från Tammerfors till Åbo eftersom vi blev så pass försenade. Väl framme i Åbo traskade vi till Sylvas lägenhet och sov där. 

IMG 2973

I torsdags var det dags för Glöggrundan, vi gick då runt i Åbo och samlade stämplar från olika ställen som fanns med på en karta man fick. Sen då man samlat så många stämplar man skulle ha, fick man lösa ut ett halarmärke. Vi hade riktigt roligt och jag träffade många kompisar jag inte träffat på länge. 

Sen på fredagen tog vi det lugnt, träffade Sylvas supersöta hund och umgicks. Tågresan hem har jag ju redan klagat på så det behöver vi ju inte dra upp igen, hehe. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar