HEADER SEVENDAYS

REDAN FREDAG?

Skrivet av Antonia Svenlin 25.10.2019 | 1 Kommentarer

Idag är det alltså fredag? Veckan har susat förbi och jag ska snart åka hem till Kronoby. Jag skrev senast om mitt lilla höstlov hemhemma. Sedan dess har en hel skolvecka gått förbi. I måndags hade jag en grupptimme i psykologi och vi påbörjade det sista grupparbetet för den kursen. Vi satt och jobbade nån timme och sen cyklade jag hem igen. På kvällen var jag och Sofia på ett bodypump-pass vid Sports Club. Det var typ det värsta jag varit med om. FY, det brände i varje del av min kropp då vi var klara. Men såååå skön känsla att sen lägga sig raklång på soffan och inte röra sig på resten av kvällen. 

I tisdags hade jag inga lektioner eller föreläsningar, jag gjorde en återhämtande styrketräning på morgonen innan jag cyklade iväg till skolan med världens muskelvärk från måndagens bodypump. Alltså jag kunde knappt gå. Vi åt lunch och jobbade sen på grupparbetet. To be honest så gick det väl lite sådär. Vi pratade om allt annat än uppgiften så att säga. Då jag kom hem till lägenheten städade jag lite eftersom vi hade det så kallade Vasaloppet på kvällen. Vasaloppet går ut på att man cyklar runt till sina klasskamraters lägenheter för att se lite hur alla bor. Vi skulle också bjuda på något gott så en hel massa godsaker fick man! Jag tyckte det var en kul grej, motionerade gjorde vi ju iallafall, cyklade en hel del kilometrar under den kvällen.

IMG 2130

I onsdags hade jag min första finskalektion och jag som inte är världsbäst på just finska hade lite ångest och var supernervös. Jag förstår finska men jag kan verkligen inte prata, jag låser mig helt och kommer inte på ett enda ord. Hoppas det blir bättre nu under kursens gång. Då min lektion var klar mötte jag upp Sylva och Christa. Vi traskade sen hem till mig där vi åt snacks, kollade film och färgade Sylvas hår. Myskväll helt enkelt. Igår hade jag skola från 8:30-16 och då jag kom hem låg jag på soffan hela kvällen. Väldigt produktiv dag må jag säga.

Måste också skriva lite om en lektion jag hade igår. Vi blev filmade då vi presenterade för cirka tre veckor sedan och nu var det dags att analysera videon. Ni som känner mig vet att jag HATAR att prata inför folk. Spelar ingen roll om jag ska säga "hej" eller prata i 10 minuter. Jag är otroligt nervös oberoende vad jag ska göra. Att det nu också skulle filmas gjorde ju inte saken bättre. Jag tror inte jag känt  mig så osäker på mig själv som då vi tittade genom filmen. Sen skulle de andra i gruppen ge feedback på hur mitt kroppsspråk var, min röstanvändning och sånt. Man känner ju sig så blottad på nåt sätt. Jag satt liksom och skakade av nervositet innan och skämdes otroligt mycket under videons gång. Nu i efterhand förstår jag inte vad det var som var så hemskt. Jag är verkligen inte sådär osäker på mig själv och förstår verkligen inte varför jag skämdes? Det var ju inte roligt för nån tror jag. Men, nu är det över och jag vet nu att det inte är så farligt. Jag vet att jag inte låter lika nervös som jag känner mig. Vi får ju hoppas att nervositeten minskar med några steg tills nästa gång!

IMG 2129

Idag har jag hunnit göra ett styrke/löpningspass och gjort klart en finskauppgift. Har ännu några kvar så ska försöka få klart dem innan jag ska packa ihop och åka hem. Idag ska jag kolla Jonas ishockeymatch, det är det enda jag har inplanerat idag. Hoppas alla får ett finfint veckoslut!

Kommentarer

  • En lärare 25/10/2019 12:38pm (10 månader sen)

    Jag brukade också känna likadant när jag skulle prata inför en publik (oavsett om den var stor eller liten), så det kändes på ett sätt väldigt konstigt att jag valde att utbilda mig till lärare i och med att man måste prata inför folk så ofta då. Men just det att man måste göra det så ofta avdramatiserade det med tiden, och för varje gång kändes det mindre hemskt. Numera har jag inga problem med att stå inför en stor samling och prata. Lite nervös är man ju ibland, men det kan ju också vara till nytta, för då ser men ofta till att förbereda sig bra! :)
    Alla är förstås olika, och har man riktigt hemskt ångest funkar det kanske inte att utsätta sig för det, men tänkte bara skriva "hang in there och kämpa på!". Det blir (för det mesta) bättre med tiden!

    • Antonia Svenlin 27/10/2019 2:24pm (10 månader sen)

      Men ååh vad roligt att jag inte är den enda som känner så. Jag studerar ju också till lärare så det kan man ju tycka är konstigt eftersom jag har sån ångest inför att prata. Kul att det löste sig för dej, det ger ju mej lite hopp iallafall! :)

Skriv en kommentar