Blogglista: Eurovision 2017

tisdag 9 maj 2017 - 14:31 | 0 Kommentarer

En sällan skådad blogglista dyker nu upp på den här bloggen.

 

Jag tycker att Eurovision song contest är fullständigt obegripligt, otroligt europeiskt och en uppvisning av all den popmusik som för det mesta aldrig blir någonting.

 

Den bästa vinnarlåten genom tiderna: Vinnare? Loreens Euphoria. Jävlar alltså, den refrängen håller än i dag. Deltagare? Ted Gärdestad.

 

Min åsikt om politikens roll i sångtävlingen: Det finns alltid de där som klagar på att det är så mycket politik i ESC, som önskar att det ska vara ett forum för musik och inget annat. Jag säger - mer politik! Det är en alldeles utmärkt scen att stå på om man vill föra fram ett budskap till en av världens största TV-publiker. 

 

I år vinner nåt land med många grannländer. Antagligen inte Ryssland, dock. 

 

Så här laddar jag upp för finalen: Genom att vara i Umeå över dagen. Om man ska vara i en svensk stad som INTE uppmärksammar ESC så mycket, så är väl det just i Umeå man ska vara.

 

En perfekt eurovisionslåt ska innehålla ett svårplacerat uttal, en svensk producent i kulisserna, en avsaknad av sladdar i instrumenten och ett brist på hopp om en karrirär inom musiken. 

 

Det här kunde förbättras med ESC: Publikens smak. Och mina elitistiska tankegångar kring ämnet. 

 

Det bästa med ESC är att YLE antagligen aldrig kommer att behöva producera finalen igen. 

 

Mitt bästa eurovisionsminne: Av någon anledning tenderar jag och Sophia att alltid vara på resa när det är ESC, så jag förknippar tävlingen med försommar någonstans i Europa. Det är ganska trevligt. 

Taggar:

Kategorier:

blogglistor

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.