Gigdags

onsdag 16 november 2016 - 20:15 | 0 Kommentarer

Den senaste veckan har jag varit ganska mycket i min synthhörna och övat. Jag ska ungefär ersätta en jazztrio i ett hörn med min syntpop på Biskops Arnö utanför Stockholm på fredag. Det är nåt sorts seminarium om solidaritet som äger rum där. Och vad säger väl solidaritet mer än syntmusik? Roligt blir det i alla fall.

 

Det blir även premiär för Disco i mitt hjärta i ensam solokonstellation. Våra konserter är nästan alltid olika. Ibland är vi tre, ibland två (på två olika sätt), ibland har någon nya prylar med sig som de vill testa och ibland försöker vi oss på nya låtar. Jag tror att det aldrig har hänt att vi bara har kunnat öva en gång och ställt oss på scenen. Det finns betydligt mera att förbereda än det. 

Jag skrev och spelade in en ny låt i förra veckan, och jag tänkte även försöka mig på att spela den på fredag. En cover finns också på setlisten.

 

Det har varit trevligt att sätta tid på att verkligen nöta in låtarna. Dessutom gjorde jag studion lite mysigare med en stilren fondvägg. Är det lugnt om jag lånar den en stund till, Humorgruppen KAJ?

image2

Under resan till Arlanda kommer jag att fylla mina öron med Frida Hyvönens nya skiva. Det jag redan har hört låter alldeles lysande, så det ser jag fram emot. Det är ungefär motsatsen till min musik - piano, sång och stråkar. Jag återkommer med några ord om den när jag har hunnit lyssna.

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.