Jag släppte ny musik

tisdag 15 augusti 2017 - 09:38 | 0 Kommentarer

Villan EP2

 

Jag har alltså haft en liten idé under en längre tid. En utmaning. 

Jag tillbringade därför helgen på vår sommarstuga, eller villa som det ju heter. Jag tog med mig diverse instrument och inspelningsprylar med målet att skriva, spela in, mixa och mastra en synthpop-EP. Twisten var att musiken skulle släppas på måndag morgon oavsett om den sög eller inte. 

Nu är musiken släppt och jag måste nog erkänna att jag är ganska nöjd med de tre låtarna som kom ur mig under veckoslutet. 

 

Jag vet med säkerhet att jag inte ens skulle ha skrivit klart två av dem om jag inte hade jobbat under tidspress, men jag inser att det var bra att jag ändå fullföljde dem.

Det hela projektet fick mig också att tänka på hur mycket potentiellt sett bra musik som aldrig blir gjord eftersom upphovspersonen inte är nöjd med musiken.

 

Mest av allt är jag överraskad över att musiken till sitt sound och sin mix låter så bra som den gör. Man brukar säga att man helst ska ha en några dagars paus från att ha spelat in musik till att mixa den, för att man ska kunna lyssna med färska öron. Det hann jag förstås inte med. 

 

Här är en liten lyric video till den låt som jag blev mest nöjd med: "American High School Kid". Den handlar om att jag aldrig har varit en sådan, samtidigt som jag har exponerats så mycket för hela det livet genom filmer, serier och litteratur.

Det verkar som om den amerikanska gymnasietiden är mer av en livsritual än vad min gymnasietid var. 

Om man vill lyssna på hela EP:n så hittar man den här.

 

Kategorier:

jag

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.