Lyssna på techno i Vasa!

fredag 19 maj 2017 - 21:23 | 0 Kommentarer

MLTDWN2

Vasa är kanske inte direkt berömt för sitt överutbud av evenemang vad gäller subkultur. Vasa är mer berömt för sportbarer som gillar vanlig musik. Klubbarna har ditchat EDM-trenden som kom och försvann, och mitt i allt bryr sig ingen om sann och äkta klubbmusik längre. Inte för att EDM var varken sann eller äkta, men ni fattar.

 

Fram kliver åter den sanna, äkta klubbmusiken. Den musik som specifikt och ursprungligen är gjord för klubben. För basen och pulsen. Den elektroniska musiken återgår till de miljöer den trivs bäst i - i underjorden, ur fokus för de flesta människor. 

 

Och vad är väl mer elektroniskt än techno? Det är liksom bara ren och skär maskin. En pulserande, drivande bastrumma varvat med andra grejer som strider om basutrymmet. Det är rytmiskt, atmosfäriskt, uppätande och underbart. 

 

Ja, Vasa har kanske aldrig haft ett överutbud av subkultur. Men technon i Vasa har funnits länge och kretsat kring ett litet gäng där de flesta känner varandra. En av dessa människor är Vesa-Matti Kivioja, som med sitt entourage i Meltdown Deejays ordnar en ren och äkta technoklubb på lördag på Leipis. Det blir en blandning av mer melodisk och atmosfärisk techno, och lite tyngre, mer dubbig techno.

 

På scen står förutom Vesa-Matti även Kollektiv Jurmo (från Lahtis/Helsingfors) och DJ Man Jorge (Helsingfors). V-M och Kollektiv Jurmo släpper även sin gemensamma EP på vinyl - "Connection".

 

I det där rummet som ser lite ut som ett mexikanskt stall spelar Meltdown Deejays: DJ Matlåck, DJ Kenth, DJ Båssanova och DJ Zakka.

 

Kvällen börjar på D.O.M. där man kan köpa skivor om man vill. Från klockan 22 sparkar bastrumman i gång en våning upp. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.