Min elektroniska sommarmusik

söndag 25 juni 2017 - 20:24 | 0 Kommentarer

Sommaren är här (ish), och den behöver ett soundtrack. För er som vill rensa huvudet fråni Edward Blom och Despacito så ger jag er här tre rysligt fina låtsamlingar. Det enhetliga temat är modernt 80-tal, solnedgångar och mellantempo. 

 

1. Com Truise - Iteration

 

Truise

Mästaren är efter en lång väntan tillbaka med en ny skiva. För dem som känner till Com Truises sound är skivan ingen överraskning - det är som om man slängt in 80-talssynthar i en torktumlare. Com Truise har ett helt unikt sound, stundvis medvetet melodiskt, stundvis slumpmässigt kaotiskt. 

Jag hade äran att efterfesta med Com Truise i Helsingfors i våras. Han är en sann nörd, vilket värmer mitt hjärta. Vi sjöng karaoke på stadens enda bar som höll öppet till 4 på en söndag. 

Lyssna först på: Propagation

 

2. Anoraak - Black Gold Sun

 

Anoraak

 

Anoraak var tidigt med i spelet vad gäller 80-talsinspirerad synthwave. Det är en fräsch blandning av fransk house och rymdtunga synthar. EP:n Black Gold Sun bjuder på få överraskningar, men är somrig från början till slut. Ett tryggt val för en biltur längs Finlands Highway One - Strandvägen mot Närpes. 

Lyssna först på: Outcome

  

3. Billboard - Memories

Billboard 

Billboard lyckas med att göra något som låter väldigt 2017 av gamla sounds. Överproducerat in i minsta nanosekund, men på precis rätt sätt. De släpiga, hiphoptunga beatsen är fyllda till bredden av små nyanser och överraskningar. Jag skämtar inte då jag skriver att den här EP:n låter STORT. 

Lyssna först på: It's You

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.