sevendaysxbernys

Ugnspannkaka

Skrivet av Sofia Rönnbacka 29.04.2019

Kategorier:
Ugnspannkaka 1

Snabbt och sköter sig själv, det är ugnspannkaka och det är vad vardagen behöver.

Läs hela inlägget

Mintchoklad­mousse­tårta

Skrivet av Sofia Rönnbacka 18.04.2019 | 2 kommentar(er)

Patkismoussetarta 2

Choklad är ett måste på påsken, och denna mousse har endast fem ingredienser!

Läs hela inlägget

Morotskaka med syrlig creamcheesefrosting

Skrivet av Sofia Rönnbacka 17.04.2019

Morotskaka med syrlig frosting 2

En maffig morotskaka med en syrlig creamcheesefrosting är ett perfekt avslut på en påskmiddag!

Läs hela inlägget

Blodapelsinkaka med glasyr

Skrivet av Sofia Rönnbacka 22.03.2019

CFEE00DA BB84 4318 A7A4 94B6CB966A86

Blodapelsiner är i säsong! Passa på att baka en kaka med dem. Den innehåller en massa blodapelsiner så den blir ju nästan hälsosam ;) Kakan blir lite extra saftig eftersom den får en sockerlag gjord på blodapelsin hälld över sig när den är färdig gräddad. För att inte prata om den syrliga glasyren. Den rosa färgen kommer enbart från blodapelsinerna! Färgen kan förstås variera ifall blodapelsinerna inte är lika röda som mina, de jag använde var de som säljs i nät. Så ifall du vill kan du färga glasyren svagt rosa. Den behövs förstås inte heller göras med saften från blodapelsinerna utan det går bra med vanligt vatten.
2961EC80 A5EE 481A 99DF 53EDE63B0189

Läs hela inlägget

Dadelbollar

Skrivet av Sofia Rönnbacka 20.03.2019

Dadelbollar 4

Räck upp en hand om du gillar kokosbollar! Då kan jag nästan garantera att du kommer gilla dessa dadelbollar. De smakar exakt som the real deal men utan vitt socker så du kan äta dem om du har en sockerstrejk ;) Jag tycker nästan att de blir godare än vanliga kokosbollar för konsistensen blir lenare men samtidigt segare om du förstår var jag menar. Jag gjorde mina med äkta smör denna gång men har även testat göra dem med kokosolja och det blir minst lika bra! Så vill du göra dem veganska byter du ut smöret mot ½ dl kokosolja/50 g mjölkfritt smör, enkelt! Snabbast går det ifall du använder färska dadlar för de behöver inte blötläggas. Använder du dadlar som finns i påse blötlägger du dem i vatten över natten. 

Läs hela inlägget

Snickersrutor

Skrivet av Sofia Rönnbacka 13.03.2019

Snickersrutor 3

Ibland får jag idéer som jag bara måste förverkliga. Dessa snickersrutor var en sådan idé, och om jag är glad att jag gjorde dem, JA! Himlen för alla snickers-älskare, eller för alla som gillar kombon sött och salt. Mjuk mördeg, seg kolasås, salta jordnötter och choklad. Behöver jag säga mer? Ja, vi räknar ju inte kalorierna i denna direkt.. Sedan så har jag inte brutit min sockerstrejk, den håller på ännu, tacka vet jag blodapelsiner! Dessa bakades i februari ;)

Läs hela inlägget

Fastlagsbullekaka

Skrivet av Sofia Rönnbacka 21.02.2019

Foto 30 01 2019 14 27 52

Om det är något jag älskar när det kommer till bakverk är det allt som har nötter eller mandlar i sig. Brownies, mazariner, snickersrutor (recept på dessa kommer inom kort), mmm.. Det blir på något sätt ett mycket saftigare bakverk när det innehåller nötter, och så tycker jag att bakverk som innehåller nötter/mandel håller längre på något sätt. Min fastlagsbulle kaka är inget undantag! Den blir godare och godare för var dag den står i kylskåpet! Det går även att frysa ner kakan hel eller i bitar, skippa då bara fyllningen. Perfekt att ta upp en bit när du är sugen på något sött, vispa bara upp en klick grädde och halv tina lite bär så har du en fikabit! Denna vecka ska den ju förstås fyllas som en fastlagsbulle med en härligt krämig mandelmassa och hallon ;)

Läs hela inlägget

Fastlagsbulle-petit choux

Skrivet av Sofia Rönnbacka 18.02.2019

Fastlagsbulle peti choux 2

Nuuu kan jag inte hålla mig längre..

Läs hela inlägget

Hot chocolate-chocolatechipcookies

Skrivet av Sofia Rönnbacka 15.02.2019

Hot chocolate chocolatechipcookies 1

Yepp, du läste rätt. Hot chocolate-chocolatechip cookies. Svårt att stava till, enkelt att föräta sig på dem! En söt, seg cookie med chokladbitar i som fylls med chokladsås och marshmallows. Och det passar perfekt att avnjuta dessa cookies med en kopp varm choklad efter en dag ute, eller mysa till det lite extra på skidturen. Sportlovet drar snart igång så då tycker jag definitivt att du ska baka dessa! Det går bra att förbereda dem, frysa in och grädda efter hand, för de är godast nygräddade.

Läs hela inlägget

Dulce de leche cheesecake

Skrivet av Sofia Rönnbacka 18.01.2019

Dulce de leche cheesecake 5

En cheesecake som tar mig tillbaka till barndomen. När jag var liten hade min mormor alltid fram en blå glasskål fylld med Werther's Original och karamellen var alltid lika god. Varje gång jag äter något med dulce de leche tänker jag på dessa karameller. Nu är det säkert 10 år sedan jag åt en sådan, kanske hon ser detta inlägg och köper det nästa gång vi ses ;) Ska jag vara ärlig är detta första gången som jag gör en cheesecake i ugn men definitivt inte sista gången. Enkel att baka och det går bra att göra den dagen före den ska serveras! Det enda du måste komma ihåg är att strö på flingsalt vid servering. Jag lovar dig, kakan blir mycket godare så. Sött och salt ♥

Läs hela inlägget