Mintchokladmoussetårta

Choklad är ett måste på påsken, och denna mousse har endast fem ingredienser!
Morotskaka med syrlig creamcheesefrosting

En maffig morotskaka med en syrlig creamcheesefrosting är ett perfekt avslut på en påskmiddag!
Blodapelsinkaka med glasyr

Blodapelsiner är i säsong! Passa på att baka en kaka med dem. Den innehåller en massa blodapelsiner så den blir ju nästan hälsosam ;) Kakan blir lite extra saftig eftersom den får en sockerlag gjord på blodapelsin hälld över sig när den är färdig gräddad. För att inte prata om den syrliga glasyren. Den rosa färgen kommer enbart från blodapelsinerna! Färgen kan förstås variera ifall blodapelsinerna inte är lika röda som mina, de jag använde var de som säljs i nät. Så ifall du vill kan du färga glasyren svagt rosa. Den behövs förstås inte heller göras med saften från blodapelsinerna utan det går bra med vanligt vatten.
Dadelbollar

Räck upp en hand om du gillar kokosbollar! Då kan jag nästan garantera att du kommer gilla dessa dadelbollar. De smakar exakt som the real deal men utan vitt socker så du kan äta dem om du har en sockerstrejk ;) Jag tycker nästan att de blir godare än vanliga kokosbollar för konsistensen blir lenare men samtidigt segare om du förstår var jag menar. Jag gjorde mina med äkta smör denna gång men har även testat göra dem med kokosolja och det blir minst lika bra! Så vill du göra dem veganska byter du ut smöret mot ½ dl kokosolja/50 g mjölkfritt smör, enkelt! Snabbast går det ifall du använder färska dadlar för de behöver inte blötläggas. Använder du dadlar som finns i påse blötlägger du dem i vatten över natten.
Snickersrutor

Ibland får jag idéer som jag bara måste förverkliga. Dessa snickersrutor var en sådan idé, och om jag är glad att jag gjorde dem, JA! Himlen för alla snickers-älskare, eller för alla som gillar kombon sött och salt. Mjuk mördeg, seg kolasås, salta jordnötter och choklad. Behöver jag säga mer? Ja, vi räknar ju inte kalorierna i denna direkt.. Sedan så har jag inte brutit min sockerstrejk, den håller på ännu, tacka vet jag blodapelsiner! Dessa bakades i februari ;)
Fastlagsbullekaka

Om det är något jag älskar när det kommer till bakverk är det allt som har nötter eller mandlar i sig. Brownies, mazariner, snickersrutor (recept på dessa kommer inom kort), mmm.. Det blir på något sätt ett mycket saftigare bakverk när det innehåller nötter, och så tycker jag att bakverk som innehåller nötter/mandel håller längre på något sätt. Min fastlagsbulle kaka är inget undantag! Den blir godare och godare för var dag den står i kylskåpet! Det går även att frysa ner kakan hel eller i bitar, skippa då bara fyllningen. Perfekt att ta upp en bit när du är sugen på något sött, vispa bara upp en klick grädde och halv tina lite bär så har du en fikabit! Denna vecka ska den ju förstås fyllas som en fastlagsbulle med en härligt krämig mandelmassa och hallon ;)
Hot chocolate-chocolatechipcookies

Yepp, du läste rätt. Hot chocolate-chocolatechip cookies. Svårt att stava till, enkelt att föräta sig på dem! En söt, seg cookie med chokladbitar i som fylls med chokladsås och marshmallows. Och det passar perfekt att avnjuta dessa cookies med en kopp varm choklad efter en dag ute, eller mysa till det lite extra på skidturen. Sportlovet drar snart igång så då tycker jag definitivt att du ska baka dessa! Det går bra att förbereda dem, frysa in och grädda efter hand, för de är godast nygräddade.
Dulce de leche cheesecake
En cheesecake som tar mig tillbaka till barndomen. När jag var liten hade min mormor alltid fram en blå glasskål fylld med Werther's Original och karamellen var alltid lika god. Varje gång jag äter något med dulce de leche tänker jag på dessa karameller. Nu är det säkert 10 år sedan jag åt en sådan, kanske hon ser detta inlägg och köper det nästa gång vi ses ;) Ska jag vara ärlig är detta första gången som jag gör en cheesecake i ugn men definitivt inte sista gången. Enkel att baka och det går bra att göra den dagen före den ska serveras! Det enda du måste komma ihåg är att strö på flingsalt vid servering. Jag lovar dig, kakan blir mycket godare så. Sött och salt ♥