sevendaysxbernys

Hemresan

Skrivet av Läsarresor 21.09.2016

espresso

Oskar Sjölund började morgonen med lite träning på gräsmattan som ännu var våt efter nattens regn. ”Det gör ingenting, vi slänger allt i plastpåsar” var reaktionen och så kördes det igång. Nu är klockan 07.30 och bussen avgår från hotellet klockan 11. Med andra ord, ingen resfeber här inte.

Läs hela inlägget

Avskedsfesten

Skrivet av Läsarresor 20.09.2016

avsked3

Så var det dags för avskedsfesten och att utse vinnarna i lagsången från Strandkampen. Under dagen har man sett lagen samlas lite här och där för att öva på sina sånger.

Läs hela inlägget

Ett annat hotellkonsept

Skrivet av Läsarresor 19.09.2016

fladderskalle2

Tanken var att vi skulle ta en rejäl paus för att köpa någonting. Väl framme var det endast två som vågade testa på kaffe, som visade sig att halva koppen var full av ”sump”. Dock smakade det nog kaffe. Stället ”Fladdermus hotell” var ett hemmabygge med en hel del rostiga jordbruksredskap, stora stubbar och gamla träkärror utspridda över det som man kunde kalla gården. Hönor låg och värpte inne i en gammal elspis som stod utomhus etc.

Läs hela inlägget

En cykeldag

Skrivet av Läsarresor 19.09.2016

bike fb

I dag blev det två hjul för hela slanten, 24 cyklar hade bokats och de fick hämta några till. Molnen hängde över oss redan från starten men ut skulle vi. En tur på ca 25 km, till en början på asfalt men snart svängde vi in i pinjeskogen längs grus och stenvägar.

Läs hela inlägget

Måndag och cykling

Skrivet av Läsarresor 19.09.2016

core fb

Efter en regning natt så är det dags igen för en motionsmåndag.

Läs hela inlägget

Söndag & Strandkampen 2016

Skrivet av Läsarresor 18.09.2016

kordination1

Söndagen började med ett yogapass. Troligen ett blött sådant efter nattens tuffa åskväder och skyfall som fick parkeringsplan att se ut som en diskmaskin. Tyvärr allt för mörkt för fotografering.
Dagens följande pass är Tabata som är en form av högintensiv intervallträning. Här jobbar man med egen kroppsvikt som tyngd.

Läs hela inlägget

Besök i 1100-talet

Skrivet av Läsarresor 17.09.2016

kanna 7d

Hälsoresan kan innehålla så mycket mer än motion. Nordic Training Camp hade i år fått till det med ett besök i nationalparken Krka i Kroatien. Dagen bjöd också på att historiens dörr gläntade på sig och vi fick för en stund kliva in i 1100-talet. En gammal kvarn där det mesta drevs med vattenkraft. Då som nu.

Läs hela inlägget

Naturlig vattenpark

Skrivet av Läsarresor 17.09.2016

bro kryssare2

I dag vandrade vi i nationalparken Krka en dryg timmes bilväg från Biograd. Nationalparken är en av åtta parker i Kroatien och öppnades 1985. Parken uppskattas att i år ha haft 650 000 besökare, så ensamma var vi inte.

Läs hela inlägget

Lördag i bergen

Skrivet av Läsarresor 17.09.2016

krk fall

En dag utöver det vanliga med Nordic Training Camp. Vissa började med morgonyoga innan vi satte oss i bussen inför vandringen i nationalparken KRKA. Längs hisnande serpentinvägar nådde vi vårt mål. Nu återstod bara vandringen...ner till vattenfallens botten. Bildmaterialet blir ett helt eget inlägg senare men försöker ge dig ett smakprov på det vi i dag varit med om.

Läs hela inlägget

Fredagens sista händelser

Skrivet av Läsarresor 16.09.2016

musik 7d

I dag hände det så mycket att det blev ett extrainlägg från eftermidagens pass som började med att Johanna Suikkanen rattade in de rätta rytmerna för afrodans.

Läs hela inlägget