Oreange testheader ps2

2010-talets bästa låtar

Skrivet av Eivor Bäck 20.12.2019 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Jag lyssnade på senaste avsnittet av Trettio plus trevar-podcasten igår när jag körde från Vasa och där diskuterade de olika topp tre-saker under det senaste decenniet. Jag har ännu inte bestämt mig för hur mycket jag orkar sammanfatta året och/eller decenniet, men jag har ägnat hela förmiddagen åt att tänka på musik jag lyssnat på under 2010-talet. Här kommer min topp tre-lista:

Robyn: Dancing on my own. Den här låten verkar ju ha stått högst på alla musiktopplistor när decenniet sammanfattas, och det förstår man ju. Den är ju bra. 

Lykke Li: I follow rivers. Såg Lykke Li på Roskilde 2011.  

Gabrielle: Fem fine frökner. Den är kanske inte fantastisk, men oj vad Johannes älskade den här låten när han var mindre. Det var den här, Miss Li: Ba ba ba, och Babblarna som gick på repeat  hemma hos oss. Förutom när jag sjöng "I ett hus vid skogens slut" förstås. Och alla som hör den här låten tänker väl genast på Skam (decenniets kanske bästa tv-serie), eller hur?

Bubblare: Afterparty av finlandssvenska The Parties. Vi hade den som styrelsesång 2012 när jag satt i Österbottniska Nationens styrelse så jag har kanske hört den en miljon gånger. Han jag bor med har den fortfarande som rington, åtta år senare. 

Nej, jag har typ inte lyssnat på musik sedan 2016, så därför finns det inga nyare låtar. Vilka låtar tyckte ni var bäst under 2010-talet? Stor fördel om ni föreslår någon låt som producerats de senaste fem åren så lär jag mig något nytt på samma gång.   

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar