Oreange testheader ps2

Årets godaste jullunch och årets dyraste shoppingvagn

Skrivet av Eivor Bäck 19.12.2019 | 1 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Idag var ingen vanlig dag, utan dagen som jag sett framemot i flera veckor: dagen när jag skulle få äta jullunch med jobbet. Det var spännande på flera sätt, framför allt eftersom Elvira var för första gången hos barnvakt, och för att jag fick träffa mina kollegor som jag inte sett på flera månader. 

jullunch strampen dukning

Årets jullunch åt vi vid Strampen, och det var så gott! De senaste tre åren har vi ätit jullunch på tre olika ställen och det har bara blivit godare och bättre mat för varje år. Tack jobbet för att jag får komma och äta jullunch fastän jag är mammaledig. 

jullunch strampen förrätt

Jag gillar ju efterrättsbord bäst (no surprise). Men det var uppdukat ett riktigt bra förrättsbord som avslutades med varma rätter (skinka, traditionella lådor osv). Jag skippade dock den varma sidan av förrättsbordet och sparade lite rum i magen eftersom man från köket fick varmrätt. 

jullunch strampen varmrätt

Och inte vilken varmrätt som helst. Jag valde lamm med rödvinssås. Det var gott. Godast var ju så klart efterrätterna. Men det har jag bara fula bilder på. 

julshopping prisma barn vagn

Mätt och nöjd for jag till barnvakten och hämtade upp mitt (sovande) barn. Sedan drog jag ett djupt andetag och åkte till Prisma. Det var jag, Elvira och alla som bor i Vasa. Det tog nästan två (!) timmar att gå genom alla hyllor, men sedan hade jag lyckats fylla en grön shoppingvagn full med massa dyra saker. Mest grädde, godis, grönsaker och glögg blev det. Tur det bara är jul en gång om året... I alla fall, rekommenderar alla att äta en ordentlig jullunch innan de åker och storhandlar. Inte en enda onödig sak slank ner i kärran, utan jag följde min handelslista till punkt och pricka. 

Kommentarer

  • Fina Christina 21/12/2019 3:36pm (3 år sen)

    Ser ut som min kärra när vi var och handlade i veckan. :D Blir nog ett affärsbesök ännu innan julhelgen, men då blir det nog till nån av de mindre affärerna.

    • Eivor 27/12/2019 7:09pm (3 år sen)

      Vad jag såg på Prisma såg nästan allas kundvagnar likadana ut :D men alla köper väl ungefär samma saker i matväg när det närmar sig jul :)

Skriv en kommentar