Oreange testheader ps2

Åtta dagar till jul

Skrivet av Eivor Bäck 16.12.2019 | 2 Kommentarer

Kategorier:

Nu är det bara åtta dagar kvar till jul! Jag hoppas att jag lyckades räkna rätt, blev tvungen att riktigt tänka efter för att komma fram till att det är julafton nästa tisdag. Vi ska fira jul på samma sätt som vi gjort de senaste två åren, med våra närmaste familjer samlade hos oss. Och så blir det hela faderullan med jullunch, tomte och massa julgodis. I år hoppas jag få intryckt en till tradition: julkyrka på eftermiddagen efter maten men innan tomten. Har planerat att de som inte vill gå i kyrkan får stanna hemma och ta hand om disken.  

köksspis högfors nummer 6 jul

Idag har jag paketerat in de flesta klapparna och så har det snöat! Så mysigt! Jag har faktiskt inte plockat fram julpyntet mer än att jag har adventsstjärnor i fönstren och några röda ljusstakar, så riktigt snart tror jag att jag ska plocka fram lådorna med julpynt. Så skönt att vara hemmamamma och kunna pynta mitt på en dag istället för att försöka klämma in det under någon helg eller en mörk kväll efter en åttatimmars arbetsdag. 

Resten av veckan är full av julrelaterade saker. Storhandla julmat, baka en till pepparkaksdeg, handla och paketera de sista klapparna, julpynta, fålla upp några julgardiner osv. Och det viktigaste av allt: äta jullunch med jobbet. Trodde ju att jag skulle bli utan jullunch i år, så gissa glädjen när jag fick mejl från jobbet som undrade om jag ville komma och äta julmat på torsdag. Skadar ju inte att årets jullunch dessutom går av stapel vid restaurangen som ryktas ha nejdens godaste julbord. 

Kommentarer

 • Fina Christina 16/12/2019 8:07pm (7 månader sen)

  Det känns som att julen är lite längre, just för att man har möjlighet att göra något juligt varje dag. Och för att man orkar göra det och inte känner sig tvingad efter en lång arbetsdag. :)

  • Eivor 16/12/2019 8:37pm (7 månader sen)

   Så är det säkert 😊 Jag har noll stresskänslor hittills och känner bara förväntan, fastän jag har en hel del som ska göras innan jul. Ibland är det nog bra att vara hemnaförälder 😊

 • Sandra Neuman 17/12/2019 8:58am (7 månader sen)

  I år när jag inte behöver jobba på julafton så tänkte jag släpa med mig hela familjen till julkyrkan :) Jag och mamma brukade alltid gå men jag tror traditionen föll bort när mina föräldrar skilde sig och julen blev mer stressmoment när vi barn skulle hinna fira med alla. Men nu så! :)

  • Eivor 19/12/2019 8:55pm (7 månader sen)

   Fin plan! För något år sedan var vi på den tvåspråkiga julottan på juldagen, den var riktigt mysig, rekommenderas!

Skriv en kommentar