Oreange testheader ps2

Bokhögar och ihållande hösttrötthet

Skrivet av Eivor Bäck 30.12.2021 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Men hallå bloggen, länge sen senast nu igen! Senare halvan av december har gått i raketfart med både renoveringsrelaterat i blivande biblioteket och julaftonsrelaterat som tagit all energi. Hade hoppats på några lugna mellandagar efter julafton men då drog den andra vuxna i familjen ut alla bokrelaterade lådor (och allt annat) ur förrådet så då var det bara att gilla läget och börja gå genom och sortera böckerna. Nu är de flesta böckerna insorterade i bokhyllan även om  jag har en stor hög med böcker som jag inte riktigt minns om de är bra eller inte (det vill säga om de är så pass bra att de ska få stanna kvar i bokhyllan eller resa vidare) så de måste/får jag väl läsa nu i januari. 

hemmabibliotek böcker

Packade upp bananlåda efter bananlåda med böcker igår, flera av lådorna var sådana som stått i över sex år på vinden hos min mans farmor. Det ser inte så mycket ut för världen men tio bananlådor (och sex andra kartonger) tömde jag på böcker. 

Annars då. Julaftonen har ju varit, men jag tror det blir ett separat inlägg om den (man är ju verkligen ingen ordentlig bloggare om man inte levererar ett skillt jul-inlägg som man sen kan länka till nästa år haha). Och utöver det så är jag så trött. Har ju varit det hela hösten vilket säkert har märkts på bloggen eftersom jag aldrig har hittat tillräckligt med energi och ork att skriva några vettiga blogginlägg och hemma eftersom jag aldrig har hittat tillräckligt med energi och ork att koka några vettiga maträtter (förlåt mitt barn som fått fabrikstillverkade spenatplättar minst en gång per vecka). Och så har jag varit så stressad och orolig över pengar, det märks att vi levt på princip bara en lön ett bra tag nu (tur spenatplättar är billiga!). Som lök på laxen vaknade jag en morgon i början av november med en äggstor svullnad i ena armhålan. Och har jag berättat om den gången Elvira stoppade in sitt finger i pennvässaren och vred om? Haha! Ni hör ju! Inte världens bästa höst!

IMG 20211210 163702

Mest har jag känt mig som den här trötta portionen mat jag beställde åt Elvira när hon, jag, min kompis och min guddotter var på Hop-Lop i början av december. Det var en av de bästa eftermiddagarna i höst, om vi då bortser från maten. Den var sladdrig, smaklös och lite svettig (precis som jag). 

Men nu börjar det kännas bättre. Svullnaden i armhålan har nästan helt försvunnit (är ju till 99,99% en ofarlig vaccinbiverkning), jag har böcker i min bokhylla och dessutom har min man jobbat hemifrån flera dagar nu i slutet av månaden så jag har fått lite avlastning. Och nu ikväll får jag förhoppningsvis sällskap framför ett avsnitt av Casa de Papel, hurra!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar