Oreange testheader ps2

Bröllopsfrågestund: morgongåva, en till bröllopsfest och bröllopslöften

Skrivet av Eivor Bäck 02.11.2020 | 2 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Ute regnar och blåser det. De sista löven på våra ekar håller sig envist kvar på grenarna men jag tror att de snart kommer singla ner mot marken. Men nu tänker jag glömma höstvädret och istället tänka tillbaka på vårt bröllop. Här kommer några till svar på bröllopsfrågestunden!

Min man skulle också ha glömt morgongåva men jag påminde om den traditionen. Pratade ni om morgongåva innan? Vad gav du honom?

Under planeringen av bröllopet kom morgongåva på tal flera gånger, inte minst försäljaren vid guldsmedsaffären pratade om det flera gånger. Hon hoppades säkert på lite merförsäljning haha. Men vi bestämde aldrig om vi skulle ge varandra något på bröllopsmorgonen så jag skulle ha blivit väldigt förvånad om jag hade fått någon morgongåva. Men eftersom min man gav mig (eller nåja, vi köpte gemensamt för våra gemensamma pengar) en dyr ring till mig så tyckte jag att han också kan ha ett materiellt minne av vårt bröllop. Så jag köpte en smartwatch från Huawei (reklamlänk). Skillnaden mellan våra två materiella minnen är väl att jag förhoppningsvis kommer att bära ringen resten av livet och hans smartwatch blir väl omodern om typ två år. 

floristgaraget bröllopsbukett

Det här är min enda bild på min dyra ring just nu. Tur att bröllopsfotografen tog några, förhoppningsvis lite skarpare, bilder av den också. 

Varför ge morgongåva över huvud taget?

Jag tycker morgongåva är en fin tradition. Men så gillar jag ju alla traditioner: allt från mistel på julafton (okej, det har vi aldrig haft, men jag tycker om tanken) till att man ska ha något blått på sig när man gifter sig. Och så tycker jag om presenter. Min man är helt tvärtom och tycker att presenter bara för att det är tradition är superonödigt. Tur att man får tycka olika!

Vi kommer ordna ett stort bröllop nu (där jag har bröllopsklänning osv.. hela faderullan). Har ni planer på att ordna en bröllopsfest? Tänker speciellt när du berättat om hur ditt drömbröllop ser ut!

Nej, det blir nog ingen bröllopsfest. Vi gifte oss enkelt eftersom ingen av oss var jättesugna på att vara festens mittpunkt, och speciellt en var mycket mindre sugen än den andra. Även om jag har massa tankar och idéer kring hur mitt ultimata bröllop skulle se ut så skulle det kännas hemskt att tvinga på min partner massa festelement som han skulle avsky. Nu blev det en kompromiss som vi båda var nöjda med. 

OI000532

Kompromissen. 

Skrev ni egna bröllopslöften? Varför/varför inte?

Jag skulle ha älskat egna bröllopslöften även om jag inte tror att jag skulle ha lyckats förmedla allt jag känner. Däremot tror jag att min partner skulle ha varit fantastisk på att skriva löften. Egna löften är inget som ingår i standardvigseln vid magistraten och vi tänkte inte ens på att lägga in något sådant. Däremot tänkte jag skriva ett långt brev och ge det till honom med morgongåvan men det blev inte av... Det var liksom så mycket extra hela bröllopsveckan, allt från provbakning av bröllopstårtorna till stress över om ringen skulle hinna från juveleraren (det hann den, med en dags marginal, puh!) så jag glömde helt bort att sätta mig ner och skriva. 

Du gillar kanske också…
Bröllopsfrågestund: vigsel vid magistraten
 Bröllopsinspiration och vår bröllopsplanering

Kommentarer

 • Julia 02/11/2020 10:11pm (3 år sen)

  Tack för svaren! Vad fint att ni hittade en kompromiss på allting som passade just er! :)

  • Eivor 09/11/2020 9:32am (3 år sen)

   Tack Julia för fina frågor! :)

 • Sandra Neuman 03/11/2020 12:00pm (3 år sen)

  Kanske ni kan skiva på post it-lappar och sätta över sänggaveln istället. I Grey's anatomy är det ju det enda "vigselbeviset" Meredith och Derek har och det enda de behöver ha för att vara gifta i deras ögon :)

  • Eivor 09/11/2020 9:32am (3 år sen)

   Jamen såklart! Det är ju det vi ska göra! Ska bra skaffa en sänggavel först :D

Skriv en kommentar