Oreange testheader ps2

DIY förvaringskorg med pompoms

Skrivet av Eivor Bäck 26.02.2020 | 3 Kommentarer

När jag var till Tammerfors stod jag på H&M Home och tittade på en förvaringskorg som hade en kant av små fluffiga pompombollar. Och likt en medelåldersman utan konstintresse som ser en abstrakt målning så tänkte jag "det där kan jag göra lika bra själv". 

skarmklipp HM produktbild storage basket with pompoms

H&Ms produktbild över sina förvaringskorgar (länk). 

Flätade förvaringskorgar är jätteinne just nu och finns i de flesta inredningsaffärer. Jag köpte en budgetvariant från Hongkong som var fyrtio centimeter hög och som var gjord av flätat sjögräs och hade svarta läderhandtag. Jag betalade 2,99 euro för korgen som var på rea.

korg garnbollar pompoms pyssel diy

Jag gjorde några pompoms av ett mörkrött garn. Jag gissar att alla har gjort minst en sån här garnboll i syslöjden i lågstadiet. Om man inte längre kommer ihåg hur man gör garnbollar så finns det hur många tutorials som helst på Youtube (den här till exempel). Här får man ju själv välja storlek på bollarna och garnfärg vilket kan ändra slutresultatets utseende rejält. Jag valde att klippa ut kartongskivor med en yttre diameter på 6,5 cm (inre cirkelns diameter var ca 2 cm), vilket gav ganska stora bollar. Jag knöt fast bollarna med dubbel sytråd och lämnade en ganska lång svans kvar som jag sedan använde när jag sydde fast garnbollarna på korgen. 

Att vira garn runt en kartongskiva passar perfekt för en fyraåring (själva klippandet och knytandet i slutet kan en vuxen göra eftersom det kräver en vass sax och förmåga att knyta knutar). Nu var min fyraåring hos sina farföräldrar så jag gjorde mina garnbollar samtidigt som jag såg på Witcher och åt lakrits. Det går också bra. 
korg garnbollar basket pompoms

Jag testade mig fram och beslöt mig för att sy fast sex stora bollar ganska nära varandra (täcker ungefär halva av korgen, på det sättet kan man svänga baksidan fram de dagar man vill ha en flätad korg utan bollar. Men det krävs ju bara några få saxklipp för att befria korgen från bollarna när (om?) man tröttnar.  

färgglatt barnrum diy förvaringskorg

Sen är det bara att gå in i valfritt råddigt barnrum och börja fylla korgen. Idag hade jag sån tur att garnbollarnas färg matchade den mörkröda sammetstomteluvan som jag inte får packa undan fastän julen är över för länge sedan.  

Kommentarer

 • Alexandra Grahn 26/02/2020 9:54pm (3 år sen)

  Va snygg! Har också kollar på den där korgen på H&M Home.

  • Eivor 27/02/2020 10:31am (3 år sen)

   Tack! Kul att du också spanat in den 😊

 • Sara Storbäck 27/02/2020 9:12am (3 år sen)

  Vad fin korgen blev, verkligen supersnyggt!

  • Eivor 27/02/2020 10:32am (3 år sen)

   Tack Sara! Kul att du gillar!

 • Nina 27/02/2020 5:31pm (3 år sen)

  Åh jag som trodde jag skulle få en tutorial i hur man flätar korgar. Lite missvisande marknadsföring Sevendays. 🙈

  • Eivor 27/02/2020 5:53pm (3 år sen)

   Trist att inlägget inte var vad du hoppades på! Tyvärr styr jag inte vad Sevendays skriver i sina delningar. Bl.a. Svenska Yle har korgflätningsinstruktioner så hoppas du hittar vad du söker nån annanstans 😊

Skriv en kommentar