En burk med städ-lappar
Kommer ni ihåg ifjol när det blev undantagstillstånd i Finland och jag började städa i alla skåp? Jag kan avslöja att det har inträffat igen. Eftersom lärarföräldern jobbar på övrevåningen har jag börjat rensa och städa olika områden på nedervåningen. I fjol gjorde jag en to do-lista som jag prickade av, i år skrev jag ner varje område på varsin papperslapp, la lapparna i en glasburk och betade av en lapp i taget.
Tror det blev tolv städ-lappar totalt. Spel- och pusselskåpet i vardagsrummet, skafferiet, köksskåpen, grovköket, farstuförvaringen och vårkläderna, vitrinskåpet... Ja ni fattar grejen. Eftersom jag har en ettåring som förstör mer än hon hjälper kan det inte vara så stora områden per gång eftersom det inte bara ska plockas ur och i skåp (enkelt) utan även vaktas så att ettåringen utan någon som helst självbevarelsedrift fortfarande lever (svårt). Jag har rensat bort bl.a. pussel som saknar bitar, porslin som inte kommer till användning och slängt allt sånt där skräp (gamla batterier, söndriga dricksglas, pantburkar) som åtminstone vi alltid har under diskhon i väntan på att någon ska orka föra dem till återvinning. Men mest handlar det ju om tråkiga saker som att dammtorka och förflytta saker som befinner sig på fel ställe till rätt plats.
Snälla säg att alla har minst en sån här avstjälpningsplats i köket? Hos oss åker alla bra-att-ha-småsaker hit. Behöver man en liten skruv, presentsnöre, småpengar, en sax, pysselmaterial, vad som helst så finns det i den här utdragbara kökslådan. Det är ju fysiskt omöjligt att ha ordning och reda i den, men en liten stund för en vecka sedan fanns det åtminstone viss logik i var saker fanns. Nu är det snart som före-bilden igen.
Jag organiserar i skafferiet varje gång jag storhandlar eftersom vi har väldigt litet och opraktiskt utrymme för matvaror i köket. Men att plocka ur allt, torka hyllor och kontrollera bäst före-datum gör jag nog max en gång om året. Ifjol konstaterade jag att vi hade orimliga mängder med havregrynsförpackningar. I år fanns bara tre förpackningar med havregryn (rimligt), men istället har jag tydligen hittat nya matvaror som jag börjat bunkra. Tänker tydligen alltid att det är bäst att handla en tre-pack löksoppa (om jag ska göra köttbullar), en konservburk kidneybönor (om jag ska koka en chili con carne) och en förpackning gelatinblad (om jag ska baka en cheesecake).
Du gillar kanske också…
♥ Vårstädning i skåpen
♥ Business as usual
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar