Oreange testheader ps2

Enkel vardagsmat

Skrivet av Eivor Bäck 08.05.2020 | 2 Kommentarer

Kategorier:

Det känns som om hela mitt liv handlar om mat just nu. Eftersom vi är hemma hela tiden så är det dubbelt så många måltider än vanligt som ska planeras och handlas och jag har noll inspiration. Jag antar att jag inte är den enda? Det här är sånt vi ätit senaste tid som alla kräver väldigt lite tankekraft (hurra!) och minimalt med tid framför spisen (hurra!). 

vardagsmat ris pestokyckling

Jasminris och pestokyckling. Man rör ihop matlagningsgrädde, creme fraiche och nästan en burk pesto och så lägger man naturella kycklingfiléer i en smord form och häller på pestoröran. Man kan lyxa till det med parmesanost och körsbärstomater i ugnsformen om man har råd. Och sen skjuts in i ugnen ett tag. 

vardagsmat bakad potatis kall tonfiskröra

Bakad potatis och kall tonfiskröra. Det blir aldrig snyggt på bild, men det är gott. 

vardagsmat ugnspannkaka jordgubbar

Ugnspannkaka och svärmors jordgubbar. Gott. 

vardagsmat köttbullar spagetti

Spagetti och köttbullar på älgmaletkött. Jag brukar aldrig orka stå och steka köttbullar (hatar stekos), men en dag hände det. Tror jag använde nästan ett kilo köttfärs = mat i många dagar. Eftersom spagetti blir lite torrt när man mikrar det så får man hälla på stora mängder ketchup och senap utan att skämmas. 

angelicas drive in hamburgare

Man kan ju inte vara hemma och slava framför spisen hela tiden heller. Och man ska ju faktiskt support your local så en kväll körde vi till Jakobstad och åt hamburgare från Angelica's drive in. Sweet devil valde vi båda och det var den godaste hamburgaren vi ätit på lång tid. Rekommenderas! 

Annat som vi ätit som inte fastnat på bild: tacopaj, makaronilåda på sojafärs, chili con carne och ris, korvsås och potatismos, skink- och broccolipaj, fish n chips, mannagrynsgröt, lasagne...

nutellacheesecake

Bonusbild på en nutellacheesecake som sambon och femåringen bakade i helgen. Det smakade ungefär som att äta Nutella rakt ur burk. Det var gott. 

Kommentarer

  • Madeleine 08/05/2020 9:20am (3 år sen)

    Tack för inspirationen!! Kycklingen blev jag sugen på direkt :)

  • Fina Christina 09/05/2020 11:31am (3 år sen)

    Finns ju så mycket gott att äta, men känns som att vi äter typ samma saker här nu igen. Även om jag alltid försöker variera med jämna mellanrum. En dag var jag så utan fantasi till kvällsmaten att lillen fick en barnmatsburk och jag åt havregrynsgröt. :D Har riktigt börjat fundera på att till hösten så blir det enkel kvällsmat de dagar som vi äter lunch på respektive dagis. Sen de dagar när man är hemma så kan man ju satsa lite mer på kvällsmaten istället. Men ja, tack för inspo ska nog göra kyckling i ugn i veckan som kommer.

Skriv en kommentar