Oreange testheader ps2

Ett försiktigt hej

Skrivet av Eivor Bäck 27.04.2023 | 3 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Här kommer jag intassande med ett försiktigt "hej". Minns ni mig ens längre? Hon som skrev småsarkastiska blogginlägg om vardagsliv med småbarn, loppisfynd köpta i lokaler med söndrigt betonggolv och visade orimligt många bilder på sitt hus. 

IMG20230424072806

Jag bloggade tydligen senast i slutet av oktober och vad en lång tystnad på sociala medier innebär vet vi ju alla. Nu borde jag plötsligt skriva det där stora överentusiastiska överraskningsinlägget och berätta att jag flyttat till en ny kommun, att jag har hittat livets kärlek ("jag visste inte att man kunde känna så här") och att jag, hoppsan, är trettioåtta veckor gravid ("när det är rätt så går det fort"). Synd för er att jag har noll smaskigt att berätta. Här är jag, med samma hus och samma familj och lika många hjärtan i min kropp som senast jag bloggade (ett). 

Inte ens mitt hår har jag klippt under tiden jag har varit borta (det borde jag ha gjort). 

Vad har hänt då? 

IMG20230424072943

Det har snöat. Vinterns första snö och vårens sista snö, och rätt så mycket snö däremellan också. Där under snötäcket någonstans ligger en grusgång och en gräsmatta som vi nästan hann räfsa klart innan snön började falla igen. 

IMG20230421135354

Det har ätits hamburgare. Såklart. Inte så många som man har kunnat tro, men den här jag åt förra fredagen var den bästa. Jimmy tog med mig på lunchdejt till Jeppis och vi var via Angelica's efter mat och satte oss på en bänk vid Gamla hamn och såg på isen. Jag hade jeansjacka!!! Och cokis!!! Kul med fredag!!!

IMG20230405162632

Det har varit påsk. Och innan dess jul, nyår, åttaårskalas och alla andra högtider som inträffar under vintern och våren. I år plockade jag inte fram ett enda påskpynt och vi var hos mina föräldrar över påsken så jag tyckte att det inte kanske gjorde så mycket. Elvira hade som ni ser hem påskgräs från dagis som de fiffigt hade planterat i kaffekoppar så det måste ju ha varit helt tillräckligt?! Ja, jag försökte ta en sociala medier-anpassad bild där man inte ser hennes ansikte. Hon vägrade och såg på mig som att jag var helt dum i huvudet. Såklart hon ska vara med på bild och visa upp den blommiga koppen och det icke matchande blommiga fatet som hon själv hade valt ut. 

IMG20230412163215

Sen har det varit havregrynsgröt och vardag. Mycket havregrynsgröt och mycket vardag. Men här toppad med massor med svärmors jordgubbar så inte är det alltför fattigt och bedrövligt hos oss. Men ja, mycket vardag. Jag gick upp i arbetstid för ett tag sedan så nu jobbar jag heltid och barnen är heltid på dagis och för- och eftermiddagsverksamhet vid skolan. Det går bra, för oss alla. Jag saknar förstås att hänga i vårt hus, men jag försöker få in eller två distansdagar i veckan för då får jag ju vara i vårt hus helt själv på dagen och se hur vårsolens strålar skiner in genom fönstret och visar exakt hur smutsiga fönster vi har.

Nu tassar jag försiktigt härifrån och går ner till köket för att se om det finns glass i frysen. Vi hörs!

Kommentarer

 • Vera 28/04/2023 12:54pm (5 månader sen)

  Hej! Men vetdu. Det är roligt du är tillbaks, för det är så avkopplande läsa och se bilder från ert småstadsliv med helt vanlig familjevardag, som de flesta av oss, med tips på hur man faktiskt får till den enkla lilla guldkanten, samt en släng av förnöjsamhet och tacksamhet. Å loppisprylar! Welcome back!

  • Eivor 03/05/2023 9:02pm (5 månader sen)

   Tack för välkomnandet och de fina orden :) Roligt att vara tillbaka!

 • Mikaela 28/04/2023 3:57pm (5 månader sen)

  Äntligen är du tillbaka :) tycker så om att läsa dina inlägg.

  • Eivor 03/05/2023 9:03pm (5 månader sen)

   Tack snälla! Så roligt att höra :)

 • Emma 28/04/2023 5:59pm (5 månader sen)

  Kul med livstecken 😊 och vardagens gilla gång är hemskt underskattad. Hurra för att det får vara som det ska och att alla trivs 😊

  • Eivor 03/05/2023 9:05pm (5 månader sen)

   Ja verkligen, vardag är nog himla bra att ha ändå :)

Skriv en kommentar