Oreange testheader ps2

Ettårsfotografering

Skrivet av Eivor Bäck 27.07.2020 | 2 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Jag försökte fotografera ettårsfoton av min ettåring häromdagen. Jag minns att jag försökte det samma med Johannes när han var ett år och att det var ganska... utmanande. Hur brukar ni göra med era ettårsfoton? Lyxar ni till det med en riktig fotograf eller försöker ni också med den mer hemlagade stilen? Jag vet ju att det blir ungefär tusen gånger bättre med en professionell fotograf men det får bli någon gång senare när vi inte ska leva på en lön och ett hemvårdsstöd de kommande åren. 

P7242562

Okej så det började ganska bra när jag provfotograferade. Gullig korgstol i barnstorlek, snygg stickad klänning från Newbie och en nyfiken bebis som pekade på kakelugnen. 

P7242568

Tänkte det skulle bli gulligt om hon höll i sin kanin som hon fick av sin storebror när han kom för att hämta henne från BB när hon var två dagar gammal. Det blev inte gulligt. Det blev kastigt. 

P7242624

Sen försökte vi med hennes cykel från Polkuped. Den ville hon äta upp.

P7242585

Bästa bilden blev när hon hittade brorsans trafikpysselbok. Minns att vi fick fota hennes brors ettårsfoton flera gånger innan vi hade en enda bild som blev bra och det verkar bli likadant den här gången. Bättre lycka nästa gång alltså. 

Kommentarer

 • Caroline 28/07/2020 2:57am (3 år sen)

  Så gullig ❤️ Jag har fotat några 1 års foton av flera barn, och det är en rolig fotografering att ta på sig..

  ..men svettig. 😅😂😂😂

  Även om det inte tar länge, för du vet ett barns tålamod, så hinner man bli helt färdig av vad man är närvarande och på gång.
  Men så roligt. 😀

  • Eivor 29/07/2020 11:02am (3 år sen)

   Vad kul! Och ja, verkligen svettigt! Blir nog att vila upp oss i några dagar innan vi tar ett nytt försök :D

 • Fina Christina 28/07/2020 1:08pm (3 år sen)

  Vi körde på professionell fotografering. Har en kompis som startat fotofirma så med tanke på att E är bekant med henne så kändes det som självklara valet för våra 1-årsbilder. Skickade in en del av dem för framkallning här om dagen också.

  • Eivor 29/07/2020 11:04am (3 år sen)

   Fint att ni hade en fotograf i bekantskapskretsen! Kan tänka mig att bilderna blir mer naturliga och bra när barnet känner fotografen, och då blir det ju inte heller alltför många bilder av ett skeptiskt och blygt barn :D

Skriv en kommentar