Oreange testheader ps2

För mycket Lego

Skrivet av Eivor Bäck 15.12.2019 | 4 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Vi håller på med ett evighetsprojekt här hemma som jag snart får krupp på. Runt lillajul hällde vi ut all Johannes Lego och jag färgsorterade dem i olika lådor. Sedan dess har vi försökt bygga genom alla ritningarna men det är ett projekt som aldrig verkar ta slut?  Alla hyllor är numera fyllda med färdigbyggda Cars-bilar, brandbilar, flygplan och polisfordon, och golvet är fortfarande fullt med Legobitar. Och snart är det jul igen och det lät som om tomten kommer med ännu fler Legoförpackningar. Fattar att tomten gärna har med sig Lego, hela årets önskelista bestod typ bara av bilder på häftiga Legogrejer och Brudermaskiner. Johannes  tycker givetvis såklart jättemycket om allt sitt Lego och vill gärna bygga dels enligt ritningarnas instruktioner och dels fantasigrejer. Men det har varit typ omöjligt att hitta en specifik Legobit när han har velat följa en ritning eftersom det finns så otroligt många bitar. 

Har kommit fram till typ tre alternativ när det gäller Legots framtid: 
1. Slänga hälften. Okej, kanske inte slänga men låta dem resa vidare. Men de flesta Lego-förpackningarna är  presenter, och man ger ju inte bort presenter. Speciellt inte presenter som mottagaren fortfarande älskar.
2. Plocka undan hälften av ritningarna + bitarna som hör till dem. Då blir det enklare att gå genom bitarna som är kvar om man vill bygga en specifik ritning. Efter ett tag kan man plocka fram det undanstoppade Legot, men bara man plockar undan annat. (Mitt favoritalternativ.) 
3. Låta alla bitarna vara kvar men vägra hjälpa till varje gång Johannes vill att man ska leta efter en viss ljusbrun bit som har tre pluppar. (Misstänker att det här är fyraåringens favoritalternativ, åtminstone tills han ångrar sig och vill ha lite hjälp att leta i alla fall.)
Bubblare: starta ett företag som hyr ut Lego. Vem vill låna delarna till en brandbil? 5 euro i månaden. Pengarna går direkt till fyraåringens mammans godiskassa. 

IMG 20191214 180434

Sambon tycker att det är jätteonödigt att spara gamla glasslådor osv. Men ha! Nu kom exakt alla smör-, glass- och kexlådor vi hade i skåpet till användning. 

Vad gör ni när era (bortskämda) barn har alldeles för mycket Lego?

Kommentarer

 • Cecilia 15/12/2019 11:27am (23 månader sen)

  Fick också lära mig som barn att man inte ger bort presenter. Nu skänker jag bort allt som inte jag har något behov av längre. Uppskattar gesten att få presenter, men uppskattar bara själva presenten om det är något jag har användning för eller tycker är vackert. Har inte plats i mitt hem för en massa saker som inte används :) men förstår ju att Lego alltid kan användas. Menar generellt bara. Det är ok att ge bort även om man fått i present! Skulle vi spara allt som mormor/farmor kommer dragandes med skulle våra barns rum vara fullt av skräp! Så faktiskt gör vi oss av med det medta de ger... ofta går det dessutom sönder efter enstaka användning då de inte satsar på kvalitet... och sonen är bara intresserad av Lego så allt annat blir bara liggandes och därefter bortskänkt

  • Eivor 16/12/2019 6:43pm (23 månader sen)

   Presenter som gått sönder eller som efter ett tag inte leks med tänker jag nog måste vara okej att rensa ut. Annars skulle ju ens hem till slut vara översvämmat av mer eller mindre onödiga och oanvändbara prylar. Men jag har nog generellt svårare att rensa bort sådant som man fått jämfört med sånt man köpt själv...

 • Mats Fröyen 16/12/2019 4:39am (23 månader sen)

  Börja bygg själv vettja och kom in i vår gemenskap.

  Mvh
  Mats Fröyen
  Grundare av Swebrick - en mötesplats för vuxna Legobyggare.

 • Jörgen 16/12/2019 5:13pm (23 månader sen)

  LEGO är det bästa som finns, själv så har jag ca 80kg. Det ända som stoppar mig att skaffa mer är att jag bor i ett rum och kök.

 • Sandra Neuman 17/12/2019 9:02am (23 månader sen)

  Av alla leksaker är lego det bästa som finns! Det är så mångsidigt och funkar både för föräldrar och barn i alla åldrar. Vårt största problem är bara att när barnen blir arga på varandra så söndrar de varandras legobyggen. Gissa hur roligt det är för mamman att behöva bygga Elsas slott en fjärde gång :/

  • Eivor 19/12/2019 8:56pm (23 månader sen)

   Äsch! Men bygger du det tillräckligt många gånger så behöver du inte längre kolla i ritningarna utan alla steg finns inpräntat i muskelminnet ;)

Skriv en kommentar