Oreange testheader ps2

Fyraåringens rum

Skrivet av Eivor Bäck 17.09.2019 | 4 Kommentarer

Vi flyttade in augusti 2017 och något jag verkligen längtade efter var att inreda ett barnrum till Johannes. Medan vi bodde i lägenhet så hade han inget eget rum, utan leksakerna fanns i korgar i vardagsrummet och han sov med oss i sovrummet. I början när vi flyttade till hus fortsatte han sova i vårt sovrum, så att det inte skulle bli alltför många omställningar på en gång. Men nu har han bott i ett och ett halvt år i sitt rum och han älskar det (nästan lika mycket som jag). 

När jag började planera barnrummets inredning var det två saker jag var säker på: jag vill ha ett färgglatt rum som gärna är lite retroinspirerat. Dessutom ville jag att möblerna skulle inbjuda till lek för ett barn som är så pass ung att hen inte kan t.ex. använda sig av byrålådor utan att klämma fingrar. 

barnrum retrolampa
Tapeten såg jag för många år sedan och redan då visste jag att det var den ultimata barnrumstapeten. Tapeteten kommer från Ferm living och heter Dotty. Den klargula retrolampan fick jag köpa av en kollega. Boklådan är ursprungligen en blombänk som jag köpt på loppis i Sverige. Perfekt för barnet att bläddra bland böckerna när det är dags att välja godnattsaga. 
barnrum lego tågbana

Sängen är släktgods, sambons farmor födde två av sina tre barn i denna säng och den kan dras ut till full längd och är dessutom så pass bred att man har rum att sova bredvid fyraåringen när det är någon orolig natt. Målfärgen på sängen börjar bli lite sliten men jag har svårt att komma mig till att måla den. Den är trots allt lite charmig med nötningarna där man ser var man klättrat ur sängen.  Pärtkorgen är också den arvegods och den färgglada leksaksförvaringen är från Lidl. 

barnrum lekande barn

För några veckor sedan tog jag min favoritbild från rummet. Titta hur fint mina två barn leker! 

barnrum legobord blombord

Mot en av väggarna har vi ställt ett loppisfyndat blombord från 70-talet. I själva baljan finns alla legobitar och bordsskivan fungerar som byggplats och utställningsområde för de olika byggalstren. Har man lust kan man limma fast legoplattor på bordsskivan, men det fungerar minst lika bra utan legoplattor. 

barnrum kaos
Så här ser rummet ut nästan alla gånger jag öppnar dörren. Jag antar att jag inte är den enda som har det så här hemma? 

Kommentarer

 • Sandra Neuman 17/09/2019 9:26am (4 år sen)

  Jaa vad kul! Välkommen! Roligt att ha någon annan från lyckliga staden i gänget och jättekul med den här typen av blogg igen! :D

  • Eivor 17/09/2019 9:39am (4 år sen)

   Tack så mycket Sandra! Det ska bli jättekul att hänga här!

 • Sandra Neuman 17/09/2019 9:28am (4 år sen)

  Ps. Älskar den där lösningen för böcker! Vi har väldigt mycket barnböcker och en riktig bokmal i femåringen, men någon riktigt bra bokhyllelösning har vi inte lyckats hitta.

  • Eivor 17/09/2019 9:41am (4 år sen)

   Vi är så nöjda med denna boklåda! Fyraåringen kan enkelt bläddra bland böckerna och ser genast vilka böcker som är vilka. Jag tycker själv jättemycket om när man ställer böcker på tavellistar eller tallrikshyllor, men vi har alldeles för mycket böcker för att det ska fungera hos oss :)

 • Christina 17/09/2019 9:50am (4 år sen)

  Åh, precis en sån blogg jag saknat här. Vad roligt! 🙂

  • Eivor 17/09/2019 10:13am (4 år sen)

   Kul! 😊 Tack för din kommentar!

 • Hanna Stigzelius 26/09/2019 9:21am (4 år sen)

  Så fint rum! Sängen är ljuuuvlig😍😍

  • Eivor 26/09/2019 10:21am (4 år sen)

   Tack! Jag är själv väldigt förtjust i sängen, och viktigast av allt: fyraåringen sover sååå gott i den 😊

Skriv en kommentar