Oreange testheader ps2

Granola med smak av kardemumma och kanel

Skrivet av Eivor Bäck 14.12.2019 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Tidigare i veckan rörde jag ihop granola. Tänker att det är något som bara hemmaföräldrar gör? Finns det någon med heltidsarbete som lägger tid på att hacka nötter när man kan köpa (billigare) müsli på S-market en kilometer bort? Hur som helst, jag utgick från Underbara Claras recept på granola, men gjorde som jag numera alltid gör när jag bakar (freestylar alltid lite, hehe). 

underbara clara hemgjord granola

Jag grovhackade 2 dl oskalade mandlar och 1,5 dl pumpafrön. Rörde ihop mandelbitarna och pumpafrön med 1,5 dl kokosflingor, 8 dl havregryn, 1 msk kardemumma, 1 msk kanel och 0,5 msk mald ingefära. Sen hällde jag över 1 dl äppeljuice, 0,5 dl solrosolja och nästan 1 dl ljus sirap (sen tog sirapen slut), ju mer sirap desto godare och sötare blir granolan antar jag. Jag rostade granolan i ugnen på 175 grader. Eftersom jag inte har varmluftsugn delade jag upp granolarröran på två bakplåtsklädda ugnsplåtar och hade en plåt i taget i ugnen. Rörde om då och då och tog ut granolan när den blivit mörkbrun. Jag blandade i några nävar russin, lite chiafrön och några matskedar linfrön. Och sen hällde jag över granolan i en brun glasburk från Riihimäki. Köpte burken (denna större modell) och en mindre från Juthbackamarknaden för några år sedan och de har bara stått i vitrinskåpet. Men nu äntligen fick jag användning för dem! Den som sparar på glasburkar hittar till slut ett användningsområde. 

Kommentarer

  • Fina Christina 15/12/2019 9:21am (2 år sen)

    Jag har försökt många gånger att fixa egen granola, men lyckas alltid bränna den. Så nu har jag typ gett upp och äter den köpta, fast den inte alls är lika god.

    • Eivor 15/12/2019 9:27am (2 år sen)

      Jag vaktade ugnen som en hök 😅 Ugnen gräddar lite ojämnt så ett litet hörn med müsli blev bränt men som tur var får man ju slänga bränd mat 😉

Skriv en kommentar