Oreange testheader ps2

Gräsmattan regnar bort

Skrivet av Eivor Bäck 23.05.2021 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Alltså vilket tråkigt och regnigt väder vi har haft de senaste veckorna. Vi sådde ju gräsmatta för en och en halv vecka sedan och då såg väderprognosen hyfsad ut men sedan dess har det varit regn, regn och regn med några få somriga undantag. Det känns som att alla gräsfrön har spolats bort eller drunknat och de få frön som har klarat sig så har en sädesärla målmedvetet ätit upp. Varje gång jag har tittat på gräsmattan (eller ja, lerpölen) har jag sett en silvrig sädesärla spatsera runt och för varje dag bli tjockare och tjockare. Nu är hen rund som en fotboll.  

Vi har fortfarande lite krossgrus kvar att skyffla ut innan vi kan beställa in det snyggare gruset till grusgångarna och parkeringen. Men det blöta vädret gör ju ingen sugen på att gå ut och jobba i trädgården. Hoppas verkligen på bättre väder snart även om väderprognosen verkar lova annat. 

ytterdörr pardörr finland furmarc

Men lite soligt och varmt har det varit ibland. I tisdags torkade jag bort allt grus- och jorddamm från ytterdörren och sedan fick Elvira leka med torkvattnet i två timmar. Hela hon var genomblöt och överlycklig. Ytterdörren har vi beställt från Furmarc snickeri i Kovjoki och speglarnas utseende är likadana som ytterdörrarna vid Gula huset vid Kuddnäs. Ytterkrukan är ett nyköp. Jag skulle såklart vilja ha gjutjärnsurnor i trädgården (det vill väl alla ha?!), men de här i plast från Rusta fungerade minst lika bra och dessutom är de mycket lättare att bära runt på en järnkrukor. 

Du gillar kanske också…
Senaste shoppingen till trädgården
Godlunch och stora förändringar i trädgården

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar