Halloumicarbonara
Dagens lunch hemma hos oss blev en av mina favoriträtter: halloumicarbonara.
Koka några portioner pasta. Vi lyxade till det med tagliatelle idag. Men det går såklart lika bra med t.ex. spagetti eller någon annan bandpasta.
Skär 2 förpackningar halloumiost (vi använder alltid grillost p.g.a lite godare och inhemskt) i små tärningar. Stek osttärningarna i smör. Vill man ha i bacon kan man skära en halv-en förpackning bacon i bitar och steka i en separat stekpanna, jag tycker personligen att det blir minst lika gott utan bacon. När osten fått färg så tillsätt baconet och två klyftor pressad vitlök. Stek ytterligare en minut eller två. Under tiden vispar man ihop 2 dl vatten (helst kokvattnet från pastan om den redan är färdigkokt, annars funkar såklart också vanligt vatten), 4 dl grädde, 4 äggulor och salt och svartpeppar. Häll gräddblandningen i stekpannan och värm några minuter på svag värme under omrörning. Strax innan såsen är klar kan du röra ner en halv dl riven parmesanost.
Du gillar kanske också…
♥ Vegetarisk lasagne med röda linser
♥ Enkel vardagsmat
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar