Oreange testheader ps2

Julafton

Skrivet av Eivor Bäck 25.12.2019 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Igår var det julafton. Fyraåringen hade glömt bort det när han vaknade, så gissa glädjen när han insåg vilken dag det var och att jultomten varit förbi en sväng under natten och lagt en julklapp under granen. Årets första julklapp var nya hamapärlor och stora pärlformar, så han pärlade glatt när vi vuxna ställde i ordning maten på förmiddagen. 

jul dukning torkade apelsiner

Bästa på julen är väl när det mesta är iordningställt och man får lägga sprillans nya ljus i ljusstakarna. I år var vi så många att vi fick lägga ihop två bord till ett långt. Jag dukade med granris, torkade apelsinskivor, Festivo-ljusstakar från Iittala och röda antikljus. Servetterna var riktigt basic vita från Ikea och servetthållarna har jag köpt second hand för tio cent styck. 

jul förrättsbord

Jag dukade upp buffé som vanligt. Bäst på förrättsbuffén var havtornssillen och min skärgårdslimpa. Efter att vi ätit gick hälften av oss i julkyrka och när vi kom tillbaka var det dags för söta sidan av julmaten. 

IMG 20191224 172939

Och så kom jultomten! Han hade med sig flera säckar och fyraåringen fick en balmaskin som han önskat sig i snart ett år. Han var såklart överlycklig och när han öppnat alla paket smet han upp på övervåningen och började leka. Elvira förstod sig inte på jultomten, men satt lydigt en stund i tomtens knä och sedan somnade hon i sin pappas famn. 

Nu ska jag fortsätta fira jul. Svärmor tog med sig en stor chokladkonfektask och jag har flera böcker som bara väntar på att bli lästa. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar