Oreange testheader ps2

Julkort och prestationskrav

Skrivet av Eivor Bäck 11.12.2019 | 2 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Så här såg det ut hos oss klockan halv elva igår kväll: 

IMG 20191210 230318

Jag satt vid köksbordet och gjorde årets julkort och när jag nästan skrivit på alla fick jag ett psykbryt över mina non existing-pysselskills. Jag skulle vilja vara så mycket pyssligare än vad jag är, och jag skulle vilja ha så mycket snyggare handstil än vad jag har. Så varje år inbillar jag mig att jag är pysslig och gör julkorten och varje år blir jag sur på mig själv för att jag är så värdelös. Så då lämnade jag köksbordet i all sin pysselkaos och idag blir det nya tag. 

För vad gör det egentligen att julkorten är lite fula? De flesta kollar ju på dem en halv sekund och slänger dem i roskis tjugofemte december. Det är bara jag som bryr mig om att kartongbiten är sned och min handstil ful. (Och kanske alla som läst det här blogginlägget och sedan får ett julkort...) Jag tror ärligt talat att det inte skulle vara någon skillnad hur objektivt snygg handstil jag skulle ha eller om jag skulle vinna världsmästerskapen i pysselskap. Jag skulle alltid hitta någon detalj att störa mig på, och alltid ha en gnagande känsla av att jag borde kunna prestera mer och bättre. ( <-- gäller allt i mitt liv. Tio euro till den första som kan gissa rätt på om jag varit utbränd någon gång.)

Nu ska jag klistra snöflingor på julkorten och sedan snabbt lägga dem i kuvert innan jag kommer fram till att de är så fula att jag måste börja om från början. 

Kommentarer

 • Daniela 11/12/2019 10:30am (3 år sen)

  Slänga i sopkorgen! Absolut ej, det är ju minnen för livet. Kram!

  • Eivor 11/12/2019 6:10pm (3 år sen)

   Jag brukar nog själv spara alla julkort, men misstänker att alla inte gör det samma 😊

 • Fina Christina 11/12/2019 9:34pm (3 år sen)

  Handen upp, här är en som gör sig av med de flesta julkorten. Men inte direkt den 25 december utan snarare kanske ett år eller två senare. Det här med pyssel är knepigt, ofta har man ju en vision i tanken att det ska bli något estetiskt snyggt och tilltalande. Men slutresultatet lever ju inte alltid upp till de förväntningarna. Nå, oavsett så tycker jag du inte ska hänga läpp över julkorten, de är good enough och jag är säker på att mottagarna blir glada.

  • Eivor 14/12/2019 6:20pm (3 år sen)

   Önskar att jag var lite mer som dig, hittade massa gamla julkort och julrimslappar i julpyntslådorna när jag öppnade dem hehe :) Några dagar senare har jag liksom glömt att korten blev fula, skönt att ha kort minne :)

Skriv en kommentar