Oreange testheader ps2

Juniplaner och sommarplaner

Skrivet av Eivor Bäck 04.06.2021 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Det har gått fyra dagar in på juni, fyra dagar som har varit fullspäckade av fint väder! Jag är så glad och tacksam att det blev sommarväder på en gång. Syrenbuskarna står i knopp och de allra första lila syrenblommorna har redan slagit ut, den nysådda gräsmattan blir grönare för varje dag, min man spelar beachvolleyboll mest hela tiden, Johannes har sommarklippt hår och jag provade alla mina sommarklänningar i onsdags så nu är till och med garderoben redo för sommarväder. 

pizzapicknick_mastin_pizzeria

Den här sommaren kommer vara den sista sommaren jag är helt ledig för nästa år blir Elvira tre år mitt i sommaren och då tar ju också vårdledigheten slut. Skulle helst maxa den här sommaren med massa äventyr och utfärder med barnen men antagligen blir det en riktig hemma-sommar. Min man börjar nytt jobb nästa vecka och även om det känns lite surt att han ska jobba i sommar och dessutom tar vår enda bil med sig till jobbet varje dag så har jag lovat honom att jag ska vara en stöttande hemmafru det här året. Så det kommer bli många picknickar på gräsmattan och promenader till lekparken vid Rummelbacken i sommar. Johannes har ännu några dagisdagar kvar innan han tar sommarlov, vilket känns väldigt välbehövligt nu när vi ska komma in i nya rutiner. Och jag minns ju från när jag själv gick på dagis att de allra bästa dagisdagarna var de på sommaren, när det var mindre barn på dagis, man var kladdig av solkräm och sandlådesand och så fick man göra utflykter och äta glass fast det var en vanlig vardag. 

kalasbord sommar ettårskalas

Min mans syster tar studenten imorgon så just nu är jag mitt i laxcheesecake-bakande men resten av juni tror jag det mest bli trädgårdssysslor. Göra klart grusgångarna och parkeringen, se på när gräset växer, plantera några blommor och buskar och göra klart uteplatsen. Elvira fyller två år i slutet av juni så jag hoppas att vi kan ha ett utekalas på den nya uteplatsen. Husfasaden ska målas ett varv till, men jag tror inte att det kommer hända i år. Jag kan tänka mig att måla lekstugan och några knutbräder men inte så mycket mer. Jag har antagligen en inflammation i mitt högra knä nu igen så jag har verkligen inte lust att klättra på stegar. Ska ringa reumaavdelningen i början av nästa vecka och se om de tycker att jag ska få några kortisonsprutor och börja äta medicin igen. 

hemma hos bogdanoffs midsommar

Precis som tidigare år hoppas jag stenhårt på en utfärd till Mumindalen. Ifjol blev den ju inte av p.g.a corona och året innan p.g.a jag var både höggravid och nyförlöst. Men jag har inte ens vågat nämna det till resten av familjen för det känns ju som att man behöver avvakta ännu ett tag med tanke på covid-läget. Men det känns ju spontant som ett helt möjligt utflyktsmål där man ändå kan hålla lite avstånd osv. Ähtäri djurpark känns också som ett möjligt alternativ till en passlig och relativt corona-säker utfärd med barnen. Och ifjol (efter att jag tjatat i sex år) sov vi ju faktiskt en natt i mina svärföräldrars villa. Blir det varken Mumintroll eller vilda djur så kanske jag får med mig familjen på ett villa-natt i år också. Det allra bästa skulle förstås vara alla tre men avsaknaden av bil och att den andra föräldern antagligen har fullt upp med att komma igång på nya jobbet gör att jag försöker att inte planera och drömma alltför mycket. Att hållas hemma och äta glass i hängmattan är säkert minst lika bra som att resa runt i Finland.

Du gillar kanske också…
Ettårskalas och kalasborden
Hemester: Nanoq i Jakobstad

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar