Kinuskipaj
För några veckor sedan bakade femåringen och hans pappa en kinuskipaj. Eftersom det är en no-bake-kaka så är det ett riktigt perfekt baka-med-barn-recept där barnet kan göra alla element (med hjälp av en vuxen).
För er sverigesvenska läsare så är kinuskisås egentligen det samma som kolasås. Kinuskisås säljs i 2 dl-förpackningar i Finland på desserthyllan i affären. Men det borde fungera lika bra med den klassiska O'Hoj-såsen som finns i Sverige, men det har jag aldrig testat.
Du behöver:
- Ett paket havrekex (ca 300 gram)
- 75 gram smör
- 2 dl vispgrädde
- 1 burk créme fraiche (200 gram)
- 1 burk kinuskisås (2 dl)
- 4 gelatinblad
Smält smöret och låt svalna. Krossa havrekexen till smulor och häll i smöret. Blanda. Tryck ut kexröran i en pajform.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Vispa grädden. Vispa ner creme fraichen i grädden. Vispa ner kinuskisåsen. Krama vattnet ur gelatinbladen och lägg dem i en skål. Häll på lite kokande vatten och rör om. När gelatinet löst upp sig (kolla så det inte finns några klumpar kvar!) så häll gelatinet i en liten stråle i gräddblandningen under ständig vispning. Häll fyllningen på kexbotten och ställ i kylskåp i några timmar.
Man kan dekorera med strössel om man vill, det blir inte godare men festligare.
Du gillar kanske också…
♥ Marängglasstårta med Daim
♥ Äppelpaj med knäcktäcke
Kommentarer
Andreas 10/11/2020 8:47pm (3 år sen)
Vad är en burk kinuski? kondenserad mjölk? Eller vanlig sås som man t.ex. sätter på glass? =)
Andreas 10/11/2020 9:42pm (3 år sen)
URSÄKTA!! Nu läste jag hela inlägget :`D ska bli gott att testa pajen
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar