Kladdkakemuffins
De här muffinsen har jag bakat ända sedan jag gick i lågstadiet. Det är väl egentligen vanliga chokladmuffins, men har man dem liiite kortare i ugnen så är de kladdiga i mitten, och då heter det ju såklart kladdkakemuffins. Receptet består bara av enkla steg så det går bra att ha en liten hjälpreda med sig i köket!
Du behöver:
- 200 g smör (eller mjölkfritt margarin om du vill baka mjölkfritt)
- 4 ägg
- 4 dl strösocker
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 krm salt
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl kakao
Smält smöret och låt svalna. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, salt, bakpulver och kakao i en skål. Rör ner mjölblandningen i äggvispet. Vänd till sist ner det smälta smöret.
Fyll muffinsformarna till tre fjärdedelar med smet. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter, lite mindre om man vill ha riktigt kladdiga kladdkakemuffins. Men det beror förstås på ugnen, muffinsformarnas storlek och eget tycke och smak hur länge muffinsen ska vara i ugnen. Jag brukar ha dem inne 9-10 minuter.
Sen när muffinsen svalnat kan man pudra över florsocker. Eller varför inte servera dem lite varma med en klick vaniljglass?
Muffinshack! När jag praoade på Arnolds i åttan lärde jag mig att man kan klicka ut muffinssmet med en sån här köttbulle-makapär. Fungerar mycket bättre än att klicka ut smet med sked.
Du gillar kanske också…
♥ Kinuskipaj
♥ Marängglasstårta med Dajm
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar