Klappagröjtin på röda vinbär
Ni har väl inte missat att det idag är internationella grötdagen? Dagen till ära tänkte jag presentera min favoritmellanmålsgröt: klappagröt (vispad bärgröt) på röda vinbär. Så mycket godare än barndomens beska lingongröt! Nu är frysen fylld med literspåsar med röda vinbär så att jag när som helst kan koka en portion eller två. Så här brukar jag göra:
Jag kokar 5 dl röda vinbär med 1 liter vatten i cirka 5 minuter (så att bären blir mosiga). Sila saften. Koka upp saften igen och vispa ned 1 ½ dl mannagryn. Låt gröten koka på svag värme i ca 10 minuter. Rör ner ½-1 dl socker och lite salt. När gröten svalnat vispa med elvisp så att den blir fluffig. Servera med kall mjölk och (mycket) strösocker.
Jag tänker att det här är perfekt mellanmål till en fyraåring, men han är fortfarande skeptisk efter några smakportioner, så jag hoppas att hans smaklökar snart är redo. Men för en ammande snart trettioåring är detta mellanmål perfekt.
Jag har utgått från S-gruppens recept som finns på mannagrynspaketet, men modifierat en del.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar