Oreange testheader ps2

Kolapopcorn

Skrivet av Eivor Bäck 29.10.2022 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Helg, och dags för helgmys! För två veckor sedan gjorde jag kolapopcorn till fredagens filmkväll då vi alla satt i soffan och premiärtittade på Frost. Stor rekommendation! Och det är ju dessutom bra med variation, man kan tyvärr inte äta chips hela tiden. 

kolapopcorn recept

Att göra egna kolapopcorn (eller karamelliserade popcorn som det också heter) är hur enkelt som helst, men man behöver lite tålamod så man inte råkar bränna fast det karamelliserade sockret i kastrullen. 

Börja med att poppa popcorn. Jag brukar poppa i kastrull, till det här receptet poppade jag tre liter färdiga popcorn och hällde 1 liter i en skål för man behöver ju några vanliga klassiska popcorn också när det vankas filmkväll. De resterande två liter popcornen saltade jag och la åt sidan. Men det går ju såklart lika bra med mikro-poppade popcorn, då behöver man ungefär två tredjedelar av en påse. 

I en tjockbottnad kastrull mätte jag upp 2 dl strösocker och lät smälta på medelhög värme medan jag konstant rörde om. När sockret smält så blandade jag ner 50 gram smör och 1 tsk bakpulver. Jag rörde om tills ingredienserna blandats och smöret smält och tog sedan av kastrullen från värmen. Häll därefter popcornen i kastrullen och vänd om tills popcornen är täckta av kolasmeten. Bred ut popcornsröran på en pappersklädd plåt och låt svalna. Bryt/skär i delar när popcornen har svalnat. Ät helst inom de närmaste timmarna, då är kolasmeten runt popcornen krispig, väntar man får länge blir både kolan och popcornen inuti mjuka. 

karamelliserade popcorn recept

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar