Oreange testheader ps2

Långfredag och påsklördag

Skrivet av Eivor Bäck 13.04.2020 | 1 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Glad påsk! När jag skriver det här så snöar det IGEN utanför fönstret, så det känns lite fel att skriva om påsk nu? Känns ju snarare som att det är adventstider nu igen. Men i början av den här påskledigheten var det åtminstone strålande solsken, så tycker att vi tittar på lite bilder därifrån och ignorerar dagens snökaos. 

IMG 20200410 131700

Vi inledde påskledigheten med en skogspromenad i Fäbodaskogarna. Tur att vi har en Emmaljunga som kan skumpa omkring på skogsvägar. 

skogsutflykt picknick muminmuggar

Viktigast av allt var ju såklart fikapausen. När jag packade picknick-korgen så insåg jag att vi inte hade några vettiga muggar att ta med till eftermiddagsteet, så jag lindade in två muminmuggar i en kökshandduk. Valde av de jag tycker är fulast (och inte så värdefulla) så är det ingen stor förlust om de råkar gå sönder hehe. Den här gången klarade de sig! 

IMG 20200410 WA0003

Tvingade han jag bor med att ta några bilder på mig med mina barn. Eftersom det bara är jag som fotograferar vardagshändelser i familjen så är jag lite rädd för att jag ska dö och mina barn helt ska dels glömma bort hur jag såg ut och dels glömma att jag faktiskt också var med när det va utflykter/sagostunder/födelsedagskalas osv. Men nu har de bildbevis från den här skogsturen och så dendär solros-bilden vi tog i höstas till bloggen. Så nu kan jag dö. 

frukost iittala påsk

En av topp-händelserna i påsk var när jag fick smyga ner på lördagsmorgonen och ställa iordning frukosten. De kokta äggen fick gnuggtatueringar i form av ansikten och femåringen älskade det. Har på känn att vi kommer att stå många morgnar och gnugga frenetiskt ett blött papper mot äggen hädanefter. Femåringen fick gnuggisarna av mina föräldrar i påskpresent, och de hade köpt dem i den lokala mataffären (Bergö Andelshandel), men misstänker att de finns i andra affärer också! 

Det verkar som att alla andra hade ordnat avancerade äggjakter till sina barn när de inte fick gå påskhäxa. Jag gömde en pysseltidning och lite choklad i ugnen och ljög ihop att jag hade hittat massa smutsiga kaninspår på hela köksgolvet på lördagsmorgonen. Men att jag hade städat bort dem före jag gjorde frukosten. Vips så letade femåringen genom alla köksskåp och hittade påskpresenten i ugnen. 

citronmoussetårta påsk

Sen klädde vi ut barnen till påskhäxor, bröt vår självvalda isolering och åkte och firade påsk i liten skala hos mina svärföräldrar. Vi åt mat, gick en skogspromenad och åt denhär citronmoussetårtan som jag hade bakat. Receptet kommer från Sofias blogg och jag tror inte att jag var den enda som åt denhär tårtan i påsk. Mascarponeosten som var en av ingredienserna i fyllningen var slut i flera affärer när jag skulle baka, så jag tar det som ett tecken på att alla andra också bakade citronmoussetårta till påskkaffet. 

Kommentarer

  • Sandra 18/04/2020 11:04pm (3 år sen)

    Vår äggjakt var den minst avancerade någonsin! Jag slängde ut 12 (trodde jag) chokladägg (3 på var åt alla 4 familjemedlemmar) i trädgården, och glömde sedan var jag hade gömt dem plus att ett ägg lämnat kvar i skafferiet 🤷🏽‍♀️

    • Eivor 20/04/2020 9:44am (3 år sen)

      Haha! Underbart! :)

Skriv en kommentar