Oreange testheader ps2

Magisk pannkaka

Skrivet av Eivor Bäck 14.09.2023 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Kvällsmåls-inspirationen är som vanligt låg hemma hos oss. Men det finns ju en gräns för hur ofta man kan ge sina barn yoghurt och russin till kvällsmat innan de börjar protestera högljutt och det växer ut vindruvsgrenar ur öronen på dem. Så i tisdags gjorde jag magisk pannkaka till kvällis och det blev en succé. 

magisk pannkaka recept

Så hör gör du magisk pannkaka till dina barn (eller till dig själv): 

Vispa 4 äggvitor med 0,5 tsk vitvinsvinäger till hårt skum i en bunke. I en annan bunke: vispa samman 4 äggulor och 2,5 dl florsocker. Vispa ner 100 g avsvalnat smält smör, 1 tsk vaniljsocker och 2 dl vetemjöl. Häll 5 dl rumsvarmt mjölk i en tunn stråle i smeten under sakta omrörning. Vänd ner äggviteskummet i smeten. Smeten lämnar lite klumpig men det gör inget. Häll smeten i en ugnsform med bakplåtspapper i, min form är ca 33 x 20 cm. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-45 minuter, 175 grader. Låt pannkakan svalna innan ni hugger in. 

magisk ugnspannkaka recept flera lager

Det magiska är att pannkaks-smeten delar sig i flera olika lager i ugnen när den gräddas. Fluffigt rakt under ytan och med en puddingsliknande konsistens i botten. Magiskt gott enligt barnen. Servera helst med en hög bär till så barnen får någon form av vitaminer och inte bara smör, mjöl och socker. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar