Oreange testheader ps2

Målar hus och skrubbar diskhon

Skrivet av Eivor Bäck 11.06.2020 | 1 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Det känns som att vi inte gör annat än målar hus och går till färgaffären och handlar färghinkar. I verkligheten gör vi nog annat, men vi hade så duktiga målare hos oss under tisdag och onsdag så målandet gick med ett huj och det mesta av fasaden är nu målat ett varv med vitt. IMG 20200611 152718

På några ställen finns det grönt kvar på fasaden. till exempel den lilla triangeln till vänster på gaveln. Men exakt all beige färg är nu helt borta. Så vi har bara två fasadfärger just nu! Framsteg från när vi hade tre haha. 

städa diskho miljövänligt

Idag hade vi vilodag med målandet och istället städade jag köket och diskhon. Under matpausen i målandet tyckte en av målarna att min diskho såg uslig ut och att jag borde hälla klorin för att få bort de bruna beläggningarna. Men som ni säkert kan gissa er till så är klorinflaskan inte så ofta framme hos oss. 

Istället hällde jag ett tunt lager matsoda i diskhon, blandade vatten, bordsättika och några droppar diskmedel i en sprayflaska och så sprayade jag blandningen på matsodan. Sedan lät jag det vara kvar medan jag gick ut och plockade två kvistar syren. städa diskho miljövänligt 2

Sedan skrubbar man enkelt bort beläggningen med diskborsten eller en svamp. Färdigt! (Om jag drömmer om ett vitt porslinhandfat i köket? Såklart. Men täcks inte riva ut ett fungerande kök.)

Imorgon tror jag att jag ska öppna den gula färghinken och börja måla fönsterfoder. Kul! 

Kommentarer

  • Sandra 14/06/2020 4:55pm (3 år sen)

    Jag bongade målarna en dag när jag körde förbi. Kan ha varit du som satt nära stupröret längst mot pingstkyrkan?

    • Eivor 18/06/2020 6:59pm (3 år sen)

      Det kan bra hända! Vissa dagar har jag varit på mat- och barnvaktartjänst så jag har inte målat så mycket men har hunnit måla lite där nära pingstkyrkan :)

Skriv en kommentar