Oreange testheader ps2

Målartalkotorsdag

Skrivet av Eivor Bäck 04.06.2020 | 1 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Igår var femåringen på sitt första kompiskalas (inget senare i inlägget kommer handla om det, men det var en stor milstolpe i hans liv som såklart ska få lite plats i bloggen!). Medan han var på kompiskalaset inledde jag det stora projektet att måla om huset. 

IMG 20200603 172243

Jag målade fram till hörnet där nya farstun börjar. Mina ben skakade hela tiden jag målade brädorna under taket. Jag är verkligen mer team stå-på-marken-och-måla-så-långt-jag-når än team stege. 

IMG 20200603 195102

Mitt målande igår kan ses som en liten prolog inför dagens målartalko. Eller jag målade inte så mycket idag utan var mer en extra resurs och kokade mat till bebisen, hämtade mera färg, täckte för stenfoten... 

lunch nykarleby juthbacka

Och hämtade två papperskassar med lunch från Juthbacka restaurang! Så skönt att inte behöva stå i köket och fixa lunch. Och så gott det var! De har alltid så god mat (och enorma portioner). Dessutom fick vi pannkaka med sylt och grädde till efterrätt och jag har fortfarande min efterrättsportion i kylen = perfekt kvällsbit. husfasad måla bogdanoffs

Och nu ser huset ut så här! Med reklambladspapper tejpat på stenfoten, en barnvagn, en bortglömd saftbricka och mera alltsköns diverse. Blir en ordentlig plockrunda på gården innan pannkaksbiten alltså.  

Nu är det bara kortsidorna kvar. Och andra långsidan. Och övre våningen. Och knutbrädor, snickerier och fönsterspröjs. Och så ett varv färg till. Bara femtioelva talkodagar till då (stackars han jag bor meds släktingar som måste komma och måla femtioelva gånger till! Och lyckliga mina släktingar som bor så pass långt borta att de slipper komma och måla!)

Kommentarer

  • Fina Christina 04/06/2020 8:18pm (3 år sen)

    Det är trevligt att måla, men inte på höga höjder. I sommar ska jag måla ett! bräde på huset. Ett kantbräde som är rejält nött och behöver få ny färg. Å så ska det oljas terrasser på villan. Vi har redan bestämt att den dagen vårt hus ska målas så anlitar vi någon att göra jobbet. Som tur är det några år tills det ännu så vi hinner spara pengar.

    • Eivor 04/06/2020 10:31pm (3 år sen)

      Skönt med bara ett bräde! Nästa sommar hoppas jag på en målfri sommar, och max ett bräde :)

Skriv en kommentar