Oreange testheader ps2

Måndagstankar och planer för vecka 28

Skrivet av Eivor Bäck 12.07.2021 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Alltid när jag skriver en veckosiffra i en blogginläggsrubrik känns det som om jag bloggar om dagsläget i min eventuella graviditet. Men det finns ju ingen chans att jag efter två stycken barn skulle lyckas gömma undan en vecka 28-mage så det är nog bara vecka 28 det här året. Visst känns det som om halva sommaren är över nu? Det blir mörkare på kvällarna och nästan alla dikesblommor har blommat över eller kapats av någon dikesklippare. Jag har börjat tänka tankar som "Sen i höst..." och "När Johannes börjar förskolan så...". Men ännu är det ju full sommar och dessutom tropiska nätter här i Österbotten så ännu är det en rejäl bit tills sommaren är över. 

Vi kom hem från mina föräldrar igår kväll så nu går tvättmaskinen varm och jag försöker packa upp de sista väskorna. I början av juni såg jag framför mig hur sommaren skulle bli en lång period då jag och barnen mest skulle stanna hemma och äta glass i hängmattan eftersom min man började nytt jobb och skulle ta vår enda bil med sig till jobb varje dag hela sommaren. Tur för oss så fick han fem veckor ledigt så vi har ju faktiskt kunnat röra oss en hel del bort från vår egen trädgård. Efter Muminvärlden och innan vi åkte till Bergö hann jag till och med få ett eget dygn vid min mans föräldrars villa. Jag åkte till Supermarket (utan handelslista!) och handlade allt som såg gott ut och som krävde noll matlagning som äpplen, färdiga sallader och godis och sen åkte jag till villan och badade, åt upp allt godis och läste tre böcker.

IMG 20210707 132638

Hann äta två såna här tonfisk-sallader från Fresh på ett dygn vid villan. Flera gånger tänkte jag på att sen i höst så ska jag äta det här till lunch nästan varje dag. Då blir det förstås en fattigmansvariant där man själv hackar salladen, kokar ägget och öppnar tonfiskkonservburken men i alla fall. Måste försöka hitta vita balsamicodressing i någon matbutik.

Men nu blir det några välbehövliga innedagar. Innan Elvira, när vi alla var på jobb och dagis på vardagarna, så var det bästa med det att ingen hann stöka till hemma. Var det städat på kvällen så var det städat när man kom hem nästa dag klockan fem. Och man hann ju inte riktigt stöka till så mycket när alla var trötta efter långa dagar. Men på något sätt stämmer det inte nu fastän vi knappt har varit inomhus. Jag har några vaga och tråkiga planer de kommande dagarna om att städa, tvätta genom alla jackor och sängtäcken nu när det är torkväder och rensa bland leksaker. I trädgården väntar en stor hög grus på oss som ska läggas ut i grusgången. Och så ska vi bygga eller köpa ett utebord till uteplatsen. 

IMG 20210706 102822

Sist och slutligen valde vi naturgrus (8-12) från R&R Frostdahl som vi ska ha i grusgångarna och runt huset. Bara den grushögen är utplacerad så blir det dags att beställa ännu mera grus, då blir det krossad natursten 0-8 till parkeringen och framför uthuset. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar