Oreange testheader ps2

Maskrossaft, studentkalas och en robot-present

Skrivet av Eivor Bäck 09.06.2021 | 0 Kommentarer

Förra veckan var den delen av gräsmattan som inte är nysådd full av maskrosor. Jag skulle klippa gräset, men innan dess fick barnen gå ut och plocka så många maskrosblommor som de orkade. 

IMG 20210601 152643

De plockade flitigt! Nu måste jag bara komma på hur jag ska få bort de gula maskros-fläckarna ur plastskålarna... 

maskrossaft recept

På kvällen gjorde jag maskrossaft av blommorna. Receptet publicerade jag redan i fjol på bloggen. Riktigt läskande är saften när man serverar den iskall och den smakar solsken och honung. 

laxcheesecake dekoration

Jag stod i köket på torsdags- och fredagskvällen också, då bakade jag fyra laxcheesecakes till lördagens studentfest. På lördagsmorgonen dekorerade jag tårtorna. Jag är inget stort fan av laxrosor så istället satsade jag på citrusfrukter, tomater, physalis och några klickar citronmajonnäs. Jag hatar alltid dekorationsbiten eftersom det ju aldrig blir lika bra som man tänkt sig. Den här gången gick det helt okej bra, speciellt med tanke på att lärarföräldern var i jobb så barnen satt framför tv:n och började skrika otröstligt när jag hade två tårtor kvar att dekorera.P6053951

Sen åkte vi till Kantlax på min mans systers studentfest. Cava och handsprit på samma bord, jag antar att det här inte var den enda studentfesten med den kombinationen i år. studentkalas laxcheesecake

P6053889

När vi hade ställt i ordning kalasborden och till och med hunnit vara ute en stund i det fina vädret så kom studenten hem.  Sen var resten av kamerarullen full av bilder på gäster och studenten så de hamnar i vårt egna fotoalbum. 

IMG 20210609 093633

En av de stora fördelarna med att bo där vi bor är reuma-avdelningen vid sjukhuset i Jeppis. Ringde i måndags och sa att jag antagligen har problem nu igen med mina knän (suck!) och redan dagen efter så ringde de upp och hade bokat in en läkartid till mig på fredag. Så idag var jag med Elvira till hvc. Hatar att jag var tvungen att ta med henne till labbet, med tanke på covid-läget så borde hon ju helst stannat hemma men jag kunde ju inte direkt lämna henne ensam hemma. Men hon var så glad att få gå på äventyr. Och jag vet inte hur det gick till, för det var ju trots allt jag som lämnade blodprov, men det var hon som fick en leksak. Hela vägen hem viftade hon med sin leksak och skrek "roboooot". Hon är överlycklig över roboten och jag gissar att vi ikväll har en avundsjuk sexåring här hemma. Tur att han redan har massa olika leksaker.

IMG 20210609 115258

Jag stod mest i köket under lördagens studentfest så jag åt nästan inget av kalasbordet. Men vi fick hem rester så idag åt jag jordgubbstårta till efterrätt, fastän det bara var en vanlig onsdag. Mums! 

Du gillar kanske också…
God maskrossaft
Två båthus, ett får och en skranglig brygga

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar